Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
amanda96
MoetGlass

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: amanda96 »

Saylin pisze: czw mar 05, 2026 5:37 pm Mężczyźni często żenią się z kobietami, które NIE kochają, ale uznają je za dobry materiał na żonę i matkę.
A to niestety prawda. Znam osobiście takiego chłopaka :) Stwierdził, że kochać nie musi, ale jego partnerka nadaje się na żonę i matkę - dlatego się jej oświadczył XD Ona jest święcie przekonana, że ją kocha. A on wprost powiedział swoim znajomym, że jej nie kocha. I że jedyna kobieta, która zawsze kochał, niestety nie żyje (była jego dziewczyna).
Nie spodziewasz się, co wiem i kogo znam.
chleb_ze_smalcem
GreckieWakacje

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Mi się wydaje, że największe zesranńsko o pracę zetek mają ludzie którzy też by tak chcieli ale nie mogą, bo sami się wkopali swoim podejsciem, że tylko zapie*l równa się prawdziwa praca.
Teraz zdziwienie, że można pracować bez bycia niewolnikiem za dobrą stawkę i ból dupy, bo a nóż widelec jakaś zetka zmieniająca pracę co dwa lata awansuje szybciej bez tyrania ja osioł pociągowy…
123wiosna123
Forma życia

Post autor: 123wiosna123 »

Saylin pisze: czw mar 05, 2026 5:37 pm Mężczyźni często żenią się z kobietami, które NIE kochają, ale uznają je za dobry materiał na żonę i matkę.
Oczywiście ze tak jest. Często nawet te kobiety o tym wkedza i im to nie przeszkadza. Ludzie maja rozne cele w zyciu.
Jeśli ktos chce mieć meza, dzieci i to ma. Ma dobre ułożone bezpieczne zycie takie o jakim marzył to w sumie co z tego ze ten maz nie kocha skoro komus to nie przeszkadza i ma z tym mężem zycie jakie mu odpowiada
123wiosna123
Forma życia

Moja niepopularna opinka: istnieje świat poza wasza Warszawa i waszymi korporacjami. Każda dyskusja sie rozbija o to jak jest w korpo ale wiecie ze nie kazdy tam pracuje i większość ludzi pracuje w miastach gdzie tego żadnego korpo nawet nie ma?
Nawet ta dyskusja o miejscach pracy, zetkach, millenialsach itd i przykłady na stanowiska niższe zeby później piąć sie na te wyższe w korpo. No fajnie a wiecie ze większość ludzie jednak nie pracuje w waszym korpo i nie ma na to szans bo sukcesem jest załapanie sie na gowno prace w urzędzie po znajomości?
Fajnie ze jestescie tacy światowi ale fajnie byłoby tez pogadać o różnych perspektywach a nie w kolko to samo I ta sama perspektywa
123wiosna123
Forma życia

Ogólnie ta cała wspanial milosc jest przeraklamowana. Co z tej miłości.
W mojej bliskiej rodzinie jest para w ktorej facet wielokrotnie mowil ze nie kocha zony i co z tego? On pracuje na dwie zmiany aby ona nie musiała sie przemęczać w pracy, wielokrotnie deklarował ze ona moze siedzieć w domu z dziecmi, zarówno on i ona chca miec duża rodzine. Co prawda maja dwójkę dzieci ale planują jeszcze jedno. On utrzymuje rodzinę, oprocz tego mimo ze pracuje w dwóch miejscach spędza czas aktywnie z dziecmi i zona.
Ona zawsze chciala poświęcić sie dzieciom i zyciu rodzinnemu. I co z tego ze on jej nie kocha? Ona i on maja dobre zycie o jakim marzyli. Mogliby dalej szukać wiatru w polu i wielkiej romantycznej miłości i po cholere.
Milosc jest przereklamowana i gowno znaczy
amanda96
MoetGlass

Post autor: amanda96 »

