Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Rzeka.chaosu
Amigo

Re: Vinted

Post autor: Rzeka.chaosu »

zielonisia pisze: wt lut 17, 2026 7:36 am O co chodzi z tym masowym blokowaniem kont? Miałam łącznie ok 60 rzeczy wystawionych, same używane ciuchy i może 2 przedmioty nowe z metką i mi zablokowali konto na 5 dni za komercję xD jak sprzedawać żeby mi nie zablokowali konta na stałe?
A skąd info, że to masowe? Takie blokowanie konta było wcześniej po zgloszeniu. Pamiętam z czasów forum Vinted, że ludzie byli blokowani za jakieś mini złamanie regulaminu, a typowo komercyjne konta hulały.
zielonisia
BlondDoczep

Post autor: zielonisia »

Rzeka.chaosu pisze: wt lut 17, 2026 10:02 am A skąd info, że to masowe? Takie blokowanie konta było wcześniej po zgloszeniu. Pamiętam z czasów forum Vinted, że ludzie byli blokowani za jakieś mini złamanie regulaminu, a typowo komercyjne konta hulały.
Wszędzie już o tym trąbią - tik tok, grupy vinted na fb, portale typu fakt xd
Rzeka.chaosu
Amigo

zielonisia pisze: wt lut 17, 2026 1:22 pm Wszędzie już o tym trąbią - tik tok, grupy vinted na fb, portale typu fakt xd
Ok. Nie śledzę. :)
Poszukam sobie info.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

Post autor: Juliaturczyniak »

Mnie bardziej zastanawia o co chodzi z ubraniami gdzie jest cena "0,50 zł", a czasem mam takie ogłoszenie i są to osoby zza granicy. To jest jakiś błąd?
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

Post autor: Juliaturczyniak »

glottalstop pisze: pt lut 06, 2026 4:33 pm To samo w lumpeksach. Wszystko co fajne wymiatają „resellerzy” 🤡
Tak... niestety,u mnie w mieście tylko został jeden lumpeks gdzie są normalne ceny ubrań, a tak to gorzej niż w sieciówce niekiedy - ofc,nie kupuję tam
auforie
Zdalna_mama_nowe

Post autor: auforie »

Ej, jedna baba nie wysłała mi wymarzonego swetra. I wątpię ze to zrobi. Ma czas do czwartku. Pisałam do niej ale przeczytała, nie odpowiedziala. Co jest z tymi ludźmi? Przekisiła mi 250zl przez tydzień i mnie zlewa. Mozna coś podziałać w tym temacie?
Rzeka.chaosu
Amigo

auforie pisze: wt lut 17, 2026 6:33 pm Ej, jedna baba nie wysłała mi wymarzonego swetra. I wątpię ze to zrobi. Ma czas do czwartku. Pisałam do niej ale przeczytała, nie odpowiedziala. Co jest z tymi ludźmi? Przekisiła mi 250zl przez tydzień i mnie zlewa. Mozna coś podziałać w tym temacie?
Jeśli ma czas do czwartku, poczekaj do czwartku. Niektórzy nie mają blisko paczkomatu i ogarniają takie rzeczy np. raz w tygodniu.
Awatar użytkownika
florella
Zdalna_mama_nowe

Post autor: florella »

Do mnie za to wypisują a to o wymiary pomiary a to zdjęcie z boku, z tyłu że w ogóle już nie odpowiadam na listy. Chcesz to bierz, nie to nie i nie zawracaj głowy. Albo to żebranie o obniżenie ceny :')
Awatar użytkownika
glottalstop
Beżowa

Post autor: glottalstop »

florella pisze: wt lut 17, 2026 11:44 pm Do mnie za to wypisują a to o wymiary pomiary a to zdjęcie z boku, z tyłu że w ogóle już nie odpowiadam na listy. Chcesz to bierz, nie to nie i nie zawracaj głowy. Albo to żebranie o obniżenie ceny :')
"I jeszcze proszę wysłać zdjęcie tego sweterka na trzech różnych osobach i żeby imię żadnej z nich nie zaczynało się na literę M" – tak to mniej więcej widzę xd Zawsze wstawiam sporo zdjęć, z bliska, z daleka, w świetle naturalnym i sztucznym, opisuję każdą rzecz, podaję wymiary, a i tak dostaję jakieś chore pytania. Najczęściej tego typu osoby robiły najwięcej problemów przy odbiorze.
rachelkarengreen
ToTylkoHermes

