Czy ta korespondencja coś znaczy?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
andalalala
- Ciastko
Czy ta korespondencja coś znaczy?
Bardzo proszę o pomoc. Od pół roku jestem z facetem, dotychczas bardzo nam się układało, choć wiedzialam, że się bardzo podoba kobietom i jest wobec nich uwodzicielski i miły. Mówił mi, że się wreszcie zakochał, wreszcie spotkał kobietę swojego życia. W lutym poszliśmy na urodziny do jego znajomej i tam przyszła jej koleżanka. Mój partner popatrywał na nią, ale nie rozmawiali, ona właściwie porozmawiała z dwiema osobami i szybko poszła. Nie zwróciło to mojej uwagi aż do środy dwa dni temu. Dalej wszystko było tak samo, aż w tym tygodniu dostałam telefon od właśnie tej jubilatki, że mój adoruje tamtą i żebym była czujna. Wstyd się przyznać, ale gdy spał przetrzepałam jego telefon i znalazłam całą korespondencję. Byłam w szoku. Jak się okazało, moj facet po imprezie prosił tę swoją koleżankę o nr telefonu do tamtej. Koleżanka odmówiła, ale podała mu jej dane i on ją znalazł na fb. Wysłał jej zaproszenie i z miejsca zaczął ją adorować. Pisał jej, że jak tylko spotkał ją na imprezie to na nią zwrócił uwagę, jest uosobieniem czaru, wdzięku i kobiecości.Jej odpowiedzi były normalne, ale on nie odpuszczał. Ona zaproponowała przejście na Ty, on cały czas ją komplementował, nawet chciał przyjść na szkolenia, ktore ona prowadzi ( choć nie dotyczą jego zawodu), że to niezwykły zaszczyt, że ją poznał. Korespondencja się urwała dwa dni temu, ale jestem przerażona. Ona jest atrakcyjna, ładna. Boję się z nim o tym rozmawiać, bo pierwsza rzecz to zrobi mi awanturę za grzebanie w jego msg, albo odkręci kota ogonem, że to znajoma. Ale czy tak się pisze do znajomej?
- gunernialne
- Parzucha
Run girl, run
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
-
andalalala
- Ciastko
Myślisz, że tam się kroi romans?
- gunernialne
- Parzucha
Trudno wyrokować czy to romans czy nie romans, ale w sumie czy jest ważne jak to można nazwać? Partner za Twoimi plecami zdobywa znajomość z nową koleżanką i ją pielęgnuje.
Finalnie nie bez powodu odpisałaś tutaj swoją sytuację. Serce wie lepiej
-
andalalala
- Ciastko
Nie wiem czy pielęgnuje, bo od kilku dni na msg panuje cisza.gunernialne pisze: ↑pn kwie 06, 2026 10:36 pm Trudno wyrokować czy to romans czy nie romans, ale w sumie czy jest ważne jak to można nazwać? Partner za Twoimi plecami zdobywa znajomość z nową koleżanką i ją pielęgnuje.
Finalnie nie bez powodu odpisałaś tutaj swoją sytuację. Serce wie lepiej
Nawet jeśli tamta urwała kontakt i teraz nic nie piszą ze sobą, to myślę, że prędzej czy później znajdzie inną. Ja bym uciekała z tego związku.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
- gunernialne
- Parzucha
Wydaje mi się, że trochę go tłumaczysz. A to on powinien się wytłumaczyć przed Tobąandalalala pisze: ↑pn kwie 06, 2026 11:23 pm Nie wiem czy pielęgnuje, bo od kilku dni na msg panuje cisza.
