Odkurzacz / mop - co polecacie?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- latinaplatina
- RoyalBaby
Odkurzacz / mop - co polecacie?
Stoję przed zakupem odkurzacza pionowego, który dodatkowo mopuje. Zupełnie się nie znam, choć czasem przewija mi się Dyson, ale wolałabym coś znacznie tańszego, powiedzmy do 1500 zł. Głównie zależy mi na mopowaniu paneli no i żeby urządzenie było lekkie. Macie coś do polecenia? Proszę o rzetelne opinie. 
- katarzynarmong
- Naczelny Zapierdalacz
To może Karcher? Da się znaleźć fajna opcje odkurzacz + mop w takim budżecie https://www.mediaexpert.pl/agd-male/spr ... 98QAvD_BwE
Całkiem spoko jest też Samsung, ale dla mnie przy zwierzaku to najlepiej zbiera na mocy max a wtedy jest bardzo krótki czas pracy - więc warto zainwestować w druga baterie
z kolei końcówka mopująca bardzo dobrze mi się sprawdzała
https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-bez ... BkctCj0Aiy
Całkiem spoko jest też Samsung, ale dla mnie przy zwierzaku to najlepiej zbiera na mocy max a wtedy jest bardzo krótki czas pracy - więc warto zainwestować w druga baterie
https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-bez ... BkctCj0Aiy
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo.
It's moo.
- katarzynarmong
- Naczelny Zapierdalacz
Samsung dla mnie całkiem lekki, Karcher troszke może cięższy, ale nieznacznie
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo.
It's moo.
-
LauraBacha3
- LouiBag
Odradzam Karcher FC 7.
Po użyciu musisz rozmontować i wyczyścić co trwa długo. Doszło do tego, że najpierw odkurzałam zwykłym odkurzaczem a potem dopiero używałam tego nieszczęsnego Karchera. Jest dość ciężki i nieporęczny przy demontażu.
Nie przesądzę jak powiem, że go nienawidzę. Nawet wywaliłam go z domu i kazałam mężowi wywieźć na pszok
Schował do piwnicy, bo on go będzie używał ale jeszcze nie zaczął 
Na płytkach zostawia smugi. Mam szklane schody - żaden mop nie zostawił takich zacieków. Czy zwykły płaski czy parowy wypadły lepiej.
Uważam, że hizero jest lepszy. Lepiej się sprawdza na płytkach i ma inny system czyszczenia. Karcher mokre i suchy brudy trzyma w jednym pojemniku przez co każdy element po drodze jest brudny. Hizero rozdziela wodę od piachu/sierści i innych domowych brudów. Wyrzucasz suche jak w odkurzaczu a wodę wylewasz. Przy Karcher musisz umyć każdą część, inaczej zaschnie
Po użyciu musisz rozmontować i wyczyścić co trwa długo. Doszło do tego, że najpierw odkurzałam zwykłym odkurzaczem a potem dopiero używałam tego nieszczęsnego Karchera. Jest dość ciężki i nieporęczny przy demontażu.
Nie przesądzę jak powiem, że go nienawidzę. Nawet wywaliłam go z domu i kazałam mężowi wywieźć na pszok
Na płytkach zostawia smugi. Mam szklane schody - żaden mop nie zostawił takich zacieków. Czy zwykły płaski czy parowy wypadły lepiej.
Uważam, że hizero jest lepszy. Lepiej się sprawdza na płytkach i ma inny system czyszczenia. Karcher mokre i suchy brudy trzyma w jednym pojemniku przez co każdy element po drodze jest brudny. Hizero rozdziela wodę od piachu/sierści i innych domowych brudów. Wyrzucasz suche jak w odkurzaczu a wodę wylewasz. Przy Karcher musisz umyć każdą część, inaczej zaschnie