Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
rachelkarengreen
ToTylkoHermes

Re: Vinted

Post autor: rachelkarengreen »

Jedna z top rzeczy, które mnie denerwują na vinted: nie zatwierdzenie że wszystko ok, po odebraniu kupionej rzeczy.
Ja staram się zawsze wysyłać tego samego dnia, albo następnego jeśli ktoś kupił wycieczkowemu, a mam wrażenie że większość kupujących, w ogóle nie odklikuje (a widzę że logowania są częste)
Często jest też tak, że osoba prosi o szybką wysyłkę, a po odbiorze już cisza 🤬
mamajeremaja
BlondDoczep

Post autor: mamajeremaja »

Czy zniknęła wam opcja "sprzedane" w ulubionych?
siemaluje
SushiRoll

Post autor: siemaluje »

Jezu, mam nadzieję, że kiedyś zrobią możliwość zgłaszania tych gówien przerobionych w AI. Rzuciło mi się dzisiaj w oczy ogłoszenie legginsów oznaczonych jako Lululemon. Na zdjęciu dziewczyna w tych rzekomych legginsach z gigantycznym dupskiem, cyckami, a dalej w ogłoszeniu dodane rzeczywiste zdjęcie gaci - kawałek rozmemłanej szmaty z Shein XDDD
mimi3012
RóżowePolo

Post autor: mimi3012 »

Hej.
Konto mam od niedawna.
Jest jakiś limit za pojedynczą transakcję?
Chciałabym wystawić jedną droższą rzecz z elektroniki (ok. 2000zł), ale obawiam się, że zaczną szaleć z weryfikacją, a nie chcę przesyłać dowodu...
annakozak123
Kciuk

Post autor: annakozak123 »

mimi3012 pisze: śr mar 04, 2026 4:02 pm Hej.
Konto mam od niedawna.
Jest jakiś limit za pojedynczą transakcję?
Chciałabym wystawić jedną droższą rzecz z elektroniki (ok. 2000zł), ale obawiam się, że zaczną szaleć z weryfikacją, a nie chcę przesyłać dowodu...
I tak i tak jeśli chcesz korzystać z Vinted to będziesz musiała przesłać dowodów i kwota nie ma tu żadnego znaczenia. Wszystko masz w regulaminie, który akceptujesz zakładając konto
Zula
Mokra Włoszka

Post autor: Zula »

A kojarzycie jakieś alternatywy dla Vinted, ale takie na których są ludzie? Kiedyś była Szafa.pl, ale Vinted przejęło jej społeczność. Teraz niestety nie da się tam ani kupować ani sprzedawać - same podróbki i handlary. Tęsknie za czasami, w których takie portale były po prostu zbiorem społeczności, która chciała sprzedawać i wymieniać swoje ciuchy.
Foxy221
Mokra Włoszka

Post autor: Foxy221 »

Mam pewien problem ze sprzedażą na Vinted, nie bardzo wiem jak go rozwiązać, może Wy pomożecie:?

sprzedałam zestaw 3 przedmiotów ale... wysłałam dwa; przez przeoczenie, wiosenne zaćmienie mózgu
jak się zorientowałam napisałam do kupującej, że przepraszam, doślę jej tą jedną rzecz, odpisała, że spoko, nie nie ma pośpiechu
a potem zobaczyłam, że nie mam nigdzie jej danych do wysyłki - więc napisałam, że wiem, że nie powinnam prosić obcą osobę o podanie swoich danych taką drogą ale to jedyna opcja bym mogła to wysłać - i cisza
napisałam do Vinted ale też cisza
jak byście to rozwiązały?
poczekać aż dziewczyna odbierze przesyłkę, zgłosi, że nie ma wszystkich przedmiotów i wtedy jakoś uda mi się dostać jej adres do wysyłki?
anonimowagosia
LouiBag

Post autor: anonimowagosia »

jak dostałaś etykietę od vinted to są tam takie dane jak imię i nazwisko, adres mailowy odbiorcy i adres paczkomatu
możesz spytać ją w wiadomości czy możesz wysłać jej do tego samego paczkomatu ale potrzebujesz jej nr telefonu, żeby dostała kod do odbioru
radzę jednak zaczekać aż zareaguje na vinted lub ochrona kupujących coś odpisze, bo inaczej nie wiesz czy dziewczyna Ci potwierdzi odbiór paczki wysłanej poza portalem , lepiej dmuchać na zimne, nie każdy oszukuje ale wyślesz na swój koszt i różnie może być
Foxy221
Mokra Włoszka

Post autor: Foxy221 »

anonimowagosia pisze: śr mar 11, 2026 4:15 pm jak dostałaś etykietę od vinted to są tam takie dane jak imię i nazwisko, adres mailowy odbiorcy i adres paczkomatu
możesz spytać ją w wiadomości czy możesz wysłać jej do tego samego paczkomatu ale potrzebujesz jej nr telefonu, żeby dostała kod do odbioru
radzę jednak zaczekać aż zareaguje na vinted lub ochrona kupujących coś odpisze, bo inaczej nie wiesz czy dziewczyna Ci potwierdzi odbiór paczki wysłanej poza portalem , lepiej dmuchać na zimne, nie każdy oszukuje ale wyślesz na swój koszt i różnie może być
no właśnie kupująca zamówiła dostawę do paczkomatu DHL, dostałam tylko kod nadania
przeszukałam wszystkie wiadomości na Vinted, nie mam nigdzie jej danych

nie pomyślałam o tym co piszesz, o braku potwierdzenia paczki wysłanej poza Vinted - chyba wierzę w uczciwość ludzi :)
anonimowagosia
LouiBag

