Start
Mój profil

Jakiś delikatny cytrusowy zapach na wiosnę

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
salimaria
RoyalBaby

Jakiś delikatny cytrusowy zapach na wiosnę

Post autor: salimaria »

zimą używam CK Eternity, latem - Light Blue D&G, kiedyś także L'eau Par Kenzo. Uwielbiam te perfumy, ale chętnie poszukałabym już czegoś nowego dla odmiany. Możecie polecić coś świeżego, lekkiego, cytrusowo-kwiatowego? Nie znoszę zapachów ciężkich, słodkich i ziołowych. No i jak zapatrujecie się na zapachy w feromonami?
szerme
RóżowePolo

Post autor: szerme »

Mam Love Desire, są to w zasadzie moje drugie feromony, wcześniej używałam se** attraction i były fajne ale mam wrazenie, ze love desire są mocniejsze, no i sam zapach mi się podoba. Jestem wybredna jeśli chodzi o wybieranie zapachów ale akurat ten mi przypasowal, jest delikatny, kwiatowy i jedncoześnie dobrze się trzyma Używam na co dzień, do pracy Zdecydowanie ułatwia to kontakty międzyludzkie.
salimaria
RoyalBaby

Dziękuję za odpowiedź. Jak w zasadzie mozna stwierdzić, ze feromony działają?
SparklingHappiness
Bagietka z szarlott

Post autor: SparklingHappiness »

Moschino I love love
L'OCCITANE verveine
CK In2U - tego przyjemniaczka uwielbiam od lat 😉
szerme
RóżowePolo

Przez jakiś czas też się zastanawiałam czy to prawda czy nie. I miałam podobne jak Ty wątpliowości. Jednak widzę, że nastawienie otoczenia jest zupełnie inne. Przeprowadź kilka testów na skutecznośc feromonów. Masz jakiegoś przyjaciela-chłopaka? Albo może byłego? Spotkaj się z nim i zobacz jak na Ciebie reaguje. Później powtórz spotkanie ale już z feromonami. Dokładnie obserwuj jego zachowanie, sprawdź czy częściej Ci się przygląda, uśmiecha, czy jest mu cieplej itp.
salimaria
RoyalBaby

Jak sobie oczywiście kupię :) Te Love Desire można powąchać może gdzieś stacjonarnie?
szerme
RóżowePolo

Z tego co wiem to sa w kilku drogeriach w Warszawie, ale raczej są do zamówienia przez internet W sklepach takich mozna poprosić o próbki, może Ci wyślą przy zamówieniu. Ja zamawiałam w ciemno na początku wersję w różowej butelce, potem wersję w czarnej butelce. Ta w czarnej jest bardzo dobra, zapach jest niesamowicie trwały i moim zdaniem jest to bardziej bogatsza kompozycja.
NiiieWytrzymam
Channelka

Post autor: NiiieWytrzymam »

salimaria pisze: pt sty 23, 2026 10:50 am zimą używam CK Eternity, latem - Light Blue D&G, kiedyś także L'eau Par Kenzo. Uwielbiam te perfumy, ale chętnie poszukałabym już czegoś nowego dla odmiany. Możecie polecić coś świeżego, lekkiego, cytrusowo-kwiatowego? Nie znoszę zapachów ciężkich, słodkich i ziołowych. No i jak zapatrujecie się na zapachy w feromonami?
Essential Parfums Neroli Botanica – neroli z cytrusami i kwiatową nutą, idealny wiosenny zapach.
Retti

Post autor: Retti »

salimaria pisze: pt sty 23, 2026 10:50 am zimą używam CK Eternity, latem - Light Blue D&G, kiedyś także L'eau Par Kenzo. Uwielbiam te perfumy, ale chętnie poszukałabym już czegoś nowego dla odmiany. Możecie polecić coś świeżego, lekkiego, cytrusowo-kwiatowego? Nie znoszę zapachów ciężkich, słodkich i ziołowych. No i jak zapatrujecie się na zapachy w feromonami?
Eclat D'Arpege świeże kwiatowe, ale nie cytrusowe
Hermes Jardin Mediterran - bardzo polecam, dla mnie spełnia wszystkie Twoje kryteria,
sovre77
RoyalBaby

Post autor: sovre77 »

Guerlain z serii aqua allegoria - np. pera granita, bergamote calabria, mandarine basilic. Bardzo ładne kompozycje, może trwałość bez szału ale na lato to moi ulubieńcy zdecydowanie. Jeśli lubisz zielone zapachy to według mnie jeszcze może się sprawdzić fotorealistyczna mięta w towarzystwie cytrusów od Etat Libre d'Orange - you or someone like you