Start
Mój profil

Taping twarzy, skutki uboczne botoksu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
29362523190006
Migocząca Świeczka

Re: Taping twarzy, skutki uboczne botoksu

Post autor: 29362523190006 »

Marta Grzegorzak ma na insta zapisane storki o tejpach i tnaich alternatywach
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

Niestety, ale to nie ma prawa działać. Każdy lekarz zajmujący się medycyną estetyczną/dermatolog powie Wam, że to mit.
kwiatuszek
Tritonotti

Post autor: kwiatuszek »

Mam niestety mocno mimiczne czoło i lwią zmarszczkę i to tejpowanie nic nie daje, może jako prewencja spoko, ale nie jak ktoś ma już widoczne bruzdy, ja po nocy ściągam kilka minut i już to samo co przed oklejeniem. Dlatego jak widzę jak guru pielęgnacji chwalą jak to super działa to mnie :/ . Wiem, że tylko botoks może pomóc choć go się boję... :(
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

kwiatuszek pisze: ndz sie 31, 2025 1:58 pm Mam niestety mocno mimiczne czoło i lwią zmarszczkę i to tejpowanie nic nie daje, może jako prewencja spoko, ale nie jak ktoś ma już widoczne bruzdy, ja po nocy ściągam kilka minut i już to samo co przed oklejeniem. Dlatego jak widzę jak guru pielęgnacji chwalą jak to super działa to mnie :/ . Wiem, że tylko botoks może pomóc choć go się boję... :(
Nie ma się czego bać :)
Zuza333
Skarpeta Rakieta

Post autor: Zuza333 »

kwiatuszek pisze: ndz sie 31, 2025 1:58 pm Mam niestety mocno mimiczne czoło i lwią zmarszczkę i to tejpowanie nic nie daje, może jako prewencja spoko, ale nie jak ktoś ma już widoczne bruzdy, ja po nocy ściągam kilka minut i już to samo co przed oklejeniem. Dlatego jak widzę jak guru pielęgnacji chwalą jak to super działa to mnie :/ . Wiem, że tylko botoks może pomóc choć go się boję... :(
Botox jest najlepszy , żadne kobidp masaże i tempy . Masaże mogą wpłynąć negatywnie na wygląda twarzy poprzez nadmierne rozciągnięcie skóry i powodować jeszcze szybsze wiotczenie. Botoks się całkowicie metabolizuje po kilku miesiącach . Po 3 miesiącach powoli przestaje trzymać i twarz wraca do normalnej pracy . Ten efekt jest 100 % odwracalny. I to nie to samo co wypełniacze , po botoksie nie ma się twarzy glonojada. Ja stosuje na silny bruksizm i do tej pory nic mi bardziej nie pomogło. Żadne masaże, szyny itp.
mariaow
Currently:Top

Post autor: mariaow »

Kobido polecam przemyśleć jeśli ma się jakiekolwiek nawet drobne skłonności do trądziku, ja miałam spoko skórę z pojedynczymi wypryskami od czasu do czasu a po jednym kobido wysyp stulecia na całą twarz. Nie wiem czy to kwestia samego masażu czy użytego olejku, ale więcej bym nie poszła.
duppajasio
Koczkodan

Post autor: duppajasio »

mariaow pisze: pn lut 23, 2026 11:25 am Kobido polecam przemyśleć jeśli ma się jakiekolwiek nawet drobne skłonności do trądziku, ja miałam spoko skórę z pojedynczymi wypryskami od czasu do czasu a po jednym kobido wysyp stulecia na całą twarz. Nie wiem czy to kwestia samego masażu czy użytego olejku, ale więcej bym nie poszła.
Olejki są mega komedogenne, mam ten sam problem
duppajasio
Koczkodan

Post autor: duppajasio »

Botoks jest dobry na bruksizm albo nerwowe napięcie twarzy. Masz z głowy i odzwyczajasz się. Ale jest ryzyko, że igła zostanie wbita w minimalnie sąsiedni mięsień i będziesz mieć asymetrię twarzy przez kilka tygodni. Ja miałam :)))