Foxy221 pisze: śr mar 11, 2026 4:18 pm no właśnie kupująca zamówiła dostawę do paczkomatu DHL, dostałam tylko kod nadania
przeszukałam wszystkie wiadomości na Vinted, nie mam nigdzie jej danych

nie pomyślałam o tym co piszesz, o braku potwierdzenia paczki wysłanej poza Vinted - chyba wierzę w uczciwość ludzi :)
ja zasadniczo też bym wierzyła, ale się naczytałam różnych historii ;)
dhl'em nie nadawałam, przy inpoście więcej danych jest - czekaj na odpowiedź, nie jesteś w stanie nic więcej zrobić i wymyślić
Rubinnn
RóżowePolo

Post autor: Rubinnn »

Hej, sprzedałam komplet dresowy za 450zl, konto bez opinii i ogłoszeń(bez targowania) Nie ma danych podanych tylko jakieś victoria s paczkomat. Co byście zrobiły? Wysyłać czy nie ? Trochę boję się oszustwa, bo moja mama już dwa razy została oszukana.
anonimowagosia
LouiBag

Rubinnn pisze: śr mar 11, 2026 7:38 pm Hej, sprzedałam komplet dresowy za 450zl, konto bez opinii i ogłoszeń(bez targowania) Nie ma danych podanych tylko jakieś victoria s paczkomat. Co byście zrobiły? Wysyłać czy nie ? Trochę boję się oszustwa, bo moja mama już dwa razy została oszukana.
bez adresu i nr paczkomatu? jak masz obawy to anuluj transakcję, twoje święte prawo
Awatar użytkownika
florella
Zdalna_mama_nowe

Post autor: florella »

Rubinnn pisze: śr mar 11, 2026 7:38 pm Hej, sprzedałam komplet dresowy za 450zl, konto bez opinii i ogłoszeń(bez targowania) Nie ma danych podanych tylko jakieś victoria s paczkomat. Co byście zrobiły? Wysyłać czy nie ? Trochę boję się oszustwa, bo moja mama już dwa razy została oszukana.
nie masz że w portfelu jest 450?
anonimowagosia
LouiBag

a jak oszukali Twoją mamę?
zakładam, że boisz się, że ktoś zarzuci Ci brak oryginalnego produktu albo otworzy spór o jakąś wadę ? zawsze możesz nakręcić filmik jak pakujesz, ale może lepiej wtedy wystawić tę rzecz na olx z odbiorem osobistym?
Rubinnn
RóżowePolo

anonimowagosia pisze: śr mar 11, 2026 7:54 pm bez adresu i nr paczkomatu? jak masz obawy to anuluj transakcję, twoje święte prawo
Numer paczkomatu jest, ale nie ma żadnych danych kupującej/kupującego. Raczej odpuszcze i nie wyślę paczki. Ostatnio mojej mamie kupująca oderwała guzik od płaszcza i vinted zadecydował, że to wina mojej mamy, bo źle zapakowała płaszcz xd. Straciła płaszcz i pieniędzy też nie dostała.
anonimowagosia
LouiBag

za oderwany guzik, który można przyszyć? :( ta ochrona powinna działać w obie strony a nie, że kupująca sobie założy spór i zwykle wygrywa; dobrze, że ja tam nic drogiego nie sprzedaje, ale nawet gdybym miała stracić rzecz za 50-100 zł to szkoda a ludzie są obrzydliwi
najgorsze, że tym handlarom to chyba nic się nie dzieje a uczciwy człowiek jeszcze zostanie oszukany przez kupującą :(
ja każdorazowo robię zdjęcia zapakowanych paczek, raz przez inpost zaginęła (ale też odnazlazła się) i dmucham na zimne
Rubinnn
RóżowePolo

anonimowagosia pisze: śr mar 11, 2026 8:26 pm za oderwany guzik, który można przyszyć? :( ta ochrona powinna działać w obie strony a nie, że kupująca sobie założy spór i zwykle wygrywa; dobrze, że ja tam nic drogiego nie sprzedaje, ale nawet gdybym miała stracić rzecz za 50-100 zł to szkoda a ludzie są obrzydliwi
najgorsze, że tym handlarom to chyba nic się nie dzieje a uczciwy człowiek jeszcze zostanie oszukany przez kupującą :(
ja każdorazowo robię zdjęcia zapakowanych paczek, raz przez inpost zaginęła (ale też odnazlazła się) i dmucham na zimne
No właśnie myślałam o nagraniu pakowania wraz z wysyłką. Jeszcze bym rozumiała jakby vinted kazało odesłać płaszcz nawet na koszt mojej mamy, ale to co oni robią teraz to jest zwykła kradzież :/