- Pamieculotna
- BlondDoczep
Dokładnie, to samo chciałam napisać. Nie doszło do niczego, ona odpisywała normalnie, a on mocno się narzucał - jak nie ta, to inna, to kwestia czasu. Wydaje mi się, że nie jesteś miłością jego życia skoro tak zależało mu na tym by skontaktować się i poznać z jakąś typiarką z imprezy... nie powinnaś nawet odczuć tego, że na nią patrzy, poświęca jej swoją uwagę. Zwłaszcza (!!!) jak jesteś obok!gunernialne pisze: ↑wt kwie 07, 2026 9:06 am Wydaje mi się, że trochę go tłumaczysz. A to on powinien się wytłumaczyć przed Tobą
-
andalalala
- Ciastko
Wiem, ale mam w sobie resztki nadzieji.. Czy moglabym Ci przesłać zapis korespondencji na priva, z wiadomych przyczyn nie chcę jej zamieszczać tutaj. Pociesza mnie to, że od kilku dni milczą.Pamieculotna pisze: ↑wt kwie 07, 2026 1:27 pm Dokładnie, to samo chciałam napisać. Nie doszło do niczego, ona odpisywała normalnie, a on mocno się narzucał - jak nie ta, to inna, to kwestia czasu. Wydaje mi się, że nie jesteś miłością jego życia skoro tak zależało mu na tym by skontaktować się i poznać z jakąś typiarką z imprezy... nie powinnaś nawet odczuć tego, że na nią patrzy, poświęca jej swoją uwagę. Zwłaszcza (!!!) jak jesteś obok!
-
Genowefapigwa
- RoyalBaby
Uciekaj dziewczyno, szkoda zdrowia, czasu i pieniędzy na ewentualną terapię po tym.
Zobacz co się zadziało.andalalala pisze: ↑wt kwie 07, 2026 3:55 pm Wiem, ale mam w sobie resztki nadzieji.. Czy moglabym Ci przesłać zapis korespondencji na priva, z wiadomych przyczyn nie chcę jej zamieszczać tutaj. Pociesza mnie to, że od kilku dni milczą.
Twój chłopak obczajał jakąś pannę z imprezy.
Zdobył namiary do niej.
Złapał kontakt, komplementował ją i jej się narzucał.
Gdyby nie twoja koleżanka, to cały czas byś żyła w nieświadomości.
Z jakiegoś powodu (może dostał kosza) jest cisza.
I ty masz nadzieję? Ale na co?
Na to, że tamta go odrzuciła całkowicie? Że jak inna panna mus isę spodoba to jednak wybierze ciebie?
Tak, ta korespondencja coś znaczy.
Zostałaś zdradzona. Twój chłopak wybrał inną kobietę, poświęcał jej czas, uwagę, dawał wszystko to, co powinien dawać Tobie.
„Twój umysł odda ci dokładnie tyle, ile w niego włożysz.”
-
Rzeka.chaosu
- PoranneKapuczino
Ja widzę jedno wyjście. Poinformuj go, że wiesz i zakończ to. Jesteście razem tylko pół roku. On - jak widać - po tobie i tak nie będzie płakał, a ty oszczędzisz sobie nerwów. Pisanie takich rzeczy do obcej kobiety to nie czerwona flaga, ale czerwone tsunami.
Nie ma znaczenia, czy piszą, czy milczą.
On chciał (a jest w związku z tobą), a ona nie (może kogoś ma albo nie była zainteresowana), to tego nie chciała kontynuować. Powtórzę, to nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie ma to, że on chciałby to rozwijać. Jej reakcja i chęć kontynuowania tego nie.
On chciał (a jest w związku z tobą), a ona nie (może kogoś ma albo nie była zainteresowana), to tego nie chciała kontynuować. Powtórzę, to nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie ma to, że on chciałby to rozwijać. Jej reakcja i chęć kontynuowania tego nie.
-
123wiosna123
- Milion subskrypcji
Dajcie spokoj. Przecież autorka watku i tak z nim nie zerwie. Wręcz cieszy sie ze od kilku dni jest cisza i jej wspaniały ukochany moze jednak zechce zostać z nia xd
*jest cisza na jednym kanale ;)123wiosna123 pisze: ↑pt kwie 10, 2026 7:20 am Dajcie spokoj. Przecież autorka watku i tak z nim nie zerwie. Wręcz cieszy sie ze od kilku dni jest cisza i jej wspaniały ukochany moze jednak zechce zostać z nia xd
A jest mnóstwo innych opcji, łącznie z oddzielnym telefonem/aparatem (!!!)