Post autor: rachelkarengreen »

Wszystko zależy od punktu siedzenia -

Jak jesteś sprzedającym denerwują Cię pytania
Jak jesteś kupującym denerwuje Cię brak szczegółowej informacji i dopytujesz
owbt
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: owbt »

rachelkarengreen pisze: śr lut 18, 2026 12:02 am Wszystko zależy od punktu siedzenia -

Jak jesteś sprzedającym denerwują Cię pytania
Jak jesteś kupującym denerwuje Cię brak szczegółowej informacji i dopytujesz
Dokładnie, jak ktoś opisuje dokładnie to spoko, można kupować na własną odpowiedzialność, ale jeśli nie ma wymiarów, zdjęcia metki, kolor jest przekłamany to przecież później nie zwrócisz tej rzeczy i zostajesz ze szmatką, której nie założysz i musisz się martwić co z nią zrobić.
Kiedyś laska na pytanie czy body jest bawełniane potwierdziła, a potem jak przyszło na metce miało 100% poliester...
BubaSruba
Bagietka z szarlott

Post autor: BubaSruba »

owbt pisze: śr lut 18, 2026 9:16 am Dokładnie, jak ktoś opisuje dokładnie to spoko, można kupować na własną odpowiedzialność, ale jeśli nie ma wymiarów, zdjęcia metki, kolor jest przekłamany to przecież później nie zwrócisz tej rzeczy i zostajesz ze szmatką, której nie założysz i musisz się martwić co z nią zrobić.
Kiedyś laska na pytanie czy body jest bawełniane potwierdziła, a potem jak przyszło na metce miało 100% poliester...
Macie swoje ulubione konta którą sprzedają ubranka dla dzieci od 8 miesięcy do 2 lat ?
Lezankova
Channelka

Post autor: Lezankova »

BubaSruba pisze: pt lut 20, 2026 3:54 am Macie swoje ulubione konta którą sprzedają ubranka dla dzieci od 8 miesięcy do 2 lat ?
Mam trochę ubranek wystawionych, ale dla chłopczyka, nazwa ta sama co tutaj :)
BubaSruba
Bagietka z szarlott

Post autor: BubaSruba »

Lezankova pisze: pt lut 20, 2026 9:29 am Mam trochę ubranek wystawionych, ale dla chłopczyka, nazwa ta sama co tutaj :)
dziękuję, lecę na Vinted :)
Kammmm93
Tritonotti

Post autor: Kammmm93 »

U mnie zawsze jakoś szło, wyciągałam tam kilkaset złotych w lepszy miesiącach. A teraz? Posucha... ubrania które pierwotnie kupilam za np 159 zł nowe z metką ludzie targują się ( mam za 35zl) do 27 np... no bez jaj. Utylam sporo w ciągu 2 lat i nie mieszczę się w 42.. ale no przykro mi się robi. Ale mam tego za dużo i po prostu przystaje na niektóre propozycje. Ale to co niektórzy robią to naprawdę nowe vansy miałam za 159 zł z metką. A z Rumunii czy Czech wysyłają mi 77.56 np zaakceptuj... no serio? Odwrotnie chciałam kupic Inuikii były po 750, z Czech, chciałam za 710... ale była awantura
... laski, kobieta mnie bombardowała od rana do nocy czy kupuje za te 710 bo ona ma 5 innych chętnych
.. a ja spalam:D i jak jej odpisałam po pracy to ona do mnie, że już nie dla mnie nie są dostępne. Dobra praktyka. W końcu kupiłam sobie oryginalne na wyprzedaży za 779 zł i nie żałuję.

