Temat do dyskusji, oczywiście kulturalnej.
Ceny mieszkań - obecnie. Czy według was są bardzo wysokie czy odpowiednie?
Rozwinę, o co mi chodzi. Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu mieszkania wywaliły nieadekwatnie w kosmos. W Szczecinie na średnioatrakcyjnych obrzeżach miasta ceny są bardzo wysokie (jakbyśmy kupowali prawie w centrum).
Tak, wiem, na czym polega prawo popyty i podaży.
Ceny nieruchomości Szczecin
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
begonialuna89
- RóżowePolo
Zwróć uwagę na to,że centrum to masakryczna patologia, mieszkania w większości komunalne i socjalne. Ludzie teraz szaleją w stronę szosy polickiej, ale mimo budowy obwodnicy wszystko utknie na Warcisława i komuny paryskiej. Gdybym miała kupować mieszkanie w Szczecinie to prędzej prawybrzeg. Obecnie dojeżdżam z niebuszewa do centrum ( 4km) to autem w szczycie potrafi zejść 35 min. Na piechotę pokonuję trasę w podobnym czasie. Uważam,że w stosunku do rynku pracy ceny mieszkań mamy zawyżone i to mocno.
Tra-ge-Dia.
Już pięć lat temu się rozglądaliśmy. Ceny kosmos. Ostatecznie wynieśliśmy się w okolice Stargardu. Blizniak od dewelopera w cenie kawalerki do remontu w Szczecinie. I żyje nam się super. Partner dojeżdża codziennie do pracy na Prawobrzeże i zajmuje mu to szybciej, niż jak codziennie stał w korku jadąc z okolic Komuny. Dużo młodych ludzi ucieka w te okolice, w ogóle się nie dziwię.
Już pięć lat temu się rozglądaliśmy. Ceny kosmos. Ostatecznie wynieśliśmy się w okolice Stargardu. Blizniak od dewelopera w cenie kawalerki do remontu w Szczecinie. I żyje nam się super. Partner dojeżdża codziennie do pracy na Prawobrzeże i zajmuje mu to szybciej, niż jak codziennie stał w korku jadąc z okolic Komuny. Dużo młodych ludzi ucieka w te okolice, w ogóle się nie dziwię.