O naiwności.
Przypomniało mi się jak wieki temu umówiłam się z kolesiem na randkę, siedzimy sobie przy stoliku, a nagle wchodzi jego dziewczyna (o której nie miałam pojęcia), dosiada się i mówi, że może sobie w trójkę pogadamy :D Okazało się, że sprawdziła jego maile i wiedziała dokładnie gdzie i o której się spotykamy. Scenariusz jak z filmu normalnie, mina kolesia nie do opisania hahaha
-
andalalala
- Ciastko
No więc teraz to wygląda tak. nasze więzy się rozluźniły, on zachowuje się normalnie a co do tamtej jest cisza. Sprawdzam msg i inne kanały ( whatssap, ig. Na IG się zaobserwowali i to wszystko. On miał kilka dni temu urodziny, ona przesłała mu przez msg normalne życzenia bez wylewności, on jej bardzo ciepło podziękował, ale nie padła z jego strony żadna propozycja spotkania ani z jej. Ona już mu nie odpisała, on następnego dnia dał jej lajka pod jakimś jej wpisem. I tyle. Wygląda na to, że ona jest chłodna i chyba niezbyt przystępna.
Trochę pół żartem pół serio.
Powiedz mu, że widzisz że lajkuje tej Baśce fotki na insta. Że już wiesz dlaczego on to robi. I że nie masz nic przeciwko by zakupił Ci ten zloty komplet biżuterii, który Basia ma na sobie.
Bo przecież mu chodzi pewnie o te błyskotki, co nie?
Powiedz mu, że widzisz że lajkuje tej Baśce fotki na insta. Że już wiesz dlaczego on to robi. I że nie masz nic przeciwko by zakupił Ci ten zloty komplet biżuterii, który Basia ma na sobie.
Bo przecież mu chodzi pewnie o te błyskotki, co nie?
On za to w dalszym ciągu gorący i bardzo przystępnyandalalala pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 9:32 pm Wygląda na to, że ona jest chłodna i chyba niezbyt przystępna.
„Twój umysł odda ci dokładnie tyle, ile w niego włożysz.”
Aha, czyli nie dość, że próbował się puścić to jeszcze jest tak beznadziejny, że nawet to mu się nie udało.andalalala pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 9:32 pm No więc teraz to wygląda tak. nasze więzy się rozluźniły, on zachowuje się normalnie a co do tamtej jest cisza. Sprawdzam msg i inne kanały ( whatssap, ig. Na IG się zaobserwowali i to wszystko. On miał kilka dni temu urodziny, ona przesłała mu przez msg normalne życzenia bez wylewności, on jej bardzo ciepło podziękował, ale nie padła z jego strony żadna propozycja spotkania ani z jej. Ona już mu nie odpisała, on następnego dnia dał jej lajka pod jakimś jej wpisem. I tyle. Wygląda na to, że ona jest chłodna i chyba niezbyt przystępna.
-
123wiosna123
- Milion subskrypcji
Xdandalalala pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 9:32 pm No więc teraz to wygląda tak. nasze więzy się rozluźniły, on zachowuje się normalnie a co do tamtej jest cisza. Sprawdzam msg i inne kanały ( whatssap, ig. Na IG się zaobserwowali i to wszystko. On miał kilka dni temu urodziny, ona przesłała mu przez msg normalne życzenia bez wylewności, on jej bardzo ciepło podziękował, ale nie padła z jego strony żadna propozycja spotkania ani z jej. Ona już mu nie odpisała, on następnego dnia dał jej lajka pod jakimś jej wpisem. I tyle. Wygląda na to, że ona jest chłodna i chyba niezbyt przystępna.
Szkoda mi ciebie ale masz to na wlasne życzenie.