Start
Mój profil

Książka, która zmieniła moje życie 📚

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
mochna830
Siatkarka

Książka, która zmieniła moje życie 📚

Post autor: mochna830 »

"Małe życiowe eksperymenty" Anne-Laure LeCunff

To będzie jedna z najpopularniejszych książek tego roku, proszę zapamiętać moje słowa! :D

Przeczytałam wiele książek na temat szczęścia, osiągania celów, perfekcjonizmu, "produktywności" i odkładana życia na później..

ale ta książka, porusza temat od zupełnie innej strony.. i żadna nie miała na mnie takiego wpływu, jak ta konkretna! 😊

https://allegro.pl/oferta/male-zyciowe- ... 8402599087

mam głównie na myśli zmianę perspektywy.. to, że można żyć inaczej.. a wszystko pokazane na podstawie badań, czyli tak jak kocham ♥️

A przy okazji zapytam - jakie książki najbardziej wpłynęły na Wasze życie? <3
Niewiem133
TrampekLV

Post autor: Niewiem133 »

Ja czytam głównie fantastykę i reportaże. Próbowałem z biografią, ale jednak to nie dla mnie. Nie lubię jak autor/bohater, jest ponadto wychwalany.

Z każdej książki próbuję coś dla siebie wyciągnąć, często z historii czy samych bohaterów, a następnie, przerzucić do swojego prywatnego życia.

Osobiście nie lubię książek o produktywności, osiąganiu celów i sukcesu. Wydaje mi się to zbyt proste. Inaczej jest jednak, kiedy autor opisuje swoją drogę, bo jeśli próbuje nam - czytelnikom, wskazać drogę do osiągnięcia tego wymarzonego sukcesu, to według mnie jest już skreślony.

mochna830 pisze: pn mar 23, 2026 12:10 pm "Małe życiowe eksperymenty" Anne-Laure LeCunff

To będzie jedna z najpopularniejszych książek tego roku, proszę zapamiętać moje słowa! :D

Przeczytałam wiele książek na temat szczęścia, osiągania celów, perfekcjonizmu, "produktywności" i odkładana życia na później..

ale ta książka, porusza temat od zupełnie innej strony.. i żadna nie miała na mnie takiego wpływu, jak ta konkretna! 😊

mam głównie na myśli zmianę perspektywy.. to, że można żyć inaczej.. a wszystko pokazane na podstawie badań, czyli tak jak kocham ♥️

Muminek365
Bagietka z szarlott

Post autor: Muminek365 »

Dzięki za polecanie ale mam pytanie czy książka się opiera na różnych trikach behawioralnych jak zmierzyć się z zadaniami?

Zastanawia mnie co nowego można jeszcze wnieść w tę tematykę
mochna830 pisze: pn mar 23, 2026 12:10 pm "Małe życiowe eksperymenty" Anne-Laure LeCunff