Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
kwasta
Currently:home

Re: Vinted

Post autor: kwasta »

Fela pisze: pn mar 16, 2026 10:24 am Czy Wam też Vinted kasuje ogłoszenia twierdząc że to duplikat? Kolejny raz skasowali mi ogłoszenie, a teraz dostałam bana na wystawianie rzeczy na 3 dni. Paranoja 🤦‍♀️
Ale wstawiasz kompletnie nowe ogłoszenia z nowymi rzeczami których jeszcze nie wystawiałaś czy odświeżasz? Bo jak odświeżasz to trzeba użyć nowych zdjęć i zmienić opis żeby algorytm tego nie wylapał

Natomiast mii się wydaje, że Vinted po cichu usunął mi kilka rzeczy, bo wczoraj chciałam właśnie odświeżyc letni top który nieszczęśliwie wystawiłam poza sezonem i mi zaległ, no i tej rzeczy nie mam u siebie na profilu, ani w ukrytych, ani aktywnych, A już kilka razy np zdarzyło się, ze niektóre ogłoszenia lądowały w ukrytych mimo, że jestem przekonana, ze ich nie ruszałam, mega dziwne.
Fela
ZdalnaFanka

Post autor: Fela »

kwasta pisze: pn mar 16, 2026 11:28 am Ale wstawiasz kompletnie nowe ogłoszenia z nowymi rzeczami których jeszcze nie wystawiałaś czy odświeżasz? Bo jak odświeżasz to trzeba użyć nowych zdjęć i zmienić opis żeby algorytm tego nie wylapał

Natomiast mii się wydaje, że Vinted po cichu usunął mi kilka rzeczy, bo wczoraj chciałam właśnie odświeżyc letni top który nieszczęśliwie wystawiłam poza sezonem i mi zaległ, no i tej rzeczy nie mam u siebie na profilu, ani w ukrytych, ani aktywnych, A już kilka razy np zdarzyło się, ze niektóre ogłoszenia lądowały w ukrytych mimo, że jestem przekonana, ze ich nie ruszałam, mega dziwne.
No wstawiłam nowe ogłoszenie. Zdjęcia były przycięte względem poprzedniego. Poprzednie usunięte 😬
paulina0320
SushiRoll

Post autor: paulina0320 »

Czy ludzie mają jakieś problemy z określaniem koloru?!
Kupiłam dla dziecka 2 bluzy - żółta i pomarańczowa. O ile żółta jest okej, tak pomarańczowa okazała się żółta, ale tak chamska żółta. Gdzie na zdjęciu była taka pastelowo pomarańczowa, kolor również zaznaczony jako pomarańczowy.. 😩
Jak mi jest ciężko uchwycić jakiś kolor na zdjęciu, to piszę w opisie, że ciężko określić/bardziej wpada w taki/bardziej stonowany/bardziej jaskrawy żeby ktoś kto chce kupić miał jasno opisane.. 🤷‍♀️
Musiałam się z kimś tym podzielić 🤗
Mimicry
Srebrna Kropeczka

Post autor: Mimicry »

paulina0320 pisze: pt mar 27, 2026 12:19 pm Czy ludzie mają jakieś problemy z określaniem koloru?!
Kupiłam dla dziecka 2 bluzy - żółta i pomarańczowa. O ile żółta jest okej, tak pomarańczowa okazała się żółta, ale tak chamska żółta. Gdzie na zdjęciu była taka pastelowo pomarańczowa, kolor również zaznaczony jako pomarańczowy.. 😩
Jak mi jest ciężko uchwycić jakiś kolor na zdjęciu, to piszę w opisie, że ciężko określić/bardziej wpada w taki/bardziej stonowany/bardziej jaskrawy żeby ktoś kto chce kupić miał jasno opisane.. 🤷‍♀️
Musiałam się z kimś tym podzielić 🤗
Ja myślę, że to z tego wynika, że Vinted samo sobie "pobiera" kolor ze zdjęcia i tak uzupełnia. Jak ktoś wrzuca dużo rzeczy naraz, to już z automatu pomija to, co wypełnione - pewnie więc ta osoba nie wybrała ręcznie i złośliwie "pomarańczowy", skoro na żywo to ewidentnie była żółć XD tylko Vinted tak wczytało i ktoś już nie zauważył.
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

Mam starą znajomą, która nie ma aktualnie pracy, więc siedzi całymi dniami na Vinted. Kupuje ciągle ciuchy dla siebie, ale też worki ubrań pod odsprzedaż (również na Vinted). Dla mnie to jest już jakaś forma uzależnienia mieć tyle gnieciuchów z Shein i kupować następne, bo są tanie i na Vinted.
Fela
ZdalnaFanka

