Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Kokodzambo
Koczkodan

Re: Vinted

Post autor: Kokodzambo »

Dzięki! Właśnie wielokrotnie zamawiałam paczki stamtąd (choć głównie ze Szwecji) i to pierwsza taka sytuacja
mimi3012
RóżowePolo

Post autor: mimi3012 »

Hej, czy miałyście podobną sytuację?
Kupująca założyła spór, ponieważ paczka dotarła do niej uszkodzona przez co w połowie niekompletna (myślę, że otworzył ją pracownik firmy kurierskiej, ale nieważne :() Udało nam się dogadać, że dostanie zwrot połowy kwoty. Po zaakceptowaniu wyskoczył komunikat, że pieniądze pojawią się w portfelu, jednak pomimo upływu kilkunastu godzin nadal nie wpłynęły. Zamówienie widnieje jako zakończone. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy w takiej sytuacji pieniądze "idą" do portfela kilka dni?
Dodam, że tego samego dnia wcześniej zakończone zostało inne zamówienie i pieniądze od razu przeszły. Nie dostałam również żadnej wiadomości od vinted z prośbą o weryfikację.
Fela
ZdalnaFanka

Post autor: Fela »

mimi3012 pisze: wt kwie 21, 2026 10:07 am Hej, czy miałyście podobną sytuację?
Kupująca założyła spór, ponieważ paczka dotarła do niej uszkodzona przez co w połowie niekompletna (myślę, że otworzył ją pracownik firmy kurierskiej, ale nieważne :() Udało nam się dogadać, że dostanie zwrot połowy kwoty. Po zaakceptowaniu wyskoczył komunikat, że pieniądze pojawią się w portfelu, jednak pomimo upływu kilkunastu godzin nadal nie wpłynęły. Zamówienie widnieje jako zakończone. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy w takiej sytuacji pieniądze "idą" do portfela kilka dni?
Dodam, że tego samego dnia wcześniej zakończone zostało inne zamówienie i pieniądze od razu przeszły. Nie dostałam również żadnej wiadomości od vinted z prośbą o weryfikację.
Czasami pieniądze idą dłużej
anonimowagosia
MiamiBicz

Post autor: anonimowagosia »

Ja się nauczyłam robić zdjęcia paczek przed wysyłką, żeby było widać jak zabezpieczyłam przesyłkę i kod nadania (nauczka po zagubionej paczce) , dlatego ja bym obwiniła firmę kurierską o uszkodzenie paczki i zagubienie zawartości ew. kradzież towaru i złożyłabym reklamację przez vinted
Skoro zamówienie ma status zakończone to pozostaje Ci czekać. Nie zawsze na vinted wszystko działa poprawnie. Zawsze możesz też odezwać się do kupującej czy odzyskała już środki
annakozak123
Currently:Italy

Post autor: annakozak123 »

Równie dobrze kupująca mogła Cię oszukać żeby odzyskać część kwoty.
Chyba, że faktycznie paczka była aż tak źle zapakowana i jedna z rzeczy „wypadła”, ale po tylu latach na vinted ja nie wierzę już w takie historie. Mogłeś poprosić InPost żeby sprawdzili na kamerach czy paczka jest wyciągnięta z paczkomatu i bez ubytków.
Nie wierzę w takie historie o wypadniętej jednej rzeczy.
anonimowagosia
MiamiBicz

też się spotkałyście ze sprawdzaniem ogłoszeń? przed chwilą obniżyłam cenę jednej rzeczy - wpadła w weryfikację, ostatnio dodałam inną z hasztagami i też zanim się pojawiła została sprawdzona
na IG zaczęło mi się pojawiać posty, że vinted masowo blokuje użytkowników? wzięli się za stockowe zdjęcia i AI czy coś jeszcze?
annakozak123
Currently:Italy

Post autor: annakozak123 »

anonimowagosia pisze: sob kwie 25, 2026 2:24 pm też się spotkałyście ze sprawdzaniem ogłoszeń? przed chwilą obniżyłam cenę jednej rzeczy - wpadła w weryfikację, ostatnio dodałam inną z hasztagami i też zanim się pojawiła została sprawdzona
na IG zaczęło mi się pojawiać posty, że vinted masowo blokuje użytkowników? wzięli się za stockowe zdjęcia i AI czy coś jeszcze?
Przecież każde ogłoszenie jest sprawdzane i to od lat, to nie jest nic wyjątkowego
anonimowagosia
MiamiBicz

ja jak wystawiałam to od razu pojawiały się w aktywnych, jeśli były sprawdzane w tle czy przez algorytmy to może, ale nie pojawiał się wcześniej podpis pod zdjęciem, że "ogłoszenie sprawdzane" i było ukryte (mam tam konto od 10 lat i nie sprzedaję dużo)
Awatar użytkownika
TieDye
MiamiBicz

Post autor: TieDye »

anonimowagosia pisze: sob kwie 25, 2026 2:32 pm ja jak wystawiałam to od razu pojawiały się w aktywnych, jeśli były sprawdzane w tle czy przez algorytmy to może, ale nie pojawiał się wcześniej podpis pod zdjęciem, że "ogłoszenie sprawdzane" i było ukryte (mam tam konto od 10 lat i nie sprzedaję dużo)
Hej ja też się wcześniej nie spotkałam ze sprawdzaniem ogłoszeń i tak jak Ty mam bardzo długo konto. Wczoraj dodawałam w ciągu dnia jedną rzecz i normalnie ogłoszenie się ukazało ale dzis rano jak wrzucałam ogłoszenie to musiałam przerwać i dodałam do zapisanych a później uzupełniłam i wtedy dopiero wpadło do sprawdzanych i chyba cały czas sprawdzają xD Wrzuciłam inne ogłoszenie i od razu się pokazało w opublikowanych. Nie wiem od czego to zależy.
kwasta
MolieraDress

Post autor: kwasta »

Na vinted znowu problemy. Nie aktualizują się statusy przesyłek, paczka nadana w inpost zmienia się jako wysłana dopiero w momencie odebrania przeż kuriera, a nie jak do tej pory, po włożeniu do paczkomatu (ciekawo czy to wpływa na te odznake "szybkie wysyłki"). Problem jest tez po odbiorze przez kupującego, gdzie przez kilka dni potrafi wisiec jako do odbioru. A przypomne, ze sa dwa dni po odebraniu na zglosznie sporu, co daje tylko czas oszustom
Dodatkowo teraz zamiast przedmiotu wyswietlaja się jak zdjecia głowne metki, a nie przedmiot
Obrazek

Coraz gorzez jest z ta platforma
anonimowagosia
MiamiBicz

w tygodniu też nie odświeżały mi się statusy przesyłki i odbioru, ale dziś wysłałam przedmiot i wszystko działa, na głównej i wyszukiwarce też mam normalny widok