Imię dla dziecka
Moderator: verysweetcherry
Re: Imię dla dziecka
Mi się podobają Helena/Zosia/Marcelina i Stanisław/Julian
-
- KlasaBiznes
Ja mam na mojej liscie meskich imion: Gustaw, Filip, Fryderyk.
Podoba mi sie duzo imion meskich, ale z damskimi mam problem. Gdybym miala druga corke, nazwalalaym ja Lilianna, Eliza albo Antonina.
Jestem zdania, ze warto wybierac takie imiona, ktore dobrze brzmia w kazdym jezyku (Anna, Ewa, Aleksandra, Magdalena, Diana, Zuzanna, Hanna, Helena itd.). Imie Karol bardzo mi sie podoba, ale w jezyku angielskim to jest damskie imie (Carol - Karolina, Charles - Karol).
Mam w rodzinie Bogumile i to jest dla mnie skrajnie zle imie. Zastanawiam sie co bedzie, jak dzieciak dorosnie i stwierdzi, ze jest ateistka xD Jestem pewna, ze w przyszlosci dojdzie do zmiany imienia.
Podoba mi sie duzo imion meskich, ale z damskimi mam problem. Gdybym miala druga corke, nazwalalaym ja Lilianna, Eliza albo Antonina.
Jestem zdania, ze warto wybierac takie imiona, ktore dobrze brzmia w kazdym jezyku (Anna, Ewa, Aleksandra, Magdalena, Diana, Zuzanna, Hanna, Helena itd.). Imie Karol bardzo mi sie podoba, ale w jezyku angielskim to jest damskie imie (Carol - Karolina, Charles - Karol).
Mam w rodzinie Bogumile i to jest dla mnie skrajnie zle imie. Zastanawiam sie co bedzie, jak dzieciak dorosnie i stwierdzi, ze jest ateistka xD Jestem pewna, ze w przyszlosci dojdzie do zmiany imienia.
O boże. Xd wyobraziłam sobie jak później dzieciak będzie mail ciężko xD. Chociaż mój stary stwierdził że jakby przypadkiem urodziło nam się dziecko- syn. Nazwie go Bożydar Judasz xD jego rodzina jest mocno wierząca, więc mieliby duże zdziwko
-
- Szarlotta
Z męskich podoba mi się Paweł, Radosław i Jeremi
Z damskich Lara, Wiktoria, Łucja, Stella, Emma
Z damskich Lara, Wiktoria, Łucja, Stella, Emma
Dla dziewczynki podobają mi się imiona: Jagoda, Wiktoria, Marcelina, Karolina, Natalia.
Dla chlopca: Jan, Mikołaj, Dawid, Piotr.
Dla chlopca: Jan, Mikołaj, Dawid, Piotr.
Imiona, kocham ten temat
Narazie dzieci nie mam, ale planuje i mam wybranych kilka typów dla dziewczynki i chłopca.
Córeczka będzie miała na imię Róża, podobają mi się też imiona Łucja, Klara, Michalina. Dla chłopca tego jedynego imienia nie mam wybranego, ale podobają mi się Aleksander, Jan, Florian, Michał, Mikołaj.
Narazie dzieci nie mam, ale planuje i mam wybranych kilka typów dla dziewczynki i chłopca.
Córeczka będzie miała na imię Róża, podobają mi się też imiona Łucja, Klara, Michalina. Dla chłopca tego jedynego imienia nie mam wybranego, ale podobają mi się Aleksander, Jan, Florian, Michał, Mikołaj.
U mnie pierwsze i podstawowe kryterium to przejrzenie statystyk nadań imion w ostatnich latach i nadanie jakichś mniej popularnych. Sama mam popularne imie i miałam z 30 koleżanek które miały tak samo, w związku z czym uraz pozostał.
Podobają mi się takie wzniosłe imiona w stylu: August, Konstanty, Bernard, Bruno, Feliks, Leopold, Beniamin, Edmund ,Felicja, Jasmina, Marcjanna, Rozalia.
Podobają mi się takie wzniosłe imiona w stylu: August, Konstanty, Bernard, Bruno, Feliks, Leopold, Beniamin, Edmund ,Felicja, Jasmina, Marcjanna, Rozalia.
lubię sobie wpisywać różne rzeczy w chat gpt i sprawdzać jak się sprawy mają
-
- Srebrna Kropeczka
Jeśli miałabym córkę to byłaby Hanna,Aleksandra. Wiem,popularne ale od zawsze mi się podobają i mam dobre skojarzenia.
Syn miałby na imię Stanisław,Maciej,Emil,Wiktor,Jan Zdecydowanie więcej męskich mi się podoba niż damskich.
Syn miałby na imię Stanisław,Maciej,Emil,Wiktor,Jan Zdecydowanie więcej męskich mi się podoba niż damskich.
-
- Ciastko
Nigdy nie chciałam, żeby moje dziecko było wyśmiewanie że względu na "dziwne" imię, także ani typowo staromodne imiona, jak i te nowe u mnie by nie weszły w grę. Pewnie będę miała o to wojnę z partnerem, bo on właśnie uwielbia takie klasyki jak Roman, Bogdan.
Osobiście podobały mi się te rzadziej spotykane jak Noemi, Mia. Ostatnio też Zuzia, Maja (Ale ona akurat są często spotykane). Z męskich to Nikodem, Filip, Igor, Tymon, Szymon, Mikołaj.
Osobiście podobały mi się te rzadziej spotykane jak Noemi, Mia. Ostatnio też Zuzia, Maja (Ale ona akurat są często spotykane). Z męskich to Nikodem, Filip, Igor, Tymon, Szymon, Mikołaj.
Ja mam córki bliźniaczki Amelię i Ines. O ile pierwsze imię nie wzbudza kontrowersji o tyle z drugim imieniem już słyszałam jak będą mi dziecko przezywac ( czyli to już dorośli przyzwalają na to,by wyzywać innych skoro wiedzą już, że będzie wyzywana. Sami swoim zachowaniem pokazują i przyzwalają swoim dzieciom na to )
Mam wrażenie, że w tym kraju nie można wybrać imion dzieciom jakie rodzicom się podobają bo jakiego się nie wymyśli, to znajdzie się ktoś, kto będzie to komentował
Mam wrażenie, że w tym kraju nie można wybrać imion dzieciom jakie rodzicom się podobają bo jakiego się nie wymyśli, to znajdzie się ktoś, kto będzie to komentował
-
- Currently:Dominicana
Ksawery, Sergiusz, Nina, Alina
-
- Gacie z oceanu
Sara i Olgierd (in love)
Super imię :D serio. Klasyczne, nieudziwnione, ale oryginalne i rzadko nadawane. Każdy słyszał i mu się osłuchało, nie jest śmieszne. Mi się podoba.
Dzięki za odpowiedz! Wiadomo, ze imię ma być takie żeby nam się podobało, ale jednocześnie nie chce dzieciaka skrzywdzić i robić mu pod górę już na starcie. Wystarczy, ze się urodzi w Polsce. Już będzie miał wystarczajaco ciężko w zyciu xd
-
- RoyalBaby
Męskie Borys, Wiktor i Igor nie mogłabym się chyba zdecydować bo wszystkie są super
Dla dziewczynki trudniej, ale podoba mi się Róża, Aurelia
Dla dziewczynki trudniej, ale podoba mi się Róża, Aurelia