Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Takawiedzma
Mokra Włoszka

Re: Włosomaniactwo

Post autor: Takawiedzma »

Cześć dziewczyny. Czy poleciłybyście mi bardzo wydajna, w miarę tania maske/odżywkę o dużej pojemności? Sklad obojetny. Używałam Kallosow ale one nie są wydajne. Mam długie i dosyć gęste włosy. We wlosomaniactwo przestałam się bawić kilka lat temu. Potrzebuję odżywki do zmiękczenia i łatwiejszego rozczesywania.
MelaniaBella
Tritonotti

Post autor: MelaniaBella »

Takawiedzma pisze: sob sty 31, 2026 4:53 pm Cześć dziewczyny. Czy poleciłybyście mi bardzo wydajna, w miarę tania maske/odżywkę o dużej pojemności? Sklad obojetny. Używałam Kallosow ale one nie są wydajne. Mam długie i dosyć gęste włosy. We wlosomaniactwo przestałam się bawić kilka lat temu. Potrzebuję odżywki do zmiękczenia i łatwiejszego rozczesywania.
MySalon Professional Argan 1000 ml 😊
Awatar użytkownika
manifestacja
Kciuk

Post autor: manifestacja »

Takawiedzma pisze: sob sty 31, 2026 4:53 pm Cześć dziewczyny. Czy poleciłybyście mi bardzo wydajna, w miarę tania maske/odżywkę o dużej pojemności? Sklad obojetny. Używałam Kallosow ale one nie są wydajne. Mam długie i dosyć gęste włosy. We wlosomaniactwo przestałam się bawić kilka lat temu. Potrzebuję odżywki do zmiękczenia i łatwiejszego rozczesywania.
Spróbuj może Bomba Ceramidowa lub Bomba Witaminowa (Hebe), mają 500g i są tanie.
Karoryfer
BlondDoczep

Post autor: Karoryfer »

Damulka123 pisze: śr sty 21, 2026 8:12 am Dziewczyny, znalazlam super odzywke bez splukiwania firmy OUAI. Nigdy wczesniej o niej nie slyszalam a kupilam z polecenia Pondi (jakis stary film na YT z polecajkami).
Czy polecacie cos jeszcze z tej firmy? Ceny sa takie mocno usrednione w kierunku drogie wiec nie chciałabym kupowac w ciemno.
Wlosy mam bardzo delikatne - cienkie i malo ich a mimo wszystko ta odzywka ich nie obciaza.

Kupilam odżywkę, ale do spłukiwania i jest super 😍

Kilka tygodni mija to mogę zrobić update, bo moje włosy rosną jak szalone i są lepszej kondycji 😍

Czy któraś z Was używa tej szczotki?
Moj wysokoporowaty wlos wymaga modelowania i szukam alternatywy dla dysona, czegos co moge zabrać w podróż i nie zajmie dużo miejsca.
nie chce ponad tysiąc złotych wydać na bumbla 🙉
Załączniki
fw_1770819698862.jpg
fw_1770819698862.jpg (64.7 KiB) Przejrzano 615 razy
MelaniaBella
Tritonotti

Karoryfer pisze: śr lut 11, 2026 3:22 pm Kupilam odżywkę, ale do spłukiwania i jest super 😍

Kilka tygodni mija to mogę zrobić update, bo moje włosy rosną jak szalone i są lepszej kondycji 😍

Moj wysokoporowaty wlos wymaga modelowania i szukam alternatywy dla dysona, czegos co moge zabrać w podróż i nie zajmie dużo miejsca.