Muszę bo się uduszę. Ku przestrodze. Kupiłam na vinted bluzkę znanej firmy X. Miała być bawełna 100%, było widać metkę tylko z daleka. Przychodzi paczka a tam poliestrowy badziew z podrobioną metką. Zgłaszam to do Sprzedającej (z Rumunii) a ta, że nie wie, że dostala od kogoś bla bla. Mówię, chcę ją zwrócić. Ok owszem zgodziła się, ale przycisnęła tak, że koszt zwrotu oczywiście pokrywać miałam ja. Mówię, no bardzo niefajnie zwłaszcza, że dostawa do/z Rumunii to połowa wartości przedmiotu, nie tak jak w Polsce max 8zł. Na co Sprzedająca stwierdziła, że wcale podroby nie chce. Zgłosiłam więc sprawę do Vinted prosząc o zwrot środków, a oni.... zawiesili sprawę i poprosili mnie o zdjęcia🤦‍♀️ bo niedozwolone jest sprzedawanie podrób. Wysłałam więc foty metek, przedmiotu, napisałam, że to poliester i czekam. A przed chwilą patrzę pyk, uznali, że to nie podróbka i przesłali Sprzedającej całe pieniądze zostawiając mnie z tym chłamem. No popierdo** mnie. Uważajcie bo Vinted nie działa na korzyść poszkodowanego tylko tych oszukujacych! 😢
siemaluje
MoetGlass

Post autor: siemaluje »

Jest ktoś z was na grupie na fb "oszukani na vinted"? Od 22 marca nie ma u mnie żadnych nowych postów, a zawsze co parę minut ktoś coś wrzucał.. czy to mi się coś na fb porypało?
siemaluje
MoetGlass

Post autor: siemaluje »

Fela pisze: wt mar 31, 2026 2:06 pm Muszę bo się uduszę. Ku przestrodze. Kupiłam na vinted bluzkę znanej firmy X. Miała być bawełna 100%, było widać metkę tylko z daleka. Przychodzi paczka a tam poliestrowy badziew z podrobioną metką. Zgłaszam to do Sprzedającej (z Rumunii) a ta, że nie wie, że dostala od kogoś bla bla. Mówię, chcę ją zwrócić. Ok owszem zgodziła się, ale przycisnęła tak, że koszt zwrotu oczywiście pokrywać miałam ja. Mówię, no bardzo niefajnie zwłaszcza, że dostawa do/z Rumunii to połowa wartości przedmiotu, nie tak jak w Polsce max 8zł. Na co Sprzedająca stwierdziła, że wcale podroby nie chce. Zgłosiłam więc sprawę do Vinted prosząc o zwrot środków, a oni.... zawiesili sprawę i poprosili mnie o zdjęcia🤦‍♀️ bo niedozwolone jest sprzedawanie podrób. Wysłałam więc foty metek, przedmiotu, napisałam, że to poliester i czekam. A przed chwilą patrzę pyk, uznali, że to nie podróbka i przesłali Sprzedającej całe pieniądze zostawiając mnie z tym chłamem. No popierdo** mnie. Uważajcie bo Vinted nie działa na korzyść poszkodowanego tylko tych oszukujacych! 😢
Właśnie na fb, na grupie oszukani na vinted jest duży post, gdzie dziewczyny chcą zrobić pozew zbiorowy właśnie w tej sprawie co tobie się przytrafiła
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Post autor: Rzeka.chaosu »

Wg mnie ta ochrona kupujących to fikcja. Przed czym niby chronią, skoro nawet za zwtot przedmiotu niezgodnego z opisem trzeba płacić?

Z tego powodu ludzie boją się tam kupować droższych rzeczy. Mnie sporo osób ostatnio pyta o odbiór osobisty i obejrzenie przedmiotu na żywo.
W dużym mieście to spoko, bo widzę, że i tak sporo moich paczek wysyłam w obrębie miasta. Gorzej dla ludzi, którzy mieszkają w małych miejscowościach. Nie wiem czy to trend, ale już bardzo dawno takich próśb nie miałam i nagle kilka.
nieustannystres
Gacie z oceanu

Post autor: nieustannystres »

Siema, potrzebuje rady od bardziej doświadczonych ode mnie. Sprzedałam ramoneskę za 50 zł, kurtka jak nowa, kilka razy ubrana dawno temu, serio w super stanie. W poniedziałek po południu zaniosłam do paczkomatu, w środę o 13 już była odebrana. Dziś dostaje powiadomienie, że osoba kupująca zgłosiła zastrzeżenia - kurtka rzekomo nie jest zgodna z opisem, bo ma popękany kołnierz. Na zdjęciach kurtka faktycznie popękana/poszarpana. Nie chce mi się wierzyć żeby coś takiego mogło stać się w transporcie. Dopiero teraz sprawdziłam, że profil nie ma żadnych opinii, ani nic nie sprzedaje. Miałyście kiedyś podobną sytuację? Domyślam się że jestem na przegranej pozycji, bo jak mam udowodnić że wysłałam prawie nową kurtkę…
annakozak123
PrinTu

