Start
Mój profil

Team Zuzannkov

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
kalkusia
Siatkarka

Flame Team Zuzannkov

Post autor: kalkusia »

Hej laski! Zastanawiam się mocno nad dołączeniem do Team Zuzannkov, wiem, że taki wątek już jest, ale dosyć stary. Czy mogą wypowiedzieć się dziewczyny które są aktualnie w teamie jak wygląda proces? Najbardziej zastanawia mnie ten tajemniczy fat killer. Czy robi się go codziennie? Na czym polega? Jest krótki, ale intensywny czy może już konkretniejszy? I co z przepisami? Kurde trochę to kosztuje, na stronie informują, że można sobie wymieniać przepisy, ma się dostęp do bazy przepisów, a w starym wątku wyczytałam, że dopiero za jakieś uzbierane punkty (co jest trochę żałosne w tej cenie).
LauraBacha3
SushiRoll

Post autor: LauraBacha3 »

Nie jestem w team od jesieni 2024 ale raczej w schemacie pracy nie zmieniło się wiele.

Na początku wybierasz sobie przepisy jakie chcesz. Na ich podstawie masz robione plany na dzień treningowy i nietreningowy. Wygląda to tak, że masz posiłek 1 - nazwa dania + składniki i ich gramatura. Za punkty możesz wymieniać te posiłki z planu i wtedy dostajesz w miejsce usuniętego posiłku ten nowy z rozpisaną gramaturą. Możesz też bez punktów sama sobie dopasować gramaturę jeśli chcesz inny posiłek z ich bazy lub zjeść coś co masz w domu.
Część ich posiłków jest smaczna, część zupełnie nie wychodzi na niektórych gramaturach 🤷🏻‍♀️
Automatycznie w planie są 4 posiłki. Możesz napisać, że chcesz 3 posiłki zamiast 4. Trenerki podają makro do każdego posiłku, żebyś wiedziała ile masz zjeść na śniadanie a ile po treningu itp. Na początku trenerka będzie chciała żebyś jej wysylala zdjęcia swoich posiłków i jeśli jesz coś innego niż w planie to piszesz - chleb + waga, masło, parówki + waga i załóżmy odżywka białkowa 30g. Jeśli makro się zgadza z tym co zapisała w planie to jest ok.
Prawie do każdego posiłku jest dopisek, że masz zjeść warzywa.
Treningi są różne w zależności czy siłownia czy dom. 4 razy w tygodniu i dostajesz dwa zestawy. Ćwiczysz je na zmianę. Każdy zestaw kończy się tym nieszczęsnym fat killerem. Jest to tabata, bardzo intensywne. Ilość rund i czas trwania zmienia się w zależności od etapu, na którym jesteś. Gdy masz deload killer jest krótszy, cały trening również jest lżejszy. Możesz też napisać, że nie odpowiadają Ci ćwiczenia w killerze i też zmienią. I znowu - na początku trenerka będzie chciała, żebyś jej wysłała swoje ćwiczenia i będzie oceniać czy robisz poprawnie.
Bywały dni, gdy pisałam że nie będę robić killera, bo np cały dzień sadziłam drzewka w ogrodzie i padam i mi zaliczała to jako killera.
Często na święta/lato są jakieś dodatkowe ebooki, wyzwania. Zawsze też można się dogadać, jak jeździłam w delegację to mówiłam, że nie będę jechać z pudełkami. Wtedy dostawałam info co jeść w hotelu i restauracjach. Jak pisałam, że na urlopie jadłam lody i pizzę to nikt nie krzyczał :)

Na tablicy głównie zdjęcia tyłków i posiłków w pudełkach. Do tablicy już nie mam dostępu. Widzę, że pojawil się atlas ćwiczeń - to na plus.

Obecna cena wg mnie jest z kosmosu (wtedy była na granicy kosmosu), choć efekty były szybkie i bardzo ładne to teraz bym się nie zapisała.