Kuchenne kontrowersje
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryKuchenne kontrowersje
To miejsce na wszystkie niepopularne opinie o jedzeniu. Od dziwnych połączeń smaków, przez znienawidzone składniki, aż po zasady, które dla jednych są święte, a dla innych kompletnie bez sensu. Lubisz ananasa na pizzy? A może uważasz, że kminek psuje wszystko? Śmiało! Tutaj każda kulinarna opinia ma swoje miejsce.

Jem słodką bułkę drożdżową z rodzynkami lub chałkę z kruszonką z wędliną lub pasztetem, uwielbiam. W moich terenach to trochę regionalizm i takie wypieki często je się na Wigilię/Wielkanoc do barszczu czerwonego lub żuru, a obok tego inne, bardziej standardowe dodatki.
-
Pejczyk Pandory
- TrampekLV
Jem kiwi ze skórką oraz białą kredę. Czasem jak na dnie szklanki z przegotowaną wodą zostanie osad z kamienia to wcinam i cieszę się jak mi chrupie we zębach 
- berry blast
- Dieta 600 kcal
nie zjem pałki z kurczaka ani nic co ma kość. nie zjem żadnych podrobów (flaki, wątróbka, żołądki itd). od wołowiny jest mi niedobrze.
nie zjem nic co ma posmak ryby. ujdzie jedynie sola albo dorsz. owoce morza odpadają.
nie lubię rosołu bo to wywar z martwego ptaka.
lubię frytki z majonezem. nie zjem frytek ani placków ziemniaczanych jeśli są umoczone jakimś sosem.
nie zjem nic co ma posmak ryby. ujdzie jedynie sola albo dorsz. owoce morza odpadają.
nie lubię rosołu bo to wywar z martwego ptaka.
lubię frytki z majonezem. nie zjem frytek ani placków ziemniaczanych jeśli są umoczone jakimś sosem.
- gunernialne
- Parzucha
Jak już najdzie mnie ochota na jajecznicę to musi być ona sucha. Bardzo sucha. Jak widzę, że ktoś zdejmuje te jajka po dwóch sekundach od wylania na patelnię to robi mi się słabo xd
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
- berry blast
- Dieta 600 kcal
tak, jajecznica tylko sucha i ścięta na maksa, a najlepiej to w ogóle bez jajecznicy 
ryż, makaron i ziemniaki to dla mnie zapychacze bez smaku. jeśli ziemniaki to tylko purre z masełkiem.
ryż, makaron i ziemniaki to dla mnie zapychacze bez smaku. jeśli ziemniaki to tylko purre z masełkiem.
- berry blast
- Dieta 600 kcal
nie lubię kminku i nie dodaję nawet do kapusty kiszonej.
nie lubię rukoli, brukselki, szpinaku i brokułów. to chyba bardzo źle bo to wszystko jest zielone
pewnie mam niedobór zielonego 
nie lubię rukoli, brukselki, szpinaku i brokułów. to chyba bardzo źle bo to wszystko jest zielone
- Adam_z_Rozdrazewa
- SushiRoll
Najpierw mleko, potem płatki. I mleko tylko i wyłącznie ciepłe
- gunernialne
- Parzucha
Przecież to jest tak nieintuicyjne.. najpierw płatki...Adam_z_Rozdrazewa pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 10:08 pm Najpierw mleko, potem płatki. I mleko tylko i wyłącznie ciepłe
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Najlepsze jedzenie to stek przypalony z zewnątrz i surowy w środku. Taki ledwo tylko ugotowany, że krwisty sok się z niego wylewa. Z masłem i ziołami na zewnątrz, odrobina soli i pieprzu. Mogłabym jeść tylko to. Może na zmianę z burgerami.
-
Pejczyk Pandory
- TrampekLV
Jezu tak!Adam_z_Rozdrazewa pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 10:08 pm Najpierw mleko, potem płatki. I mleko tylko i wyłącznie ciepłe
Nie wiem jak można jeść zimne mleko, albo wsypać najpierw płatki.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Pamiętam z dzieciństwa ze moja babcia tak jadała. Słodkie ciasto drożdżowe z jakąś wędliną.velikanka pisze: ↑sob kwie 11, 2026 11:36 pm Jem słodką bułkę drożdżową z rodzynkami lub chałkę z kruszonką z wędliną lub pasztetem, uwielbiam. W moich terenach to trochę regionalizm i takie wypieki często je się na Wigilię/Wielkanoc do barszczu czerwonego lub żuru, a obok tego inne, bardziej standardowe dodatki.
Różowa biedronka
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Ogólnie wędlina i ostry ser są dobre z dżemem lub miodem i owocami do tego jakieś pikle. Lubie też mięso i kanapki z wędliną i warzywami czy owocami zapijać słodzonym kakao. To jest najlepsze śniadanie. Ale ludzie reagują na te połączenia dziwnie.
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
A i jeszcze, kanapka z sałatką z tuńczyka i serem stopionym jest też wspaniała ze słodkim kakao.
-
waltherp99
- Skarpeta Rakieta
Przy jedzeniu kanapek lub bułek, czy to na słodko czy na wytrawnie, zawsze muszę mieć kubek mocnej, czarnej herbaty, najlepiej poslodzonej miodem, żeby robić sobie "błoto" w buzi xd
Po nieściętej jajecznicy też chce mi sie
Po nieściętej jajecznicy też chce mi sie
-
Cyraneczka
- Skarpeta Rakieta
Nie rozumiem nagonki na sernik z rodzynkami, nie przeszkadzają mi
Natomiast nie tknę makaronu na słodko, lodów czekoladowych ani mocno czekoladowych wypieków.
Też tak lubię jeść. Takie połączenie słodkiego i słonego.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Tak! Mam znajomego, do którego kiedyś przyjechałam. Ja patrzę a on smaruje chleb masłem i to jeszvze tak grubo i na to Nutella. Boże.... Przecież to jest mdłe.
Wystarczy sama czekolada na chleb. To tak samo jak by ktoś wziął kostkę czekolady i posmarował ją masłem
Bo Wiśniewski to nie ja,