Taping twarzy, skutki uboczne botoksu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
29362523190006
- Migocząca Świeczka
Re: Taping twarzy, skutki uboczne botoksu
Marta Grzegorzak ma na insta zapisane storki o tejpach i tnaich alternatywach
-
sugarbaby
Niestety, ale to nie ma prawa działać. Każdy lekarz zajmujący się medycyną estetyczną/dermatolog powie Wam, że to mit.
-
kwiatuszek
- Tritonotti
Mam niestety mocno mimiczne czoło i lwią zmarszczkę i to tejpowanie nic nie daje, może jako prewencja spoko, ale nie jak ktoś ma już widoczne bruzdy, ja po nocy ściągam kilka minut i już to samo co przed oklejeniem. Dlatego jak widzę jak guru pielęgnacji chwalą jak to super działa to mnie
. Wiem, że tylko botoks może pomóc choć go się boję... 
-
sugarbaby
Nie ma się czego baćkwiatuszek pisze: ↑ndz sie 31, 2025 1:58 pm Mam niestety mocno mimiczne czoło i lwią zmarszczkę i to tejpowanie nic nie daje, może jako prewencja spoko, ale nie jak ktoś ma już widoczne bruzdy, ja po nocy ściągam kilka minut i już to samo co przed oklejeniem. Dlatego jak widzę jak guru pielęgnacji chwalą jak to super działa to mnie. Wiem, że tylko botoks może pomóc choć go się boję...
![]()
Botox jest najlepszy , żadne kobidp masaże i tempy . Masaże mogą wpłynąć negatywnie na wygląda twarzy poprzez nadmierne rozciągnięcie skóry i powodować jeszcze szybsze wiotczenie. Botoks się całkowicie metabolizuje po kilku miesiącach . Po 3 miesiącach powoli przestaje trzymać i twarz wraca do normalnej pracy . Ten efekt jest 100 % odwracalny. I to nie to samo co wypełniacze , po botoksie nie ma się twarzy glonojada. Ja stosuje na silny bruksizm i do tej pory nic mi bardziej nie pomogło. Żadne masaże, szyny itp.kwiatuszek pisze: ↑ndz sie 31, 2025 1:58 pm Mam niestety mocno mimiczne czoło i lwią zmarszczkę i to tejpowanie nic nie daje, może jako prewencja spoko, ale nie jak ktoś ma już widoczne bruzdy, ja po nocy ściągam kilka minut i już to samo co przed oklejeniem. Dlatego jak widzę jak guru pielęgnacji chwalą jak to super działa to mnie. Wiem, że tylko botoks może pomóc choć go się boję...
![]()
Kobido polecam przemyśleć jeśli ma się jakiekolwiek nawet drobne skłonności do trądziku, ja miałam spoko skórę z pojedynczymi wypryskami od czasu do czasu a po jednym kobido wysyp stulecia na całą twarz. Nie wiem czy to kwestia samego masażu czy użytego olejku, ale więcej bym nie poszła.
-
duppajasio
- Koczkodan
Olejki są mega komedogenne, mam ten sam problemmariaow pisze: ↑pn lut 23, 2026 11:25 am Kobido polecam przemyśleć jeśli ma się jakiekolwiek nawet drobne skłonności do trądziku, ja miałam spoko skórę z pojedynczymi wypryskami od czasu do czasu a po jednym kobido wysyp stulecia na całą twarz. Nie wiem czy to kwestia samego masażu czy użytego olejku, ale więcej bym nie poszła.
-
duppajasio
- Koczkodan
Botoks jest dobry na bruksizm albo nerwowe napięcie twarzy. Masz z głowy i odzwyczajasz się. Ale jest ryzyko, że igła zostanie wbita w minimalnie sąsiedni mięsień i będziesz mieć asymetrię twarzy przez kilka tygodni. Ja miałam
))