Start
Mój profil

Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
chleb_ze_smalcem
MiamiBicz

Re: Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Post autor: chleb_ze_smalcem »

lalisa pisze: ndz kwie 05, 2026 10:25 am Nie no, drożej kosztują elegancko i naturalnie zrobione rzęsy 2:1 u dobrej stylistki z dobrej jakości materiałów niż zrobienie chińskich szczot w salonie "Ewa" na małym osiedlu na wypizdowie. xd Wiem, bo robiłam obie wersje, oczywiście szczoty dawno temu. Tak samo te brwi albo zrobienie po taniości zabiegów na twarzy tak super, że 30-latka wygląda jak popuchnięta 40.
To pardon, myślałam, że to idzie na ilość i szczoty droższe. Też przesadne zrobienie to nie jest domena tylko Karynek. Kobiety zamożniejsze też tak się robią. I część influencerek. Chyba, że bycie karyna to stan umysłu a nie konta.
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

lalisa pisze: ndz kwie 05, 2026 12:08 pm A to prawda akurat. One zawsze mają taką samą koszule/sukienkę/bluzkę jak ty, ale "nie za miliony" i wcale nie widać, że to Pepco. Tak stara identyko, nic nie widać B)
Dokładnie. „Tyle za x. A z w życiu bym tyle nie dała” - no widać, że byś nie dala :P
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

Ja uważam, że jesteśmy ładne i oceniam to na podstawie po pierwsze reakcji zagranicznych mężczyzn na Polki, po drugie reakcji kobiet z zachodu (poczucie, że im zagrażamy, w sumie Polki mają podobnie z Ukrainkami). Jak jakaś kobieta w Polsce chce sobie podbić samoocenę, to polecam pojechać np. do Mediolanu. Szczególnie jak jesteś blondynką. Oczywiście nie wierzyć w jakieś farmazońskie podrywy, mówię o samym podbiciu sobie samooceny.
Rzeka.chaosu
PoranneKapuczino

Post autor: Rzeka.chaosu »

Dajcie jakiś przykład ziemniaczanego polskiego faceta.

Wg mnie mężczyźni w Polsce akurat zmienili się na plus. Wielu ma fajny styl - ja lubię i na drwala i w koszuli - ważne, żeby pasował do faceta. Jedynie typ ulizanego lalusia mnie odrzuca. No i dresy i sterydy, co chyba oczywiste.

Polki... kurcze chciałabym napisać, że jest lepiej, ale chyba nie. Za dużo dziewczyn kombinuje z urodą. Czasem oglądam jakieś filmy lub dokumenty z PRL i serio dziewczyny - teraz większość kobiet nie umywa się stylem i urodą do tamtych naturalnych babeczek.

A z drugiej strony wiem, że nasza uroda podoba się ludziom za granicą.
Awatar użytkownika
CzarnyPigularz
Koczkodan

Post autor: CzarnyPigularz »

Geny to wszystko. Jak masz dobre geny to w oszczanych szmatach będziesz wyglądać dobrze. Jak przegrałeś na loterii genetycznej to nawet chodzenie w szatach za milion dolarów nie zrobi z ciebie chada czy tam płodnej julki. NATURA
Czarna piguła wyzwala i przywraca światło niszcząc czerwoną zarazę :fire:
duppajasio
BlondDoczep

Post autor: duppajasio »

CzarnyPigularz pisze: pn kwie 06, 2026 8:10 am Geny to wszystko. Jak masz dobre geny to w oszczanych szmatach będziesz wyglądać dobrze. Jak przegrałeś na loterii genetycznej to nawet chodzenie w szatach za milion dolarów nie zrobi z ciebie chada czy tam płodnej julki. NATURA
A poza tym wszyscy zdrowi?
duppajasio
BlondDoczep

Rzeka.chaosu pisze: ndz kwie 05, 2026 7:20 pm Dajcie jakiś przykład ziemniaczanego polskiego faceta.

Wg mnie mężczyźni w Polsce akurat zmienili się na plus. Wielu ma fajny styl - ja lubię i na drwala i w koszuli - ważne, żeby pasował do faceta. Jedynie typ ulizanego lalusia mnie odrzuca. No i dresy i sterydy, co chyba oczywiste.

Polki... kurcze chciałabym napisać, że jest lepiej, ale chyba nie. Za dużo dziewczyn kombinuje z urodą. Czasem oglądam jakieś filmy lub dokumenty z PRL i serio dziewczyny - teraz większość kobiet nie umywa się stylem i urodą do tamtych naturalnych babeczek.

