Dziewczyny, mam nadzieję że tego tematu tu nie było ale szukam poleceń kosmetyków na rozszerzone pory - nie za miliony dolarów :-)
Help
Rozszerzone pory
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryPaula s choice i na to zielona glinka. Efekty są ale trzeba regularnie robić dwa razy w tygodniu. Pory mam teraz mniejsze i nie są tak zapchane. Mój nos był cały w czarnych kropkach teraz jest tego o wiele mniej. Ja zauważyłam że jak robiłam jakieś 10 etapowe pielęgnacje pory zatykały mi się od tych wszystkich kremów itp. Im mniej tym lepiej dobry tonik serum krem i tyle.
-
SparklingHappiness
- Bagietka z szarlott
Mi pomaga niacynobaza 2, góra 3 x w tygodniu na noc. Nie żadne cudowne serum z niacynamidem, ale taka zwykła maść z apteki. Tylko z tym produktem trzeba uważać. Wystarczy naprawdę mała ilość tam, gdzie jest problem, bo potrafi wysuszyć. Ale działa dobrze.
Poza tym poprawę zauważyłam też wtedy, gdy z płynnych i kremowych podkładów przerzuciłam się na te sypkie mineralne np Annabelle Minerals.
Poza tym poprawę zauważyłam też wtedy, gdy z płynnych i kremowych podkładów przerzuciłam się na te sypkie mineralne np Annabelle Minerals.
- skrybiasta
- Ciastko
A ja dodam, że podstawą jest w sumie dobra baza pod makijaż, najlepiej coś, co tworzy jakby maskę ochronną między skórą a podkładem, a jednocześnie wyrównuje i nie wysusza (!), co nie będzie się przyczyniało do nadprodukcji sebum (NYX The Face Glue, Essence Jelly Grip albo Bouncy Plump). No i oczywiście porządne oczyszczanie twarzy – same waciki i płyn micelarny to nie wszystko. Od kiedy od razu po zmyciu makijażu zaczęłam myć twarz delikatnym żelem (np. Neutrogena Hydro Boost Water Gel Cleanser) i zaraz potem łagodny tonik (może trochę droższa opcja, ale koreańskie toniki Pureheals są super!! Tańsze a dobre – toniki Tołpa.)
Niby nic odkrywczego, ale nawet przy tłustej skórze nawilżenie to podstawa.
Niby nic odkrywczego, ale nawet przy tłustej skórze nawilżenie to podstawa.