Czołem
Jakie macie zdanie o wąsach w obecnych czasach? Obecnie są chyba w modzie i coraz więcej młodszych chłopów je nosi. Nie jest to już domena wujków Mirków i Januszy jak dawniej. Sam lubię taki typ zarostu i posiadam wąsa + lekki zarost (nie chce mi się golić maszynką na gładko xD)
Wydaje mi się, że opinie mogą być dość podzielone, w zależności od tego, jakiej płci zapytasz kobiety chyba wciąż mogą być raczej anty-wąsy
A wy jak? Lubicie czy nie lubicie takiego typu zarostu?
Wąsy u faceta
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
tajemniczychleb63
- Siatkarka
Ja osobiście bardzo lubie zarost, ale to jest troche jak z innymi "dodatkami" - u jednego wąs będzie wyglądał Januszersko u innego będzie idealnie dopełniał wygląd, jednemu pasują krótkie włosy a drugi woli łysych. Trzeba nosić to, co Ci się podoba i w czym czujesz się pewnie.
- KlaudiaDark
- Ciastko
U mnie to zależy od budowy twarzy, po prostu jednemu w moich oczach pasuje zarost, innemu nie, następny super wygląda z x zarostem, a jeszcze inny podoba mi się niezależnie od owłosienia na twarzy. Nie mam konkretnej preferencji w tym temacie.
Dla mnie najważniejsza jest higiena, masz zarost to o niego dbaj, nie masz to zadbaj o stan skóry. Ochlapanie twarzy wodą nie wystarczy.
Niestety mężczyźni często mają problem z podstawową higieną, a potem albo ich partnerki mają problemy zdrowotne, przewlekłe infekcje, problemy skórne albo nie mogą sobie nikogo znaleźć i płaczą, że kobiety złe, mają wymagania z kosmosu i chcą żeby chłop mył się codziennie.
Dla mnie najważniejsza jest higiena, masz zarost to o niego dbaj, nie masz to zadbaj o stan skóry. Ochlapanie twarzy wodą nie wystarczy.
Niestety mężczyźni często mają problem z podstawową higieną, a potem albo ich partnerki mają problemy zdrowotne, przewlekłe infekcje, problemy skórne albo nie mogą sobie nikogo znaleźć i płaczą, że kobiety złe, mają wymagania z kosmosu i chcą żeby chłop mył się codziennie.
- Oliwkowa888
- BlondDoczep
Zarost super, ale sam wąs... ble. Nie lubię. Kojarzy mi się z takim podstarzałym wujkiem, który na weselu rzuca głupimi żartami z podtekstem erotycznym.
No i pełna zgoda, co do dbania o zarost. Jeśli facet go ma, to niech to jakoś wygląda. Zapuścić zarost czy nawet brodę, to nie sztuka, ale później to musi jakoś wyglądać. Szczęśliwie mi się trafił chłop z zarostem, który ma niemal tyle kosmetyków co ja i gdyby mógł, to by się dwa razy dziennie kąpał a cztery razy brał prysznic.
No i pełna zgoda, co do dbania o zarost. Jeśli facet go ma, to niech to jakoś wygląda. Zapuścić zarost czy nawet brodę, to nie sztuka, ale później to musi jakoś wyglądać. Szczęśliwie mi się trafił chłop z zarostem, który ma niemal tyle kosmetyków co ja i gdyby mógł, to by się dwa razy dziennie kąpał a cztery razy brał prysznic.
Faktycznie jest to bardzo popularne ostatnio. Zauważyłam, że w ostatnich latach, u mnie na uczelni dużo chłopów zaczęło nosić wąsa. Zwykle jest to trochę taki wąs ala wujek właśnie, taki krótki równy. Imo całkiem fajnie to wygląda. Zresztą mi się wąsy podobają + mój chłopak od ponad dwóch lat sobie hoduje. Tylko u niego jest to dosyć pokaźne wąsisko, takie co wymaga zakręcenia.
I faktycznie, szczególnie z długimi wąsami, jest trochę roboty. Chociaż mam wrażenie, że tutaj im dłuższy człowiek ma zarost, tym bardziej jest on zadbany. Mając krótkie wąsy można nie "widzieć potrzeby" by się nimi zajmować, a przy długich zawsze będzie widać jeśli ktoś się nimi nie zajmuje.
I faktycznie, szczególnie z długimi wąsami, jest trochę roboty. Chociaż mam wrażenie, że tutaj im dłuższy człowiek ma zarost, tym bardziej jest on zadbany. Mając krótkie wąsy można nie "widzieć potrzeby" by się nimi zajmować, a przy długich zawsze będzie widać jeśli ktoś się nimi nie zajmuje.