Po czym dokładnie wlosy Ci rosną jak szalone?
Damulka123
Tritonotti

Post autor: Damulka123 »

Karoryfer pisze: śr lut 11, 2026 3:22 pm Kupilam odżywkę, ale do spłukiwania i jest super 😍

Bede musiala sie jej tez przyjrzec. Mam tez na oku olejek do zabezpieczania koncowek. Wykocze najpierw to co mam i kupie z ouai. Jestem bardzo ciekawa bo marka zapowiada sie bardzo obiecujaco :)
Karoryfer
BlondDoczep

MelaniaBella pisze: śr lut 11, 2026 7:33 pm Po czym dokładnie wlosy Ci rosną jak szalone?
Serum z Kerastase 🥺 Niestety działa i będę w tym tygodniu kupować kolejną buteleczkę 😂 Często polecany jest budżetowy zamiennik tego serum, może znacie?
Ogólnie serum jest super, bo jest takie wodniste, włosy są świeższe po a nie odwrotnie :)
Załączniki
fw_1770836335157.jpg
fw_1770836335157.jpg (79.65 KiB) Przejrzano 582 razy
Karoryfer
BlondDoczep

Damulka123 pisze: śr lut 11, 2026 7:37 pm Bede musiala sie jej tez przyjrzec. Mam tez na oku olejek do zabezpieczania koncowek. Wykocze najpierw to co mam i kupie z ouai. Jestem bardzo ciekawa bo marka zapowiada sie bardzo obiecujaco :)

Mój chłopak sie zachwycał zapachem moich włosów po jej użyciu 😄😄
Olejku cały czas szukam, najlepszy jaki miałam póki co to ten ( chyba japoński )
Gisou natomiast nie robił dla mnie nic
Załączniki
fw_1770836533608.jpg
fw_1770836533608.jpg (33.35 KiB) Przejrzano 580 razy
Damulka123
Tritonotti

Sklad wyglada obiecujaco jednak obawiam sie przeproteinowania po stosowaniu codziennie :(

Karoryfer pisze: śr lut 11, 2026 8:02 pm Mój chłopak sie zachwycał zapachem moich włosów po jej użyciu 😄😄
Olejku cały czas szukam, najlepszy jaki miałam póki co to ten ( chyba japoński )
Gisou natomiast nie robił dla mnie nic
Testtesttest111
BlondDoczep

Post autor: Testtesttest111 »

Karoryfer pisze: śr lut 11, 2026 7:59 pm Serum z Kerastase 🥺 Niestety działa i będę w tym tygodniu kupować kolejną buteleczkę 😂 Często polecany jest budżetowy zamiennik tego serum, może znacie?
Ogólnie serum jest super, bo jest takie wodniste, włosy są świeższe po a nie odwrotnie :)
Kerastase należy do koncernu L'Oreal i co więcej oba produkty mają dokładnie ten sam składnik odpowiadający za właściwości "antywypadania" - Aminexil (tlenek diaminopirymidyny), znany też jako Kopexil. Na starym dobrym wizażu można znaleźć więcej przykładów :)

https://wizaz.pl/kosmetyki/skladnik-dia ... idineoxide
DzidziaPiernik
Mokra Włoszka

Post autor: DzidziaPiernik »

Mam ja i sprawdza się super. Mam suche i kręcone włosy, po wysuszeniu na zwykłej suszarko-lokówce typu revlon łapią wilgoć, po ghd sa gładkie jak po prostownicy. Jest dość ciężka, ale modeluje się bardzo szybko. Używa się jej na już podsuszone, prawie suche włosy, działa też na zasadzie prostownicy, bardzo się nagrzewa i trzeba uważać by się nie oparzyć 👍
MelaniaBella
Tritonotti

Damulka123 pisze: śr lut 11, 2026 7:37 pm Bede musiala sie jej tez przyjrzec. Mam tez na oku olejek do zabezpieczania koncowek. Wykocze najpierw to co mam i kupie z ouai. Jestem bardzo ciekawa bo marka zapowiada sie bardzo obiecujaco :)
Daj nam znać! 🥰
Damulka123
Tritonotti