A z drugiej strony wiem, że nasza uroda podoba się ludziom za granicą.
Moim zdaniem Książulo ma taką „bejbi ziemniaczek” urodę. Wspomniany Przemysław Kossakowski. Kizo ziemniaczany dorosły. To typ urody popularny wśród raperów i polityków. Najgorsze co można zrobić wtedy to nosić taka domalowaną brodę od barbera. Już lepiej nie kombinować i wyglądać naturalnie.
PEONIA
Milion subskrypcji

duppajasio pisze: pn kwie 06, 2026 11:30 am Moim zdaniem Książulo ma taką „bejbi ziemniaczek” urodę. Wspomniany Przemysław Kossakowski. Kizo ziemniaczany dorosły. To typ urody popularny wśród raperów i polityków. Najgorsze co można zrobić wtedy to nosić taka domalowaną brodę od barbera. Już lepiej nie kombinować i wyglądać naturalnie.
This - już nie chciałam tu wchodzić na politykę ale chodzi mi tylko o wygląd proszę bez wojen - Mentzen, Bosak, Czarnek, Miller, Kaczyńscy,

O tak i domalowana broda od barbera, najlepiej jeszcze kwadratowa jak u ludzika lego - patrzcie Krzysiek Stanowski
duppajasio
BlondDoczep

Wielu polskim celebrytom i ich naśladowcom też zrobiłoby na zdrowie, gdyby nie robili z siebie męskich Karyn (ulizane barberskie fryzury, narysowane brody, ciasne koszule, zwezajace sie spodnie, wystudiowane miny). To nie jest zadbany facet, tylko jakiś pozer. O wiele bardziej wolę zwykłego Miśka w ciuchach z Lidla, ale w dobrym rozmiarze
hiacyntabukiet
Koczkodan

Post autor: hiacyntabukiet »

Najwięcej pięknych ludzi widziałam w Londynie, Stanach, RPA. Zgadzam się, że mix genów robi swoje.

Widziałam też kilka naprawdę pięknych Czeszek. One są wyższe od nas i mimo tego, że są tak małym narodem, to mają kilka słynnych modelek. Paulina Porizkova ma według mnie idealna urodę, tak samo jak naszą świętej pamięci Agnieszka Kotlarska.

Nie uważam żeby najpiękniejsze polskie aktorki, np. Pola Raksa, Anna Dymna, Izabella Scorupco czy Anna Przybylska wypadały blado przy gwiazdach amerykańskiego, czy europejskiego kina. W każdym narodzie zdarzają się olśniewające jednostki.

W ogólnym rozrachunku nie uważam, że Polki i Polacy to ósme cuda świata. Oczywiście, jak w przypadku wszystkich słowiańskich nacji, kobiety biją facetów na głowę jeśli chodzi o urodę. Słowiański faceci są statystycznie mało urodziwy i nie ma co z tym dyskutować.

Na warszawskim ulicach widać sporo atrakcyjnych kobiet. Mężczyzn - mniej. Dużo widać też porobionych lasek, wg mnie o wiele więcej niż zagranicą. Niestety nie brakuje też kobiet że sporą nadwagą, zwłaszcza w dojrzalszym wieku.

Ukraińcom wydaje się, że ich kobiety są najpiękniejsze na świecie. Ostatnio zaczepił mnie na ulicy Ukrainiec właśnie i był w szoku, że nie mówię po rosyjsku. XD I że jestem Półka.
Hunde
ZdalnaFanka

Post autor: Hunde »

duppajasio pisze: ndz kwie 05, 2026 10:12 am Nie wiem, czy to moje złudzenie, ale moim zdaniem styl życia w ciągu może dwóch pokoleń bardzo zmienił wygląd Polaków na gorsze. Mówię o mężczyznach. Jeszcze 30, 40 lat temu Polak był niższy, szczuplejszy, z mocniejszymi rysami, ale też w niezłej formie, bo spędzał więcej czasu w ruchu. Tego wymagała praca i codzienne życie. Teraz wszędzie się dojeżdża, dużo pracy, także fizycznej wykonuje się na siedząco, do tego smażenina i przetwarzane żarcie ile dusza zapragnie i mamy efekt. Polacy wyglądają jak Ciastek. A jak pójdą na siłkę to jak kwadratowy ciastek. Wole, żeby facet był niski, ale z jakąś iskra. Teraz się częściej widuje u dorosłych mężczyzn dziecięce rysy, co mi się nie podoba. Giganci z twarzą pięciolatka. Jak widzę takie rysy u polityka, to mu nie ufam. Kiedyś było więcej typów a la Lewandowski z twarzy, teraz takich wnusiów babuni.

