Macie jakieś doświadczenia z kursami lub ebookami od jakiś osób na instagramie? Zastanawiam się nad czymś takim, ale boję się wyrzucić hajs w błoto..
Przykłady autorek takich treści:
face_fit_coach
facefitness.u.ani
valentyna_binder
Masaże twarzy, face fitness, face yoga na IG
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Stella1111
- RóżowePolo
Oj mam i to duze ;). Póki co jedyne , co działa to medalis oraz Dominika Pyragius ( kurs total). Co u mnie nie działało to Kondracka, Pani swojej twarzy ( bardzo fajny kurs masażu, szkoda tylko, że po prawie 2 miesiącach leci cały owal w dół dzięki tym " wspaniałym technikom), Beata Błońska - słaby, nieskuteczny kurs. Jola Sendal - mieszane uczucia, dużo ćwiczeń na jej stronie ale część wykonuje niepoprawnie... Reasumując to najpierw, zanim zajmiesz się twarzą, musisz skorygować postawę, znieść napięcie powiezi bo bez tego nie skorygujesz nic w obrębie twarzy czyli najpierw Dominika Pyragius, potem ewentualnie apka od Medalis. Rezta to strata kasy. Można się jeszcze zaopatrzyć w klasyczne podręczniki facefitness np Evy Fraser ...te kobieciny niczego nowego nie wymyśliły...
O widzę że masz za sobą sporo tego a co sądzisz o Odmładzanie przez Masowanie?Stella1111 pisze: ↑wt kwie 07, 2026 1:25 am Oj mam i to duze ;). Póki co jedyne , co działa to medalis oraz Dominika Pyragius ( kurs total). Co u mnie nie działało to Kondracka, Pani swojej twarzy ( bardzo fajny kurs masażu, szkoda tylko, że po prawie 2 miesiącach leci cały owal w dół dzięki tym " wspaniałym technikom), Beata Błońska - słaby, nieskuteczny kurs. Jola Sendal - mieszane uczucia, dużo ćwiczeń na jej stronie ale część wykonuje niepoprawnie... Reasumując to najpierw, zanim zajmiesz się twarzą, musisz skorygować postawę, znieść napięcie powiezi bo bez tego nie skorygujesz nic w obrębie twarzy czyli najpierw Dominika Pyragius, potem ewentualnie apka od Medalis. Rezta to strata kasy. Można się jeszcze zaopatrzyć w klasyczne podręczniki facefitness np Evy Fraser ...te kobieciny niczego nowego nie wymyśliły...
Dominika ma dużo contentu co Valentyna Binder.
Ja byłam w klubie Face fit coach ale przestałam narazie myślę że wrócę ale póki co też planuje właśnie odmładzanie przez Masowanie kurs na kościach.
Facefitcach spoko nie bolała mnie dzięki niej ledzwia, szyja itp ale czy moja twarz wygląda lepiej noo niestety, widać że tracę objętość w policzkach i kościach. Nie wiem spróbuję jeszcze osteokerekcje ale myślę że jedynie skutecznym zabiegiem jest lifting twarzy
Dzięki za polecenię tego podręcznika! Znasz jeszcze jakąś wartościową literaturę w temacie? Zazwyczaj sceptycznie podchodzę do książek, bo przez ostatnie 10 lat każdy influencer musi coś wydać i rynek jest przeładowany crapem niskiej jakościStella1111 pisze: ↑wt kwie 07, 2026 1:25 am Oj mam i to duze ;). Póki co jedyne , co działa to medalis oraz Dominika Pyragius ( kurs total). Co u mnie nie działało to Kondracka, Pani swojej twarzy ( bardzo fajny kurs masażu, szkoda tylko, że po prawie 2 miesiącach leci cały owal w dół dzięki tym " wspaniałym technikom), Beata Błońska - słaby, nieskuteczny kurs. Jola Sendal - mieszane uczucia, dużo ćwiczeń na jej stronie ale część wykonuje niepoprawnie... Reasumując to najpierw, zanim zajmiesz się twarzą, musisz skorygować postawę, znieść napięcie powiezi bo bez tego nie skorygujesz nic w obrębie twarzy czyli najpierw Dominika Pyragius, potem ewentualnie apka od Medalis. Rezta to strata kasy. Można się jeszcze zaopatrzyć w klasyczne podręczniki facefitness np Evy Fraser ...te kobieciny niczego nowego nie wymyśliły...