Czy któraś z was robila keratynę kaszmirowa?
MelaniaBella
Tritonotti

Damulka123 pisze: czw lut 26, 2026 8:31 am Czy któraś z was robila keratynę kaszmirowa?
Robiłam. Bardziej była pielęgnacyjna niż wygładzająca.
Nie prostuje ona włosów.
Damulka123
Tritonotti

MelaniaBella pisze: wt mar 03, 2026 12:24 am Robiłam. Bardziej była pielęgnacyjna niż wygładzająca.
Nie prostuje ona włosów.
Na tym wlasnie mi zależy. Czy efekt die utrzymywał?
Awatar użytkownika
FashFash
Collagen z chlorellą

Post autor: FashFash »

Damulka123 pisze: wt mar 03, 2026 1:52 am Na tym wlasnie mi zależy. Czy efekt die utrzymywał?
to lepszy będzie botoks do włosów jeśli nie zależy Ci na efekcie prostowania :)
MelaniaBella
Tritonotti

Damulka123 pisze: wt mar 03, 2026 1:52 am Na tym wlasnie mi zależy. Czy efekt die utrzymywał?
Około 4mce.
Awatar użytkownika
Slavvsherx
SushiRoll

Post autor: Slavvsherx »

Dla mnie jakies 90% tych polecanych produktow i efekty przed-po to mocne naciaganie. Co miesiac/dwa farbuje wlosy, zrazilam sie mocno do fryzjerow po jednej nieudanej wizycie wiec robie to sama. Nie przykladalam nigdy szczegolnej uwagi do czytania skladow czy opinii o konkretnych produktach, testuje caly czas rozne marki czy serie, jak cos wywola efekt "wow" to czesto kupuje 2 raz i tyle. Wlosy moga byc ekstremalnie zniszczone, ale odpowiednim swiatlem czy nalozeniem wieszej ilosci produktow do stylizacji idzie "oszukac" oczy. Zawsze wlosy po zastosowaniu maski czy odzywki beda wygladac lepiej, na tym to polega, maska nie musi byc jakas "magiczna". Dostawalam wiele razy pytania dotyczace pielegnacji, a ja zwyczajnie mam naturalnie geste wlosy, kwestia genow bo moja kochana babcia miala dokladnie takie same :-) Bardzo duzo zmienia tez woda, po miesiecznym pobycie w szpitalu wlosy lecialy mi garsciami, ale po powrocie do domu szybko odrosly.

ps. szczotki olivia garden akurat nie polecam bo te mniejsze wloski latwo sie "psuja" i stercza na wszystkie strony swiata... a po dluzszym czasie uzytkowania moze sie w nie wplatac kurz czy jakies paprochy i nie idzie tego nijak wyczyscic bez dalszego uszkadzania ich :(
࣪ ִֶָ ִֶℛoadkill phenomen†ִֶָ. ..𓂃 ࣪𝐴men. ִֶָ་༘࿐
MelaniaBella
Tritonotti

Slavvsherx pisze: wt mar 03, 2026 10:32 am Dla mnie jakies 90% tych polecanych produktow i efekty przed-po to mocne naciaganie. Co miesiac/dwa farbuje wlosy, zrazilam sie mocno do fryzjerow po jednej nieudanej wizycie wiec robie to sama. Nie przykladalam nigdy szczegolnej uwagi do czytania skladow czy opinii o konkretnych produktach, testuje caly czas rozne marki czy serie, jak cos wywola efekt "wow" to czesto kupuje 2 raz i tyle. Wlosy moga byc ekstremalnie zniszczone, ale odpowiednim swiatlem czy nalozeniem wieszej ilosci produktow do stylizacji idzie "oszukac" oczy. Zawsze wlosy po zastosowaniu maski czy odzywki beda wygladac lepiej, na tym to polega, maska nie musi byc jakas "magiczna". Dostawalam wiele razy pytania dotyczace pielegnacji, a ja zwyczajnie mam naturalnie geste wlosy, kwestia genow bo moja kochana babcia miala dokladnie takie same :-) Bardzo duzo zmienia tez woda, po miesiecznym pobycie w szpitalu wlosy lecialy mi garsciami, ale po powrocie do domu szybko odrosly.

