Ciąża po cesarskim cięciu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Dzastina3232
- ŚpioszkiKenzo
Ciąża po cesarskim cięciu
Hej :-) Jak w temacie:-) Wypowiedzcie się proszę dziewczyny, mamy po cesarkach. Jak zniosłyście kolejne ciąze? Czy wszystko było ok? Poród siłami natury czy kolejne cięcie?
Hej:) mam za sobą jeden poród naturalny i dwie cesarki. Naturalny boli w trakcie, cesarka po
wszystkie moje ciąże były bez większych komplikacji, wiadomo, końcówka ciężka, ale to normalne. Nie chciałam już porodu siłami natury, obydwie cesarki były na życzenie. Odnoszę wrażenie, że drugą operację zniosłam lepiej, wiedziałam jak ten cały proces zdrowienia będzie wyglądać i czułam się pewniej. Aktualnie staramy się o kolejną ciążę no i tutaj oczywiście też cesarka
Sama ciąża ok, miałam szansę na vbac (i bardzo liczyłam, że wszystko samo ruszy
) ale skończyło się drugim cc. O dziwo drugie cc wspominam lepiej zarówno psychicznie jak i fizycznie lepiej dochodziłam do siebie! I wiadomo, już człowiek wie co i jak 
-
monsteravariegata
- Skarpeta Rakieta
Druga ciąża przebiegła w porządku, nie widziałam większej różnicy w porównaniu do tej pierwszej, jedynie może podczas wymiotów jak napinał mi się brzuch, to trochę zabolała mnie blizna. Ale rozmawiałam z koleżankami w podobnej sytuacji i nie wszystkie to spotyka. Miałam szansę na vbac, niestety plany pokrzyżował stan przedrzucawkowy. Drugą cesarkę miałam o wiele lepsza niż pierwsza, myślę, że tak z połowę mniej bólu jej towarzyszyło