Ona po prostu ma specyficzne rysy twarzy i może z nimi pracować tak, że osiąga dzięki photoshopowi i filtrom świetne efekty. Do tego jest szczuplutka a szczupłym osobom jest łatwiej się zwinnie poruszać. Moja mama ma 64 lata, nie uprawiała sportu ani ćwiczeń ale jest szczupła i jeszcze robi w powietrzu szpagat na trampolinie
Szeptuszka z podlasia
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Florencja2
- BlondDoczep
Re: Szeptuszka z podlasia
- SliwkaWegierka
- Siatkarka
Nasza szeptuszka przerabia zdjęcia i to grubo w AI. Do dziś sądziłam, że wygląda super, bo sama znam osoby, ktore naprawde wyglądają na 15-18 lat mniej. Ale przekombinowała z przerabianiem i już tłumaczę dlaczego, otóż laska nie odbija się we własnym lustrze (spojrzcie na lustro na ścianie za jej plecami):
link: https://zapodaj.net/plik-FzMLZtgdgQ
Dla porównania - inne zdjęcie robione w tym samym miejscu łapie odbicie:
link: https://zapodaj.net/plik-3Of5EB0x7R
link: https://zapodaj.net/plik-FzMLZtgdgQ
Dla porównania - inne zdjęcie robione w tym samym miejscu łapie odbicie:
link: https://zapodaj.net/plik-3Of5EB0x7R
/|\
Nie musiałam tego pisać, ale stało się - napisałam.
Nie musiałam tego pisać, ale stało się - napisałam.
-
kasia-czarna79
- RóżowePolo
Wiola twierdzi , że to jej zdjęcie z Top Model. Jej zdjęcie jest wyżej w postach i na stówę tak nie wygladała
- Załączniki
-
- fw_1777310995083.jpg (23.02 KiB) Przejrzano 113 razy
-
kochamzelki2457
- Siatkarka
kasia-czarna79 pisze: ↑pn kwie 27, 2026 7:31 pm Wiola twierdzi , że to jej zdjęcie z Top Model. Jej zdjęcie jest wyżej w postach i na stówę tak nie wygladała
Już wyłączyła komentarze pod tym postem :D
Właśnie zacząłem się zastanawiać o co z nią chodzi po tym ostatnim postem bo mi cholery na 50 tke ona nie wygląda na tych zdjęciach. Ona nawet na tych zdjęciach nie wygląda na 25. Ma dosłownie nastoletnie łagodne rysy. Za to na tym zdjęciu z top model jak najbardziej wygląda na 40 lat, widać podobne rysy. Na niektórych zdjęciach widać jak bardzo jest ztuningowana medycyna estetyczna ale na bank ten efekt który jest na zdjęciach osiąga przeróbka zdjęć. Nie ma innej opcji.
Pytanie czy pani po 50tce odwaliło i szuka poklasku czy to jej sposób na biznes?
Pytanie czy pani po 50tce odwaliło i szuka poklasku czy to jej sposób na biznes?
- szprota_xx
- Skarpeta Rakieta
Haha ale popłynęła z przerabianiem tej foty na fb xD
Minuta w google żeby znaleźć oryginał, udało mi się też zescreenowac tak by było widać porównanie oryginał oczywiście po prawej, nie dość że twarz całkiem zmieniona to jeszcze się odchudzila

Minuta w google żeby znaleźć oryginał, udało mi się też zescreenowac tak by było widać porównanie oryginał oczywiście po prawej, nie dość że twarz całkiem zmieniona to jeszcze się odchudzila
- Załączniki
-
- fw_1777404629671.jpg (23.45 KiB) Przejrzano 40 razy
- szprota_xx
- Skarpeta Rakieta
oryginał w pełnej krasie
- Załączniki
-
- fw_1777404765927.jpg (34.2 KiB) Przejrzano 39 razy
- suizidgefahr
- RoyalBaby
Przedstawiam kolaż, który sporządziłam. Na fotografii nr 1 szeptucha w kadrze z filmu – i już na tym etapie pojawia się pewna dysonansowa osobliwość: wizerunek ten pozostaje praktycznie nieprzystawalny do jej zdjęć pozowanych. Szczególnie uderzająca jest odmienność w obrębie oczu – zamiast znanych ze zdjęć bardziej „otwartych”, młodzieńczych, lekko skośnych, mamy tu oczy wyraźnie opadające, łezkowate, skierowane ku dołowi na zewnątrz, co zasadniczo zmienia odbiór całej twarzy. Nos też ma zupełnie inny kształt.
