Hej!
Potrzebuję pomocy w wyborze kosmetyków do cery mieszanej w kierunku tłustej.
Wcześniej kupowałam pod wpływem poleceń influ ale nie brałam pod uwagę, że mogą mieć inny typ cery.
Wiadomo, że najbardziej chodzi mi o podkład, bazę, puder i korektor.
Makijaż cera mieszana w kierunku tłustej
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- fajnasasiadka
- Koczkodan
Makijaż cera mieszana w kierunku tłustej
wrześniowelato
- gunernialne
- Trening tenisa
Najtrwalszy na mojej tłustej cerze podkład to Loreal Fresh Wear - wysoko w składzie ma alkohol, więc daje trwałość, ale jednak nie stosuje przez to codziennie.
Puder - Huda. I chyba się to nie zmieni. Nie jest idealnie, ale już nawet nie oszukuje się, że może być.
Z korektorów - Multi Tasker. W cienkiej warstwie nic mi się z nim nie dzieje o ile nie podciągam go pod samo oko - załamanie
Puder - Huda. I chyba się to nie zmieni. Nie jest idealnie, ale już nawet nie oszukuje się, że może być.
Z korektorów - Multi Tasker. W cienkiej warstwie nic mi się z nim nie dzieje o ile nie podciągam go pod samo oko - załamanie
Pomysł na program: ja vs dziesięć wandziar w dyskusji, ale bez moderatorów, żeby nie mogły zgłaszać offtopu, gdy kończą się argumenty
- fajnasasiadka
- Koczkodan
Dziekuję.gunernialne pisze: ↑śr mar 11, 2026 1:39 am Najtrwalszy na mojej tłustej cerze podkład to Loreal Fresh Wear - wysoko w składzie ma alkohol, więc daje trwałość, ale jednak nie stosuje przez to codziennie.
wrześniowelato
Na moim przetłuszczającym się dziobie najlepiej do tej pory sprawdzał się Estee Lauder stara wersja Double Wear. Nakładam palcami, ale uważam, żeby go nie nałożyć za dużo, wtapia się i utrzymuje wyrównany koloryt. Ściera się lekko tam, gdzie na nosie trzymam okulary. Po pracy szłam czasem na siłownię, na konkretny wycisk na rowerach i nie zmywałam makijażu, to na koniec czerwona byłam wszędzie poza twarzą, bo pokład się trzymał :D Ani mnie nie wysuszył, ani nie zapychał.fajnasasiadka pisze: ↑wt mar 10, 2026 2:56 pm Hej!
Potrzebuję pomocy w wyborze kosmetyków do cery mieszanej w kierunku tłustej.
Wcześniej kupowałam pod wpływem poleceń influ ale nie brałam pod uwagę, że mogą mieć inny typ cery.
Wiadomo, że najbardziej chodzi mi o podkład, bazę, puder i korektor.
Ale teraz w nowej formule nie wiem jakby się sprawdził, więc nie wiem czy polecić.
Za to matowiłam twarz albo transparentnym pudrem sypkim z Golden Rose, teraz używam Blur z Claresy i też spoko działa.