Kobietom posłużyła niesamowicie medycyna, profilaktyka, kosmetologia. Mam swoje lata i pamiętam wysuszający makijaż z lat 90-tych, jeszcze do tego fatalna woda i twarz miała fakturę gruzu. Zniknęły te straszne wybombione łydki w cielistych podkolanówkach. Kiedyś zaraz po 40-tce kobietom sie takie robiły, a ciało takie uturlane. Przez obrzęki, chore stawy, nadwagę ledwo chodziły. Jak sobie przypomnę to mi się zimno robi. Wszystko przez zarzynanie się bez końca w pracy, w domu, skakanie wokół innych i myślenie, że teraz to już tylko szykować strój do trumny. Polkom się polepszyło, a Polakom polepszenie zaszkodziło.

Mimo to wielu Polaków mi się podoba, bo po prostu zwracam uwagę na mój typ. Teraz jest mniej popularny, ale istnieje.
Polityk z babyface to od razu Mentzen mi się kojarzy :D.
duppajasio
BlondDoczep

Hunde pisze: pn kwie 06, 2026 12:40 pm Polityk z babyface to od razu Mentzen mi się kojarzy :D.
Tak! Hołownia i Gowin też :)
Awatar użytkownika
odpalskreta
Beżowa

Post autor: odpalskreta »

Moim zdaniem ciężko określić mi czy rodacy są atrakcyjni pod względem samego wyglądu, chociaż niektóre typy i laski są paskudne i wyglądają jak jabba the huty, to ja oceniam raczej ludzi pod kątem stylu, całego obycia.
Np dla mnie obrzydliwy jest typ faceta, który próbuje być męski a robi z siebie lalusia, tzn obcisłe spodnie, obcisła koszulka, buty z jakiego lagerferds czy innego dziadostwa i tona żelu ma głowie. Takie coś mnie obrzydza i odpycha.
Równie nieatrakcyjni są dla mnie pseudo eleganci, tak samo, tłuste nazelowane włosy, płaszcz, jakieś eleganckie ubrania, a zachowanie z dala od wyglądu eleganckiej osoby.
Tak samo nienawidzę facetów z kręconymi włosami, zwłaszcza gdy sami robią trwałą, kolczykami, biżuterią i jest to dla mnie niemęskie.

Mi się najbardziej podobają faceci, którzy są stereotypowym usposobieniem faceta, tzn wysoki, zarost, do tego jak ma długie włosy, taki powiedzmy typowy “drwal”.

Jeśli chodzi o kobiety no to cóż, bardzo dużo kobiet nie ma żadnego poczucia stylu i estetyki i robią sobie krzywdę.
Avalon
Koczkodan

Post autor: Avalon »

ogólnie, rzecz borąć nieatrakcyjni, choć zdarzają się wyjątki
Push
KołczGrzesiu

Post autor: Push »

lalisa pisze: ndz kwie 05, 2026 3:00 pm Ja uważam, że jesteśmy ładne i oceniam to na podstawie po pierwsze reakcji zagranicznych mężczyzn na Polki, po drugie reakcji kobiet z zachodu (poczucie, że im zagrażamy, w sumie Polki mają podobnie z Ukrainkami). Jak jakaś kobieta w Polsce chce sobie podbić samoocenę, to polecam pojechać np. do Mediolanu. Szczególnie jak jesteś blondynką. Oczywiście nie wierzyć w jakieś farmazońskie podrywy, mówię o samym podbiciu sobie samooceny.
I co takiego się dzieje w Mediolanie? Czy Polka wypada na ulicach Mediolanu lepiej niż statystyczna Włoszka? Chciałabym wierzyć, że to coś więcej niż tylko bycie blondynka...

I dla jakich kobiet Polka stanowi zagrożenie, chodzi Ci o jakieś konkretne narodowości? Nie, że wątpię, tylko jestem po prostu ciekawa :)
mariaow
RoseGold

Post autor: mariaow »

Włoszki akurat są atrakcyjne i dobrze ubrane w porównaniu z Polkami, według mnie.
Push
KołczGrzesiu

PEONIA pisze: pn kwie 06, 2026 11:38 am This - już nie chciałam tu wchodzić na politykę ale chodzi mi tylko o wygląd proszę bez wojen - Mentzen, Bosak, Czarnek, Miller, Kaczyńscy,

O tak i domalowana broda od barbera, najlepiej jeszcze kwadratowa jak u ludzika lego - patrzcie Krzysiek Stanowski
O Jezu, Kaczyńscy...tak, wielu mężczyzn z generacji 60 - 70+ ma taką urodę "chłopka - roztropka" i co najgorsze u bliźniaka K. podejrzewam też fatalny stan uzębienia.

