Studia - tablet
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryStudia - tablet
Od października zaczynam studia i zastanawiam się czy tablet z rysikiem i klawiaturą się przyda czy lepiej postawić na zwykły zeszyt. Laptop raczej odpada bo jest zbyt ciężki i duży a pozatym mój jest zbyt wolny i się nie sprawdzi a nowego kupować nie będę. Co sądzicie, co wam się sprawdziło?
-
Rzeka.chaosu
- Amigo
Jak najbardziej się sprawdzi. Z rysikiem i klawiaturą. Jeszcze zależy jakie studia. Mozna na szybko zrobic fotkę tablucy / kksiązki / notatek. Ja miałam na koniec studiów. Wcześniej pisałam w zaszytach.
- rozowyparasol
- RoyalBaby
Jeśli możesz sobie pozwolić to polecam tablet + rysik! Nie mam klawiatury, więc się nie wypowiem, ale sam tablet z rysikiem jest dużym ułatwieniem jeśli chodzi o otwieranie podręczników, artykułów, ja często właśnie sklejam ich fragmenty i tak tworzę notatki nie musząc nic przepisywać. Dla mnie jest to łatwiejsze niż obsługa laptopa, a nad telefonem przeważa dużym ekranem.
Natomiast jeśli nie przelewa ci się z kasą to ja pierwsze 1,5 roku leciałam na zeszytach/kartkach + telefon + w domu laptop i tak też da się funkcjonować całkiem dobrze
Natomiast jeśli nie przelewa ci się z kasą to ja pierwsze 1,5 roku leciałam na zeszytach/kartkach + telefon + w domu laptop i tak też da się funkcjonować całkiem dobrze
- Pulpetwsosie
- PinkParty
Kiedy poszłam na studia to miałam zeszyt i cały pierwszy semestr notowałam ręcznie, ale ja mam kierunek społeczny i było tego BARDZO dużo, a przy tym ile mam czytać i ile mam się uczyć - zabierało mi to czas i energię. Brałam lapka na zajęcia, ale był za ciężki, więc kupiłam ipad z klawiaturką i od tej pory moje życie studenckie jest o 250% lepsze
Więc ja bazując na moim doświadczeniu mogę szczerze polecić.
Nie wspomnę już nawet o wygodzie zakreślania w książkach, artykułach itp, które zawsze mogę mieć przy sobie i nie muszczę taszczyć na wyjazd książek ze sobą
Więc ja bazując na moim doświadczeniu mogę szczerze polecić.
Nie wspomnę już nawet o wygodzie zakreślania w książkach, artykułach itp, które zawsze mogę mieć przy sobie i nie muszczę taszczyć na wyjazd książek ze sobą
A ja nie polecam, kupiłam tablet w połowie studiów i służy mi do oglądania yt xd Mam rysik, jakąś klawiaturę też (chociaż na klawiaturze piszę i tak przy komputerze raczej), ale feeling papieru i łatwość w wertowaniu papierowych notatek są dla mnie dużo bardziej komfortowe. Z drugiej strony jeśli dużo piszesz to tablet z klawiaturą może być wygodnym rozwiązaniem, zawsze ręce się męczą mniej i wszystko masz w jednym miejscu. Na moich studiach (inżynierskich) wygodnie było mi przesuwać rysunki i obliczenia itd, ale jednak męczył mnie ekran i wracałam do tradycyjnych metod