Start
Mój profil

Botoks wasze za i przeciw ?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Berry.samba
Dieta 600 kcal

Re: Botoks wasze za i przeciw ?

Post autor: Berry.samba »

dutchbaby pisze: pt kwie 24, 2026 9:44 am czemu mialby sluzyc botox nog?
No niczemu. Ale skoro sobie wyłączamy dowolnie wybrane mięśnie, tak jakby do niczego nie służyły? Nikt nie wyłączy sobie nogi czy reki, ale twarz, szyje — super, jedziemy z tym koksem. Każdy mięsień jest po coś, a jak nie działa, to ciało kompensuje gdzieś indziej i ponosi konsekwencje.
zwinka1993
RoyalBaby

Post autor: zwinka1993 »

Berry.samba pisze: pn mar 16, 2026 9:10 am Nie, przy leczeniu psychiatrycznym nie powinnaś stosować botoksu, kotek. Jest to przeciwskazanie. Chcesz, to sobie wstrzykuj wszystko, twoja sprawa.
można wiedzieć dlaczego? nie pytam złośliwie jakby co
Barasia
RoyalBaby

Post autor: Barasia »

Bubblebubble pisze: czw sty 09, 2025 10:45 am Ostatnio widziałam u prezenterki , która jest w ciąży , że puścił jej botoks i wyglądało jej czoło strasznie pomarszczone w jej wieku. Słyszałam opinie dziewczyn , że jak zaczniesz botoks musisz wręcz go robić. Gdy go nie robisz jest gorzej. Nie używałam nigdy botoksu i osoby z medycznym wykształceniem raczej mi odradzają . Jakie są wasze doświadczenia, historie? Interesują mnie powikłania , odstawienie botoksu na dłużej gdy ktoś zaczął oraz opinie osób , które nie robiły i co robią aby nie korzystać z botoksu?
Jestem po 30, nie korzystałam i nie zamierzam korzystać z botoksu. Nie podoba mi się wizja niepełnej mimiki, nie uważam, że zmarszczki to coś najgorszego, co może mnie spotkać. Dbam o swoją cerę, używam kosmetyków z substancjami aktywnymi, które mają działanie przeciwstarzeniowe, ale nie zamiarzam robić nic więcej, bo mi się nie podoba jak wyglądają twarze kobiet po botoksie. No i najważniejsze - botoks nie sprawi, że będę młodsza albo przynajmniej zdrowsza, tylko wpłynie na mój wygląd, nie poprawi mi samopoczucia. Mogę za tę cenę zrobić dla siebie coś, co pozytywnie wpłynie na moje zdrowie i nastrój.