Post autor: annakozak123 »

nieustannystres pisze: czw kwie 02, 2026 1:19 pm Siema, potrzebuje rady od bardziej doświadczonych ode mnie. Sprzedałam ramoneskę za 50 zł, kurtka jak nowa, kilka razy ubrana dawno temu, serio w super stanie. W poniedziałek po południu zaniosłam do paczkomatu, w środę o 13 już była odebrana. Dziś dostaje powiadomienie, że osoba kupująca zgłosiła zastrzeżenia - kurtka rzekomo nie jest zgodna z opisem, bo ma popękany kołnierz. Na zdjęciach kurtka faktycznie popękana/poszarpana. Nie chce mi się wierzyć żeby coś takiego mogło stać się w transporcie. Dopiero teraz sprawdziłam, że profil nie ma żadnych opinii, ani nic nie sprzedaje. Miałyście kiedyś podobną sytuację? Domyślam się że jestem na przegranej pozycji, bo jak mam udowodnić że wysłałam prawie nową kurtkę…
Eko skóra?
nieustannystres
Gacie z oceanu

Post autor: nieustannystres »

annakozak123 pisze: czw kwie 02, 2026 2:15 pm Eko skóra?
Tak, ale nie była popękana ani pokruszona.
kwasta
Currently:home

Post autor: kwasta »

nieustannystres pisze: czw kwie 02, 2026 2:24 pm Tak, ale nie była popękana ani pokruszona.
Bardzo często w transporcie tego typu wady wychodzą, niestety taka specyfikacja materiału, poproś o zdjęcia kurtki w całości żeby zweryfikować czy to na pewno Twoja.
Też miałam taką sytaucję gdzie wystawiłam ramoneskę, sprzedała się w przeciągu tygodnia, i chcąc ją zapakować i wysłać okazało się, że przez ten tydzien niestety, ale materiał się rozleciał i byłam zmuszona anulować zamówienie. Tak więc niestety, ale takie rzeczy po prostu się dzieją
annakozak123
PrinTu

Post autor: annakozak123 »

kwasta pisze: czw kwie 02, 2026 2:44 pm Bardzo często w transporcie tego typu wady wychodzą, niestety taka specyfikacja materiału, poproś o zdjęcia kurtki w całości żeby zweryfikować czy to na pewno Twoja.
Też miałam taką sytaucję gdzie wystawiłam ramoneskę, sprzedała się w przeciągu tygodnia, i chcąc ją zapakować i wysłać okazało się, że przez ten tydzien niestety, ale materiał się rozleciał i byłam zmuszona anulować zamówienie. Tak więc niestety, ale takie rzeczy po prostu się dzieją
Dokładnie, miałam dokładnie taką samą sytuację z eko skórą jako sprzedająca, miałam wystawioną kurtkę - nowa, nienoszona, wystawiona, zdjęcia porobione i powieszona do szafy. Po jakimś czasie ktoś kupił, wyciągam ją żeby ją spakować, a tu niespodzianka, kołnierz popękany i finalnie oczywiście odeszłam od sprzedaży.
Fela
ZdalnaFanka

annakozak123 pisze: czw kwie 02, 2026 2:48 pm Dokładnie, miałam dokładnie taką samą sytuację z eko skórą jako sprzedająca, miałam wystawioną kurtkę - nowa, nienoszona, wystawiona, zdjęcia porobione i powieszona do szafy. Po jakimś czasie ktoś kupił, wyciągam ją żeby ją spakować, a tu niespodzianka, kołnierz popękany i finalnie oczywiście odeszłam od sprzedaży.
Ja nie sprzedawałam, ale miałam podobnie. Kurtka wisiała nieużywana w szafie, wyciągam, a tu popękana i odpadające kawałki.
Rzeka.chaosu
SweetsGallery

Post autor: Rzeka.chaosu »

kwasta pisze: czw kwie 02, 2026 2:44 pm Bardzo często w transporcie tego typu wady wychodzą, niestety taka specyfikacja materiału, poproś o zdjęcia kurtki w całości żeby zweryfikować czy to na pewno Twoja.
Też miałam taką sytuację. Zrobiłam zdjęcia raz użytej torebki (firmówka za kilka stówek), włożyłam do orginalnego etui, a po jakimś czasie po prostu popękała przy wyjmowaniu. Z tego co pamiętam wtedy ktoś chciał kupic z odbiorem osobistym na olx, więc po prostu poinfirmowałam co się stało.