123wiosna123 pisze: czw mar 05, 2026 5:46 pm Moja niepopularna opinka: istnieje świat poza wasza Warszawa i waszymi korporacjami. Każda dyskusja sie rozbija o to jak jest w korpo ale wiecie ze nie kazdy tam pracuje i większość ludzi pracuje w miastach gdzie tego żadnego korpo nawet nie ma?
Nawet ta dyskusja o miejscach pracy, zetkach, millenialsach itd i przykłady na stanowiska niższe zeby później piąć sie na te wyższe w korpo. No fajnie a wiecie ze większość ludzie jednak nie pracuje w waszym korpo i nie ma na to szans bo sukcesem jest załapanie sie na gowno prace w urzędzie po znajomości?
Fajnie ze jestescie tacy światowi ale fajnie byłoby tez pogadać o różnych perspektywach a nie w kolko to samo I ta sama perspektywa
Ogólnie czasami ludzie zapominają, że istnieje świat poza big 5. Ja tak żyję, a niektórzy są w szoku, że u nas w ogóle da się żyć XD
Nie spodziewasz się, co wiem i kogo znam.
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

Kobiety też. Nawet pewnie częście (przynajmniej kiedyś).
Rzeka.chaosu
Amigo

chleb_ze_smalcem pisze: czw mar 05, 2026 5:41 pm Mi się wydaje, że największe zesranńsko o pracę zetek mają ludzie którzy też by tak chcieli ale nie mogą, bo sami się wkopali swoim podejsciem, że tylko zapie*l równa się prawdziwa praca.
Teraz zdziwienie, że można pracować bez bycia niewolnikiem za dobrą stawkę i ból dupy, bo a nóż widelec jakaś zetka zmieniająca pracę co dwa lata awansuje szybciej bez tyrania ja osioł pociągowy…
Na pewno czasem tak jest. Jeśli ktoś pracuje mniej, ale bardziej wydajnie to super. Jeśli ktoś (niezależnie od rocznika) obija się kosztem innych - to niesuper.
Awatar użytkownika
Fjoki
GrzaneWino

Post autor: Fjoki »

Mnie to bawią trochę te narzekania że zetki są takie siakie i owakie. Trzeba było je wychowywać a nie hodować, to by były inne.
Kto jest w cyrku ten się nie śmieje
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
Bagietka z szarlott

Post autor: kiciakociaaa2137 »

123wiosna123 pisze: czw mar 05, 2026 5:46 pm Moja niepopularna opinka: istnieje świat poza wasza Warszawa i waszymi korporacjami. Każda dyskusja sie rozbija o to jak jest w korpo ale wiecie ze nie kazdy tam pracuje i większość ludzi pracuje w miastach gdzie tego żadnego korpo nawet nie ma?
No ale jak osoby pracujące w korpo mają rozmawiać o pracy w urzędzie, skoro to nie jest częścią ich rzeczywistości? Jeśli chcesz o tym pogadać, to przecież droga wolna, zacznij dyskusję. I poza tym, nikt tutaj nie kreuje sie na światowego, tylko rozmawiamy o tym, jak wyglada taka praca
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Rzeka.chaosu
Amigo

123wiosna123 pisze: czw mar 05, 2026 5:49 pm Ogólnie ta cała wspanial milosc jest przeraklamowana. Co z tej miłości.
W mojej bliskiej rodzinie jest para w ktorej facet wielokrotnie mowil ze nie kocha zony i co z tego? On pracuje na dwie zmiany aby ona nie musiała sie przemęczać w pracy, wielokrotnie deklarował ze ona moze siedzieć w domu z dziecmi, zarówno on i ona chca miec duża rodzine. Co prawda maja dwójkę dzieci ale planują jeszcze jedno. On utrzymuje rodzinę, oprocz tego mimo ze pracuje w dwóch miejscach spędza czas aktywnie z dziecmi i zona.
Ona zawsze chciala poświęcić sie dzieciom i zyciu rodzinnemu. I co z tego ze on jej nie kocha? Ona i on maja dobre zycie o jakim marzyli. Mogliby dalej szukać wiatru w polu i wielkiej romantycznej miłości i po cholere.
Niektóre kobiety nawet godzą się na małżeństwa z gejami. Znałam geja, który teraz ma żonę - od początku świadomą sytuacji. Jak mieliśmy po 20 parę lat od razu deklarował, że chce mieć rodzinę i własne dzieci. Na fb wyglądają jak normalna para. Jestem ciekawa czy ich otoczenie wie, bo raczej orientacji nie zmienił. Moim zdaniem można było po nim poznać tę orientację. Stylu wypowiedzi też raczej nie zmienił.
lalisa
DramaQueen