I moim zdaniem politycy w PL są ucieleśnieniem polskiej urody u facetów. Jestem pewna, że w Polsce powiatowej klasy B pelno jest takich facetów jak Czarnek czy Mentzen. Jak ktoś chce zobaczyć jak wyglądają ludzie z Polski B, to wystarczy spojrzeć na polskich polityków.

Tak jak ktoś zauważył powyżej, to raperow faktycznie też można zaliczyć do tej grupy - jest to przedział typowej polskiej urody u mężczyzn. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale przyznaję rację.

Jeszcze sporo widać gości w typie Stanowskiego - uroda, fryzura, mnóstwo jest facetów takich jak on na polskich ulicach. Niby niebrzydki, ale tak naprawdę to nic specjalnego.

A co sądzicie o Szczepanie Twardochu i Kamilu Nożyńskim? Jak byście ocenili ich wygląd?
Push
KołczGrzesiu

mariaow pisze: pn kwie 06, 2026 6:06 pm Włoszki akurat są atrakcyjne i dobrze ubrane w porównaniu z Polkami, według mnie.
Myślę, że mają lepszy dostęp do fajnych rodzimych marek, być może lepszych materiałów - wtedy bycie lepiej ubraną w ogóle mnie nie dziwi.
blue moon
Channelka

Post autor: blue moon »

Oj dziewczyny, ale kombinujecie. I potem się dziwić życiowym rozczarowaniom.
W ogóle temat bez sensu. Jednym podoba się to innym tamto, a generalizowanie do niczego nie prowadzi.
De gustibus non est disputandum. Czas szybko płynie, uroda przemija.
Czy ja w latach młodości jako 25 letni chłopak z urody podobałem się dziewczynom ? Jednym nie , niektórym tak. Za ubiór, wygląd ?, wątpię. TO KOMPLETNIE NIEISTOTNE.

Piękno to relacja. A relacje to uczucia, emocje, to spojrzenie, uśmiech, gest, słowo, czasem łzy, to umysł. Piękny umysł.
I tego trzymajmy się w życiu. Czas nie czeka...
Załączniki
fw_1775496046091.jpg
fw_1775496046091.jpg (38.5 KiB) Przejrzano 450 razy
PEONIA
Milion subskrypcji

blue moon pisze: pn kwie 06, 2026 7:24 pm Oj dziewczyny, ale kombinujecie. I potem się dziwić życiowym rozczarowaniom.
W ogóle temat bez sensu. Jednym podoba się to innym tamto, a generalizowanie do niczego nie prowadzi.
Czy ja w latach młodości jako 25 letni chłopak z urody podobałem się dziewczynom ? Jednym nie , niektórym tak. Za ubiór, wygląd ?, wątpię. TO KOMPLETNIE NIEISTOTNE.

Piękno to relacja. A relacje to uczucia, emocje, to spojrzenie, uśmiech, gest, słowo, czasem łzy, to umysł. Piękny umysł.
Taaaak? To sobie weź brzydką dziewczynę z nadwagą 100 kg skoro to nic nie znaczy :P
Rzeka.chaosu
PoranneKapuczino

Post autor: Rzeka.chaosu »

Push pisze: pn kwie 06, 2026 6:02 pm I co takiego się dzieje w Mediolanie? Czy Polka wypada na ulicach Mediolanu lepiej niż statystyczna Włoszka? Chciałabym wierzyć, że to coś więcej niż tylko bycie blondynka...

I dla jakich kobiet Polka stanowi zagrożenie, chodzi Ci o jakieś konkretne narodowości? Nie, że wątpię, tylko jestem po prostu ciekawa :)
W mediolanie poznają słowianki po zrobionej urodzie, mężczyzn po sandałach. :D Mnie rozśmieszyło, gdy ochrona przy wejściu do katedry zwracała się po rosyjsku do polskich kobiet. Niestety niektóre widać na kilometr, bo dla nich to nasze niby zadbanie, to właśnie raczej "bycie zrobionym". Nie chodzi o kolor włosów, itp. Raczej ogólnie widoczne przeróbki, nienaturalnie mocne "pazy", sztuczne złoto np. na butach. Jeśli w parze z taką kobietą jest mężczyzna w sandalach z czerwoną twarzą, to na 95% słowianie.
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

Push pisze: pn kwie 06, 2026 6:02 pm I co takiego się dzieje w Mediolanie? Czy Polka wypada na ulicach Mediolanu lepiej niż statystyczna Włoszka? Chciałabym wierzyć, że to coś więcej niż tylko bycie blondynka...