Używam kupionego kiedyś kursu od anastasiabeautyfascia i nie mam pojęcia, co o tym myśleć. Dermatolog mi mówi, że mam mocne mięśnie twarzy i wszystko gra, ale nikt mi nie powie, czy to 1) masaże b) genetyka c) po prostu jeszcze mi nic nie opada jakoś mocno, ale zacznie d) wszystko naraz albo co innego. Ona ma darmowe filmiki, można sobie przetestować.
-
Muminek365
- Bagietka z szarlott
Też się zastanawiałam nad kursem od niej ale stwierdziłam że za drogo. Ale robiłaś regularnie i nie zauważyłaś żadnej zmiany w twarzy? Czy ten kurs pokazuje dużo więcej niż darmowe filmiki?
lalisa pisze: ↑pt kwie 17, 2026 4:43 pm Używam kupionego kiedyś kursu od anastasiabeautyfascia i nie mam pojęcia, co o tym myśleć. Dermatolog mi mówi, że mam mocne mięśnie twarzy i wszystko gra, ale nikt mi nie powie, czy to 1) masaże b) genetyka c) po prostu jeszcze mi nic nie opada jakoś mocno, ale zacznie d) wszystko naraz albo co innego. Ona ma darmowe filmiki, można sobie przetestować.
-
Stella1111
- RóżowePolo
Słyszałam na razie jedną, pozytywną opinię o tym kursie. Pytanie tylko, jak intensywne są te techniki bo tylko takie mogą realnie zadziałać. Można dokonać remodelingu kości twarzy poprzez codzienne ćwiczenia ( kości czaszki są ruchome nawet do starości), łącznie z wysunięciem szczęki o kilka mm ku przodowi ( co sprawia, że twarz robi się pełniejsza i młodsza w wyglądzie) poszerzyć swoje podniebienie o kilka ładnych milimetrów itd. Teraz przyglądam się Oscarowi Patel, młodemu człowiekowi, który propaguje te techniki...dość malo popularne u polskich trenerek albo prezentowane w wersji light jak u Dominiki ( kurs total jest ,jak mówiłam Ok ale ten drugi skoncentrowany na twarzy niestety zbyt delikatny ).Annakonda pisze: ↑śr kwie 15, 2026 4:25 pm O widzę że masz za sobą sporo tego a co sądzisz o Odmładzanie przez Masowanie?
Dominika ma dużo contentu co Valentyna Binder.
Ja byłam w klubie Face fit coach ale przestałam narazie myślę że wrócę ale póki co też planuje właśnie odmładzanie przez Masowanie kurs na kościach.
Facefitcach spoko nie bolała mnie dzięki niej ledzwia, szyja itp ale czy moja twarz wygląda lepiej noo niestety, widać że tracę objętość w policzkach i kościach. Nie wiem spróbuję jeszcze osteokerekcje ale myślę że jedynie skutecznym zabiegiem jest lifting twarzy
-
Stella1111
- RóżowePolo
Szukam cały czas takiej literatury, ale bardzo mało jest na rynku profesjonalnych podręczników do ćwiczeń ( tak naprawdę rehabilitacji, bo tak się na to.powinno.patrzec) , kinesiotapingu oraz osteopatii twarzy ( to akurat dość młoda dziedzina ).- Ok ,są e-booki ale pisane przez osoby, które są laikami..tutaj trzeba trochę większej wiedzy. Szukałam oczywiście na rynku międzynarodowym, nie tylko naszym polskim
A o Valentnie Binder co sądzisz? Bo chyba z osteo to ona na kursy.Stella1111 pisze: ↑sob kwie 25, 2026 11:36 pm Słyszałam na razie jedną, pozytywną opinię o tym kursie. Pytanie tylko, jak intensywne są te techniki bo tylko takie mogą realnie zadziałać. Można dokonać remodelingu kości twarzy poprzez codzienne ćwiczenia ( kości czaszki są ruchome nawet do starości), łącznie z wysunięciem szczęki o kilka mm ku przodowi ( co sprawia, że twarz robi się pełniejsza i młodsza w wyglądzie) poszerzyć swoje podniebienie o kilka ładnych milimetrów itd. Teraz przyglądam się Oscarowi Patel, młodemu człowiekowi, który propaguje te techniki...dość malo popularne u polskich trenerek albo prezentowane w wersji light jak u Dominiki ( kurs total jest ,jak mówiłam Ok ale ten drugi skoncentrowany na twarzy niestety zbyt delikatny ).