Post autor: lalisa »

julygirl pisze: czw mar 05, 2026 12:08 pm Ale recepcjonistka to świetna posada na 1 prace biurową, potem albo pniesz sie wewnątrz firmy awansując np do innych działów, albo szukasz innej pracy mając juz jakies doświadczenie
Nie zgodzę się. Recepcjonistka to często ślepa uliczka w CV i ciężko wyjść z tego stanowiska, żeby móc czy to dostać inną pracę, czy awansować w strukturach. Dużo ludzi traktuje ten zawód niepoważnie. To nie jest tak, że jesteś sobie recepcjonistką, to się "pniesz" wewnątrz firmy. Do tego jak jesteś na recepcji, to najczęściej nad tobą jest jakaś kierowniczka koło 40, która zadba, żebyś została tam gdzie jesteś. Ja mojej recepcjonistki pozbyłam się tak, że robiłam dodatkowo różne inne obowiązki związane z marketingiem w firmie X, ale i tak mimo to musiałam biegać otwierać drzwi i robić rzeczy administracyjne. Jak składałam CV do firmy Y, to nie wpisywałam w ogóle recepcji tylko że byłam asystentką działu marketingu.
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2026 6:10 pm przez lalisa, łącznie zmieniany 1 raz.
123wiosna123
Forma życia

Rzeka.chaosu pisze: czw mar 05, 2026 6:00 pm Niektóre kobiety nawet godzą się na małżeństwa z gejami. Znałam geja, który teraz ma żonę - od początku świadomą sytuacji. Jak mieliśmy po 20 parę lat od razu deklarował, że chce mieć rodzinę i własne dzieci. Na fb wyglądają jak normalna para. Jestem ciekawa czy ich otoczenie wie, bo raczej orientacji nie zmienił. Moim zdaniem można było po nim poznać tę orientację. Stylu wypowiedzi też raczej nie zmienił.
Jak im to pasuje to czemu nie.
Lkjhgfd
Tritonotti

Post autor: Lkjhgfd »

123wiosna123 pisze: czw mar 05, 2026 5:49 pm Ogólnie ta cała wspanial milosc jest przeraklamowana. Co z tej miłości.
To zależy od wartości człowieka, dla tych osadzonych bardziej w duchowości miłość ma fundamentalne znaczenie, a wygodny związek bez miłości jest bardziej dla hedonistów. Ważne, żeby dokonywać wyborów zgodnych ze sobą.
123wiosna123
Forma życia

Lkjhgfd pisze: czw mar 05, 2026 6:15 pm To zależy od wartości człowieka, dla tych osadzonych bardziej w duchowości miłość ma fundamentalne znaczenie, a wygodny związek bez miłości jest bardziej dla hedonistów. Ważne, żeby dokonywać wyborów zgodnych ze sobą.
Ja tam całe zycie bylam romantyczką, szukałam wielkiej miłości i nic dobrego mi z tego nie przyszło. Teraz to cofnęłabym czas i wyszła za mąż z rozsądku bo mialam ku temu okazję
chleb_ze_smalcem
GreckieWakacje

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Jak facet spotkałby właściwą kobietę, to zakończyłby ten układ z obecną w pięć sekund.
Hunde
Modna

