Start
Mój profil

Ruszamy szare komórki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Brida
Migocząca Świeczka

Ruszamy szare komórki

Post autor: Brida »

Podzielcie się swoimi ulubionymi sposobami na rozruszanie szarych komórek :)
Moje:
- robię codzienne wyzwania na Microsoft Solitaire
- gram w Literaki na Kurniku. Jestem strasznie słaba, ale gram dalej - przynajmniej innym jest miło jak wygrywają :P
- losuję na Wikipedii 2 hasła i potem muszę przejść od jednego do drugiego klikając tylko w linki w kolejnych artykułach (nie wiem, czy to jasne, ale sama to wymyśliłam i mógłby być taki teleturniej na ilość kliknięć ;) )
- rozwiązuję papierowe krzyżówki
- gram w bardzo starą grę logiczną, którą ktoś łaskawie odkopał i wrzucił tu https://archive.org/details/Trio_1020# :D
- rozwiązuję piątkowe quizy u Science Mission na IG
onaiona8902
ŚpioszkiKenzo

Post autor: onaiona8902 »

chyba najlepiej czytać nawet krótkie ciekawostki i ćwiczyć zapamiętywanie - jesteśmy w ciągłym uczeniu się, więc trudno wskazać, gdy nie było roku bez tego trybu. Ale u nas sprawdzają sie gry taktyczne na xboxie ;)
mariaow
Currently:Top

Post autor: mariaow »

Krzyżówki i gry planszowe! Myślę też że fajnie działa nauka gry na instrumencie.
Poza tym często wciągnę się w jakiś temat i czytam o nim wszystko a później komuś opowiadam ze szczegółami (jeśli jest zainteresowany) więc pamięć też się ćwiczy 😂
Awatar użytkownika
katarzynarmong
ZdalnaFanka

Post autor: katarzynarmong »

Ja tu przycupne z Wami, żeby się zainspirować, bo głównie to krzyżówki, sudoku, jakieś inne wykreślanki i jolki Jolanty, rozwiązuje wszystko co papierowe + aktywnie rozwiązuje zadania na brainly XD
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo. 🐄
Mooniaa
Amigo

Post autor: Mooniaa »

Też lubię krzyżówki i inne łamigłówki.
Fajne jest też tworzenie map marzeń i pamiętniki, to już bardziej chodzi o kreatywność. Można wymyślać do woli a też odpręża i można trochę rozruszac główkę 🙂
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:Dominicana

Post autor: berry blast »