Start
Mój profil

Suplementy dla ciężarnej przy niskiej energii?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Kruto
ŚpioszkiKenzo

Suplementy dla ciężarnej przy niskiej energii?

Post autor: Kruto »

Cześć, jakie suplementy diety i czy w ogóle może przyjmować kobieta w ciąży, która ma naprawdę niski poziom energii? Mieliście już z takim problemem do czynienia?
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Post autor: mariaow »

Może zapytaj lekarza prowadzącego? Poza tym to temat do „mama i dziecko”, nie hydepark.
Awatar użytkownika
akinomw
RóżowePolo

Post autor: akinomw »

Może zgłoś się do kogoś, kto dobierze Ci suplementy pod wyniki. Polecam dietetyka Marcina Ostaszewskiego - ma swoje własne suple, możesz poszukać na jego stronie UP Health Pharma, albo zapisać się na konsultację online.
Welociraptor1
Gacie z oceanu

Post autor: Welociraptor1 »

Wątek trochę stary, ale się wypowiem: ja w ciąży też miałam problemy z dużym zmęczeniem, dochodziłam do dwóch kaw dziennie, żeby funkcjonować. Z powodu niskiego poziomu żelaza poszłam do dietetyczki i jadłam według zaproponowanego planu żywieniowego (aż 2600 kcal, 5 posiłków). I czary mary, nagle przestałam chodzić jak mucha w smole. Żadne kawy, herbaty nie były potrzebne.
Na co dzień jadam w granicach 1800-2000 kcal i tyle mi styka, natomiast dietetyczka wyjaśniła, że ciąża ma swoje wymagania, trzeba dostarczać sporo składników odżywczych i jeść regularnie. U mnie się sprawdziło.
To chyba będzie więc najłatwiej wprowadzić. Jadłospisy są np na stronie diety.nfz, ja lubię też te ze strony femaltikeru (tam są dla kobiet karmiących, ale jak najbardziej można i w ciąży, tylko bez femaltikeru ofc).