Zdjęcia środkowe stanowią materiał wyraźnie poddany ingerencji. Niezależnie jednak od stopnia cyfrowej obróbki, należy przyznać, że Wiola może pochwalić się ponadprzeciętnie dobrą, zwłaszcza jak na swój wiek, sylwetką. Cała reszta efektu wydaje się już konsekwencją dość przewidywalnego zestawu środków: długie, jasne włosy o jednoznacznie młodzieżowej konotacji, młodzieżowa, "współczesna" garderoba oraz wsparcie aplikacji pokroju FaceApp.
Ona po prostu unika estetyki właściwej dla kobiet w jej wieku - nie nosi ubrań o "dojrzałym" charakterze ani takich fryzur. Dla celów porównawczych zdecydowałam się więc na zabieg odwrotny: po prawej stronie przedstawiłam ją w stylizacji odpowiadającej temu, co zwyczajowo noszą kobiety w jej przedziale wiekowym - w bardziej powściągliwym stroju oraz krótkiej, siwawej fryzurze. Efekt tej, skądinąd niewielkiej, ingerencji jest taki, że nagle znika cała aura "ponadczasowej dziewczęcości", ustępując miejsca wizerunkowi całkowicie typowemu, niemal anonimowemu — jakby wystarczyło odjąć kilka wizualnych atrybutów, by narracja o wieku uległa natychmiastowemu uporządkowaniu.
Otrzymujemy obraz kobiety, która bez trudu wpisuje się w wizualny stereotyp 50+.
Trudno oprzeć się wrażeniu, że to nie tyle "cudowna młodość", ile raczej konsekwentnie dobrane atrybuty wizualne - fryzura, ubiór, stylizacja -konstruują narrację o wieku i atrakcyjności, której wiarygodność bywa, delikatnie rzecz ujmując, wysoce umowna.
- Załączniki
-
- fw_1777405117846.jpg (36.15 KiB) Przejrzano 34 razy
x
- suizidgefahr
- RoyalBaby
Wstawiam zestawy zdjęć dla celów porównawczych.
Pierwsze pochodzi ze starego konta Wioli, opatrzonego jej rzeczywistymi danymi. Fotografia jest wyraźnie archiwalna, a zarazem paradoksalnie przedstawia osobę starszą niż obecnie.
Drugi zestaw stanowi kolaż ujęć z programu Top Model. Zgodnie z deklaracjami miała wówczas około 40 lat, twarz zdradza oznaki procesu starzenia: widoczne, głębokie zmarszczki, utrata napięcia skóry, ogólnie ciężkie rysy, zmęczenie.
Na tej podstawie dokonałam dwóch wariantów przetworzenia:
wariant niekorzystny - zachowujący ówczesną fryzurę (bez zmian),
wariant korzystny - z aktualnym typem stylizacji włosów (długie, blond włosy),
wariant najbardziej niekorzystny - z fryzurą właściwą dla kobiet starszych, niejako "odzierającą" wizerunek z młodzieżowych atrybutów.
Rezultat jest dość jednoznaczny: najlepiej prezentuje się wariant drugi.
- Załączniki
-
- fw_1777407421996.jpg (44.14 KiB) Przejrzano 20 razy
x