Post autor: Hunde »

chleb_ze_smalcem pisze: czw mar 05, 2026 6:24 pm Jak facet spotkałby właściwą kobietę, to zakończyłby ten układ z obecną w pięć sekund.
Czytając tę historię pomyślałam to samo. Taki wygodny układ sypie się, gdy w końcu osoba bez miłości do żony/męża pozna kogoś i zakocha się. Wtedy zacznie się szarpanina rozwodowa, walka o majątek (raczej nie będzie przejmował się losem niekochanej żony) i o dzieci.
Tamten mężczyzna może robi nadgodziny w pracy, żeby spędzać jak najmniej czasu z żoną w typie „rozsądnego materiału na żonę i matkę.”
Facet jeszcze usprawiedliwi się słowami „przecież nigdy cię nie kochałem, o co chodzi?”
Hunde
Modna

Post autor: Hunde »

Jest jeszcze inna opcja, w przypadku braku odejścia do innej. Gdy dzieci dorosną i wyprowadza się z domu, zostaną oni sami jako małżeństwo. Przejdą na emeryturę i będą siebie oglądać częściej i pałać do siebie gniewem i obwinianiem się za zmarnowane życie i brak miłości.
Lkjhgfd
Tritonotti

123wiosna123 pisze: czw mar 05, 2026 6:19 pm Ja tam całe zycie bylam romantyczką, szukałam wielkiej miłości i nic dobrego mi z tego nie przyszło. Teraz to cofnęłabym czas i wyszła za mąż z rozsądku bo mialam ku temu okazję
Nie wiem co spowodowało taką zmianę i co znaczy romantyczka, bo ja mówię o ogólnym podejściu do życia, wrodzonym temperamencie, ale na tamten czas taki związek pewnie by ci nie posłużył. Po prostu byś cierpiała i mając inną sytuację i inne doświadczenia nawet nie doszłabyś do takiego wniosku jaki masz teraz, więc w sumie nie ma co rozmyślać. W innej sytuacji żałowałabyś, że wyszłaś za mąż z rozsądku i chciałabyś cofnąć czas, żeby dać sobie szansę na miłość.
Lkjhgfd
Tritonotti

Hunde pisze: czw mar 05, 2026 7:04 pm Jest jeszcze inna opcja, w przypadku braku odejścia do innej. Gdy dzieci dorosną i wyprowadza się z domu, zostaną oni sami jako małżeństwo. Przejdą na emeryturę i będą siebie oglądać częściej i pałać do siebie gniewem i obwinianiem się za zmarnowane życie i brak miłości.
Albo jak dzieci dorosną i wyprowadzą się z domu to małżeństwo się rozwiedzie i taka żona, która zajmowała się domem i dziećmi, bez pracy, z pustym cv i wieloma latami na karku zostanie z niczym, bo mąż stwierdzi, że była pasożytem, a nie kimś kto przejął jego połowę obowiązków domowych, żeby on mógł rozwijać karierę i zarabiać na całą rodzinę.
Rzeka.chaosu
Amigo

Tak na szybko myślę: brak miłości na początku niczego nie skreśla. Ci najbardziej zakochani i dobrani też rozwodzą się w nienawiści, po zdradzie, bo życie ich przerosło. Pewnie nie ma reguły.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
Tritonotti

Post autor: Anastazja_smietana »

A ja znowu nie wyobrażam sobie związku bez "motylków", pożądania i zauroczenia, przynajmniej na początku. Zasadniczo uważam że monogamia wcale tak nie służy ludziom rozpatrując to wyłącznie w kontekście życia keksualnego. Jeśli ktoś zakłada rodzinę to wiadomo że bardziej priorytetowo traktuje stabilność i solidne fundamenty niż "wrażenia", ale uważam, że nie bez powodu żonę tak często "boli głowa". Poprostu brakuje już tych emocji związanych z flirtem, poznawaniem się itd.
Nie rozumiem też jak pary mogą otwarcie załatwiać przy sobie wszystkie potrzeby fizjologiczne i opowiadać z dumą jak bardzo są nieskrępowani :puke: jak dla mnie pewna nutka tajemnicy musi zostać zachowana.
123wiosna123
Forma życia