ps. szczotki olivia garden akurat nie polecam bo te mniejsze wloski latwo sie "psuja" i stercza na wszystkie strony swiata... a po dluzszym czasie uzytkowania moze sie w nie wplatac kurz czy jakies paprochy i nie idzie tego nijak wyczyscic bez dalszego uszkadzania ich :(
A jaką szczotkę polecasz?
Awatar użytkownika
FashFash
Collagen z chlorellą

Ja polecam polską firmę Gorgol i SZCZOTKA Z METALOWĄ SZPILKĄ - BEZ KULKI. Używam od wielu lat tych szczotek.
https://www.gorgol.pl/pl/p/SZCZOTKA-Z-M ... -KULKI/147
rosesandpeonies
Mokra Włoszka

Post autor: rosesandpeonies »

FashFash pisze: wt mar 03, 2026 11:11 am Ja polecam polską firmę Gorgol i SZCZOTKA Z METALOWĄ SZPILKĄ - BEZ KULKI. Używam od wielu lat tych szczotek.
https://www.gorgol.pl/pl/p/SZCZOTKA-Z-M ... -KULKI/147

Omg… dziękuję, że o tej szczotce napisałaś. Dzięki temu przypomniało mi się, że kiedyś planowałam kupić taką szczotkę z metalowymi szpilkami
Awatar użytkownika
FashFash
Collagen z chlorellą

rosesandpeonies pisze: wt mar 03, 2026 12:13 pm Omg… dziękuję, że o tej szczotce napisałaś. Dzięki temu przypomniało mi się, że kiedyś planowałam kupić taką szczotkę z metalowymi szpilkami
Bardzo proszę <3 tutaj jest najtaniej, można kupić stacjonarnie lub online:https://falelokikoki.pl/gorgol-szczotka ... r-id-18370
lavinia123
ZdalnaFanka

Post autor: lavinia123 »

FashFash pisze: wt mar 03, 2026 2:20 pm Bardzo proszę <3 tutaj jest najtaniej, można kupić stacjonarnie lub online:https://falelokikoki.pl/gorgol-szczotka ... r-id-18370
A czy te szczotki sa lepsze od szczotek z wlosiem dzika? Jest jakas roznica?
Awatar użytkownika
FashFash
Collagen z chlorellą

lavinia123 pisze: wt mar 03, 2026 2:29 pm A czy te szczotki sa lepsze od szczotek z wlosiem dzika? Jest jakas roznica?
włos z dzika wygładza Ci włosy oraz dobrze rozprowadza olejki, nie elektryzuje itd. A ta szczotka z metalowymi igłami bez kulki idealnie Ci rozczesuje włosy oraz rozdziela, rozczesywanie tak nie boli (pisze to z własnego doświadczenia). Ta szczotka jest idealna na rozczesywanie mokrych włosów. Ja mam obie i używam zamiennie
lavinia123
ZdalnaFanka

Post autor: lavinia123 »

FashFash pisze: wt mar 03, 2026 2:31 pm włos z dzika wygładza Ci włosy oraz dobrze rozprowadza olejki, nie elektryzuje itd. A ta szczotka z metalowymi igłami bez kulki idealnie Ci rozczesuje włosy oraz rozdziela, rozczesywanie tak nie boli (pisze to z własnego doświadczenia). Ta szczotka jest idealna na rozczesywanie mokrych włosów. Ja mam obie i używam zamiennie
Super! Bardzo dziekuje Tobie za szybka odpowiedz i wytlumaczenie👍. Kupie sobie obie😃. Mam szczotke Tangle Teezer i jak rozczesze mokre wlosy to jak wyschna wygladaja jakies takie poszarpane😅🙈