Jaka była Wasza pierwsza gra na komputerze PC?
Ciekawi mnie, od czego zaczynali inni — stare strategie, platformówki czy może jakieś kultowe FPS-y?
Jaka była Wasza pierwsza gra na komputerze PC?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryu mnie też jazz jackrabbit 2 jako pierwsze, w które sama grałam na kompie w domu. w szkole było mario, ale to tyle, co się udało na przerwie przez chwile dosłownie, bo wszyscy się pchali do kompa xd
w domu tata grał w prince of persia, strasznie trudne i denerwujące
w domu tata grał w prince of persia, strasznie trudne i denerwujące
- MuzycznaPaprotka
- PsychoFanka
Z tych najwcześniejszych w dzieciństwie to trudno sobie przypomnieć pierwsze, ale wydaje mi się, że Chicken Invaders. Grało się w szkolnej pracowni komputerowej, a potem chyba w domu. Z takich innych wczesnych w domu to jeszcze najwcześniej pamiętam Snowy czy Rayman Raving Rabbids.
-
patrycja140103
- Mokra Włoszka
Tom Rider 2
Queke 3
Queke 3
Lubiekwiatki
-
dziwnerzeczy
- Tritonotti
Takie naprawdę moje, w które grałam kilkanaście razy: Gothic II i TES III: Morrowind. Do dziś gram w obie i używam niektórych tekstów z Gothica, ale mało jest osób, które rozumieją...
Pierwszy Gothic niedługo będzie miał premierę w odświeżonej wersji, więc nie mogę się doczekać.
Były też gry wspomniane przez innych wcześniej, jak Jazz albo oczywiście Mario. Do tego Big Nose the Caveman i Zeus: Pan Olimpu albo Diablo i Sacred.
I Micro Machines? Takie wyścigi na kuchennym stole, z przeszkodami jak rozlane płatki śniadaniowe albo olej kuchenny.
Ninja Cats? Nie pamiętam już fabuły, ale grałam w to godzinami.
Pierwszy Gothic niedługo będzie miał premierę w odświeżonej wersji, więc nie mogę się doczekać.
Były też gry wspomniane przez innych wcześniej, jak Jazz albo oczywiście Mario. Do tego Big Nose the Caveman i Zeus: Pan Olimpu albo Diablo i Sacred.
I Micro Machines? Takie wyścigi na kuchennym stole, z przeszkodami jak rozlane płatki śniadaniowe albo olej kuchenny.
Ninja Cats? Nie pamiętam już fabuły, ale grałam w to godzinami.
- Anastazja_smietana
- MoetGlass
Saper, pasjans
-
kasakasakasakasakasa
- Tritonotti
Prawdopodobnie jedną z pierwszych był Kapitan Pazur, uwielbiam nadal btw :D