Start
Mój profil

2 śluby

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
fvtmv23
SkrzydełkaZhooters

2 śluby

Post autor: fvtmv23 »

Hej, przychodzę z pytaniem na temat 2 ślubów z 1 facetem.
Ja i mój (juz) mąż wzięliśmy ślub cywilny sami, bez gości, rodziny i świadków (w ich miejsce podpisały się randomowe Panie z urzędu) chcieliśmy wyznać sobie w ten sposób miłość, ogarnąć papierologie przed kupnem mieszanka, samochodu. Obiecaliśmy sobie, że w ciągu 2 lat po cywilnym weźmiemy ślub kościelny taki z rozmachem, teraz przychodzi na niego czas i za jakiś czas będziemy rozdawać zaproszenia ale mam wrażenie, że ludzie patrzą na nas jak na -, że już ślub wzięliśmy, nazywamy się nawzajem mężem i żoną a bierzemy drugi ślub. Ja szczerze mówiąc bardzo się na niego cieszę, nie żałuję naszej decyzji ale mam wrażenie, że wychodzimy na jakichś skomplikowanych ludzi, którzy zamiast zrobić coś raz a porządnie dzielą na 2.
Ogólnie w tamtym momencie ze względu na wydatki nie było możliwości wyprawienia wesela i wzięcia 1 ślubu stąd też nasza decyzja a że dużo rzeczy nam się zmieniało dosłownie w ciągu kilku miesięcy chciałam już to załatwiać pod docelowym nazwiskiem. Moja logika jest taka, że „formalności” załatwiliśmy wcześniej a teraz bierzemy ślub tak naprawdę, tylko mam wrażenie, że inni tego nie rozumieją i przez to wesele może niewypałem 😔
fantasmagorie
BlondDoczep

Post autor: fantasmagorie »

Myślę, że to zwykły overthinking. W sensie serio. Nawet nie będę rozwijać, niech wybrzmi :D
waltherp99
PsychoFanka

Post autor: waltherp99 »

Jak dla mnie super to ogarnęliście, teraz z perspektywy czasu też bym tak zrobiła, bo byłam w podobnej sytuacji.
Można powiedzieć "a co Cię to obchodzi co ludzie sobie myślą" ale doskonale rozumiem jak może być to frustrujące w pewnym momencie. Musisz sobie po prostu ułożyć w głowie, że robisz to dla siebie i pod siebie, a nie dla innych.