Lkjhgfd pisze: czw mar 05, 2026 7:22 pm Albo jak dzieci dorosną i wyprowadzą się z domu to małżeństwo się rozwiedzie i taka żona, która zajmowała się domem i dziećmi, bez pracy, z pustym cv i wieloma latami na karku zostanie z niczym, bo mąż stwierdzi, że była pasożytem, a nie kimś kto przejął jego połowę obowiązków domowych, żeby on mógł rozwijać karierę i zarabiać na całą rodzinę.
Tak, na pewno tak stwierdzi xd tak samo jest to prawdopodobne ze tak nie stwierdzi jak wiele innych malzenstw. Ja nie wiem skąd wiecznie te przekonanie ze maz kopnie w dupe. No moze kopnie ale szanse sa na to takie same jak na to ze sie tak nie stanie
Lkjhgfd
Tritonotti

Anastazja_smietana pisze: czw mar 05, 2026 8:14 pm A ja znowu nie wyobrażam sobie związku bez "motylków", pożądania i zauroczenia, przynajmniej na początku. Zasadniczo uważam że monogamia wcale tak nie służy ludziom rozpatrując to wyłącznie w kontekście życia keksualnego. Jeśli ktoś zakłada rodzinę to wiadomo że bardziej priorytetowo traktuje stabilność i solidne fundamenty niż "wrażenia", ale uważam, że nie bez powodu żonę tak często "boli głowa". Poprostu brakuje już tych emocji związanych z flirtem, poznawaniem się itd.
Nie rozumiem też jak pary mogą otwarcie załatwiać przy sobie wszystkie potrzeby fizjologiczne i opowiadać z dumą jak bardzo są nieskrępowani :puke: jak dla mnie pewna nutka tajemnicy musi zostać zachowana.
Kobietę boli głowa przy takim chłopie przy którym lata z językiem na brodzie i który przez zdziadzienie i bycie jej podopiecznym/synkiem odpycha. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ze sobą flirtować, randkować i dbać o siebie cały czas. Wiadomo, że zazwyczaj kobieta potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i ciepła, żeby chcieć ufizyczniać swoje uczucia.
Tego ostatniego też nie rozumiem. Mój eks raz się przy mnie wyszczał, co mnie obrzydziło i pamiętam to ze szczegółami do dziś XD A po kąpieli chodził goły po domu, co też odebrało jakiś dreszczyk emocji po rozebraniu, szczególnie jak siedział np. zgarbiony i wyglądał jak Zgredek. Im więcej na niego patrzyłam tym mniej mi się podobał i ten widok już w ogóle mnie nie podniecał, bo nie kojarzył mi się z jednym.

To pewnie będzie kontrowersyjne, ale odpychało mnie jego pierdzenie i bekanie. Wiadomo, że jak mieszka się razem to jest się świadkiem takich zachowań, ale on to robił bez umiaru. Potrafił bekać i smarkać w chusteczkę przy stole, podnosić nogi, żeby puścić głośnego bąka (on to uważał za śmieszne). Dla mnie to było za dużo, szczególnie, że u mnie w domu się wychodziło do łazienki, albo normalnie się pierdziało, bez "zabawnej otoczki" i mówiło się przepraszam/sorry, a nie śmiało jak 4-latek mówiący 'dupa'. Co najlepsze, wcale nie pochodzę z domu ąę, wręcz przeciwnie, i może dlatego mnie to jakoś szczególnie razi xd
123wiosna123
Forma życia

chleb_ze_smalcem pisze: czw mar 05, 2026 6:24 pm Jak facet spotkałby właściwą kobietę, to zakończyłby ten układ z obecną w pięć sekund.
Nie, nie zakonczy go w 5 sekund. Obydwoje są na maksa wierzący i beda ze soba siedzieć. Zreszta co to za regula. Ludzie zenia sie z wielkiej miłości a i tak sie rozwodzą więc równie dobrze ci którzy biorą slub bez miłości moga siedzieć razem do końca zycia