Podałam Mediolan jako przykład, może być inne miasto. Ja się spotkałam wielokrotnie z opinią, że Polki i ogólnie Słowianki są bardziej zadbane, ładniejsze niż Włoszki, kiedy tam byłam, a byłam dłużej. Zaznaczę, że mi się Włosi nie podobają, sama ich nigdy nie podrywałam ani nie odpowiadałam na filtr, więc to nie kwestia mojej preferencji. Co do Włoszek, to widziałam Włoszki dobrze ubrane, ale tak, że podobały się mi. Stylowo, fajnie. Ale w oczach większości mężczyzn jednak dziewczyna z ładna figurą w zwykłej prostej sukience zawsze wygra z jakąś odstawioną w modnych szerokich spodniach, w koszuli i mokasynach. Raz usłyszałam od Włocha, że on lubi dziewczyny z Polski czy Ukrainy, bo żeby się umówić z ładną Włoszką trzeba być bogatym i bardzo przystojnym, a Słowianki są ładniejsze i bardziej zadbane, a mimo to chętniejsze się umówić z takim niekoniecznie 10/10. Dosłownie powiedział coś w stylu "u was mogę się umawiać z top kobietami, a u siebie nie". Koleś wyglądał powyżej przeciętnej.

Co do zagrożenia, to oczywiście traktuj to z przymrużeniem oka. To jest ten sam mechanizm, co Ukrainki u nas jak pisałam. Wiele Polek ma problem z Ukrainkami, bo po prostu są, są ładne. Do tego może dojść stereotyp, że ona ma mniej kasy i łatwiej jej zaimponować, może jest bardziej konserwatywna i faceci będą to woleli. Tak samo bywa/bywało na zachodzie z postrzeganiem Polek.
Hunde
ZdalnaFanka

Post autor: Hunde »

Wiele osób pisze tutaj o rozpoznawaniu Polek zagranicą po ogólnym wrażeniu zrobienia. Ja nie mam nic zrobionego, noszę delikatny makijaż, nie ma blond włosów. Czasem jedynie noszę krótkie hybrydy. Preferuję sportowy styl, rzadko noszę biżuterię.
Czyżby zagranica mieli mnie mylić z Niemką? :D
duppajasio
BlondDoczep

blue moon pisze: pn kwie 06, 2026 7:24 pm Oj dziewczyny, ale kombinujecie. I potem się dziwić życiowym rozczarowaniom.

Moim zdaniem wyglądałeś naprawdę fajnie.
duppajasio
BlondDoczep

lalisa pisze: pn kwie 06, 2026 7:58 pm Podałam Mediolan jako przykład, może być inne miasto. Ja się spotkałam wielokrotnie z opinią, że Polki i ogólnie Słowianki są bardziej zadbane, ładniejsze niż Włoszki, kiedy tam byłam, a byłam dłużej. Zaznaczę, że mi się Włosi nie podobają, sama ich nigdy nie podrywałam ani nie odpowiadałam na filtr, więc to nie kwestia mojej preferencji. Co do Włoszek, to widziałam Włoszki dobrze ubrane, ale tak, że podobały się mi. Stylowo, fajnie. Ale w oczach większości mężczyzn jednak dziewczyna z ładna figurą w zwykłej prostej sukience zawsze wygra z jakąś odstawioną w modnych szerokich spodniach, w koszuli i mokasynach. Raz usłyszałam od Włocha, że on lubi dziewczyny z Polski czy Ukrainy, bo żeby się umówić z ładną Włoszką trzeba być bogatym i bardzo przystojnym, a Słowianki są ładniejsze i bardziej zadbane, a mimo to chętniejsze się umówić z takim niekoniecznie 10/10. Dosłownie powiedział coś w stylu "u was mogę się umawiać z top kobietami, a u siebie nie". Koleś wyglądał powyżej przeciętnej.

Co do zagrożenia, to oczywiście traktuj to z przymrużeniem oka. To jest ten sam mechanizm, co Ukrainki u nas jak pisałam. Wiele Polek ma problem z Ukrainkami, bo po prostu są, są ładne. Do tego może dojść stereotyp, że ona ma mniej kasy i łatwiej jej zaimponować, może jest bardziej konserwatywna i faceci będą to woleli. Tak samo bywa/bywało na zachodzie z postrzeganiem Polek.
„Zrobiona” się kojarzy z biedą i presją, żeby „nadrabiać braki”. Ale wtedy często największy brak to brak poczucia własnej wartości niestety.