Ja też wierzę że można to zmienić ale chyba trzeba naprawdę konkretnej wiedzy i niestety spersonalizowanych ćwiczeń. Daj znać jak coś znajdziesz takiego co faktycznie działa -Dominike mam na oku ale ona też jest dość młoda więc nie jest dlanie wizytówka dlatego że w jej wieku wygląda się młodo. Masowanie przezwodmladzanie jest w moim wieku i podoba mi się to jaki wynik wykręciła ze swoją twarzą. Valentyna nie, lubię face fit coach ale nie widzę żadnych efektów na twarzy ale bardzo bardzo mi pomogła praca z ciałem dzięki niej, zniknął ból lędźwi, barku, ogromna ulga
-
Stella1111
- RóżowePolo
Akurat tej konkretnej trenerki nie znam, niemniej chcę jeszcze dodać., że większość zagranicznych trenerek opiera się na szkoleniach instruktorskich z FaceYogaMethod, prowadzonych przez Japonkę zamieszkała w Stanach,która propagowała facefitness na długo przed tym, zanim stał się tak bardzo modny w social mediach.Te polskie skrzętnie ukrywają swoje dyplomy ( ale część z nich wyszkoliła jak już wspomniałam Olga Szemley). No i jest jeszcze MedAlis, chyba jedyna osobą z kierunkowym wykształceniem ( fizjoterapeutka) , która w swoich kursach stosuje również wiedzę nabyta w ramach zawodu, nie ma weekendowym kursie .Pisze o tym, bo moim zdaniem warto się ograniczyć do wąskiego grona trenerek, bo reszta to " pochodne" powyższych ( z wyłączeniem MedAlis).Annakonda pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 5:57 pm A o Valentnie Binder co sądzisz? Bo chyba z osteo to ona na kursy.
Ja też wierzę że można to zmienić ale chyba trzeba naprawdę konkretnej wiedzy i niestety spersonalizowanych ćwiczeń. Daj znać jak coś znajdziesz takiego co faktycznie działa -Dominike mam na oku ale ona też jest dość młoda więc nie jest dlanie wizytówka dlatego że w jej wieku wygląda się młodo. Masowanie przezwodmladzanie jest w moim wieku i podoba mi się to jaki wynik wykręciła ze swoją twarzą. Valentyna nie, lubię face fit coach ale nie widzę żadnych efektów na twarzy ale bardzo bardzo mi pomogła praca z ciałem dzięki niej, zniknął ból lędźwi, barku, ogromna ulga
To, co u mnie do jest pory zadziałało to na pewno zestaw na czoło oraz powieki z MedAlis ( z jej aplikacji) - akurat czoło zawsze miałam stosunkowo gładkie ,ale zestaw pomógł.mi wygładzić drobne zmarszczki poziomie oraz podnieść wyraźnie powieki( Miałam opadające od zawsze) ,To polecam plus codzienny krótki masaż głowy ( rozluźnienie czepca ścięgnistego)- podnosi czoło oraz wyraźnie poprawia stan włosów, zmniejsza wypadanie poprzez poprawę ukrwienia skóry głowy . Lwia Zmarszczka- cały czas walczę ale już wyraźnie spłycona ( w mojej subiektywnej ocenie około 50%) przez regularny kinesiotaping.
To , z czym nie mogę sobie zupełnie poradzić,to środkowe piętro twarzy i szyja- ćwiczenia, masaże nie pomagają, policzki płaskie pomimo prawie z codziennej pracy, głębokie bruzdy Nosowo - wargowe. Przyczyna to bruksism oraz postawa ( jest już lepiej po Dominice Pyragius więc polecam ) ale zamierzam dodać do tego thumbpulling - nawet 1mm repozycja szczęki już daje wyraźne rezultaty, zarówno zdrowotne jak i wizualne, wiec poinformuje o efektach.