Sellpy
Moderator: verysweetcherrySellpy
Hej, nie znalazłam osobnego wątku na tę platformę - jedynie jakieś pojedyncze wspomnienia w innych postach przy innej okazji. Polecacie to miejsce? Mam trochę takich markowych/sieciówkowych ciuchów, o których wiem, że pół dnia będę je mierzyć - każdy obwód, każdy rękawek, a i tak po wrzuceniu na Vinted mi się to nie sprzeda. Widzę, że Sellpy polega na tym, że wysyła im się po prostu torbę ciuchów, a oni zajmują się resztą. Ale widzę, że są dodatkowe opłaty od w ogóle wystawienia... no i płacą dopiero, jak ta rzecz się sprzeda? Dużo zasad i zastanawiam się, czy to nie jest jakiś scam jednak. Czy któraś z Was sprzedawała w ten sposób ubrania?
Ja nie sprzedawałam ale widziałam na tt jak pamiętniki vintedziary sprzedawała i absolutnie nieMimicry pisze: ↑pt mar 06, 2026 12:27 am Hej, nie znalazłam osobnego wątku na tę platformę - jedynie jakieś pojedyncze wspomnienia w innych postach przy innej okazji. Polecacie to miejsce? Mam trochę takich markowych/sieciówkowych ciuchów, o których wiem, że pół dnia będę je mierzyć - każdy obwód, każdy rękawek, a i tak po wrzuceniu na Vinted mi się to nie sprzeda. Widzę, że Sellpy polega na tym, że wysyła im się po prostu torbę ciuchów, a oni zajmują się resztą. Ale widzę, że są dodatkowe opłaty od w ogóle wystawienia... no i płacą dopiero, jak ta rzecz się sprzeda? Dużo zasad i zastanawiam się, czy to nie jest jakiś scam jednak. Czy któraś z Was sprzedawała w ten sposób ubrania?
Musisz wysłać w ich torbie która kosztuje 50 złotych
Koszt wysyłki
Za wystawienie każdego przedmiotu 5 złotych.
I jeszcze 40% od sprzedaży dla nich
ja zamówiłam właśnie pierwszą torbę i była za darmo, ale reszty nie rozumiem, czyli jak to dojdzie do nich to będę musiała z góry zapłacić? za swoje rzeczy?
w sensie, czy to może jest tak, że jak wycenią jakąś rzecz na daną kwotę, to żeby otrzymać pieniądze to najpierw odejmą sobie od tego te 5 zł, później 40%?