Edit: ogólnie przy tych handlarach teraz z Made in Italy, modelki piękne wszystko super... chyba coraz mniejsze wzięcie. Dzisiaj dziewczyna z Czech też chciała ode mnie trzy rzeczy warte 45 złotych ode mnie za 27.78 gr. Słabo trochę, nie? I tak widzę sobie podliczają.
Awatar użytkownika
katarzynarmong
ZdalnaFanka

Post autor: katarzynarmong »

Kammmm93 pisze: pt lut 20, 2026 10:54 pm U mnie zawsze jakoś szło, wyciągałam tam kilkaset złotych w lepszy miesiącach. A teraz? Posucha... ubrania które pierwotnie kupilam za np 159 zł nowe z metką ludzie targują się ( mam za 35zl) do 27 np... no bez jaj. Utylam sporo w ciągu 2 lat i nie mieszczę się w 42.. ale no przykro mi się robi. Ale mam tego za dużo i po prostu przystaje na niektóre propozycje. Ale to co niektórzy robią to naprawdę nowe vansy miałam za 159 zł z metką. A z Rumunii czy Czech wysyłają mi 77.56 np zaakceptuj... no serio? Odwrotnie chciałam kupic Inuikii były po 750, z Czech, chciałam za 710... ale była awantura
... laski, kobieta mnie bombardowała od rana do nocy czy kupuje za te 710 bo ona ma 5 innych chętnych
.. a ja spalam:D i jak jej odpisałam po pracy to ona do mnie, że już nie dla mnie nie są dostępne. Dobra praktyka. W końcu kupiłam sobie oryginalne na wyprzedaży za 779 zł i nie żałuję.

Edit: ogólnie przy tych handlarach teraz z Made in Italy, modelki piękne wszystko super... chyba coraz mniejsze wzięcie. Dzisiaj dziewczyna z Czech też chciała ode mnie trzy rzeczy warte 45 złotych ode mnie za 27.78 gr. Słabo trochę, nie? I tak widzę sobie podliczają.

Kochana jakbys chciała to podaj tutaj albo na priv swoje vinted, ja akurat potrzebuje kupić trochę rzeczy, może coś u Ciebie upatrze❤️ ja się wstydzę targować, więc nie będę podawała absurdalnych propozycji nowej ceny haha
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo. 🐄
kwasta
ŻonaWitolda

Post autor: kwasta »

Kammmm93 pisze: pt lut 20, 2026 10:54 pm U mnie zawsze jakoś szło, wyciągałam tam kilkaset złotych w lepszy miesiącach. A teraz? Posucha... ubrania które pierwotnie kupilam za np 159 zł nowe z metką ludzie targują się ( mam za 35zl) do 27 np... no bez jaj. Utylam sporo w ciągu 2 lat i nie mieszczę się w 42.. ale no przykro mi się robi. Ale mam tego za dużo i po prostu przystaje na niektóre propozycje. Ale to co niektórzy robią to naprawdę nowe vansy miałam za 159 zł z metką. A z Rumunii czy Czech wysyłają mi 77.56 np zaakceptuj... no serio? Odwrotnie chciałam kupic Inuikii były po 750, z Czech, chciałam za 710... ale była awantura
Paradoksalnie wystaw te ubrania za większe kwoty, to odsiewa większość tych dusigroszy, jest zupełnie inny target ludzi. To co kupiłaś za 159 i wciaż ma metkę wystaw za 99, ktoś będzie chciał się targować to zejdz do 89, wtedy będzie mieć poczucie że zaoszczędził na ochronie kupującego.
Rzeka.chaosu
Amigo

Niestety w większości przypadków nie da się odzyskać wydanej kasy, bo ciuchów jest za dużo. Ja z twojej perspektywy pewie psuję rynek, bo wystawiam mega tanio, żeby tylko się pozbyć. I takich jak ja jest mnóstwo. Wystawiam mało damskich ubrań, ale wszystko mi schodzi.

Z tego powodu też nie lubię negocjacji z 15 na 12 itp. Rzecz nowa kosztuje dużo więcej, i tak wiem, że ktoś to kupi. Zdaża mi się trafić na osoby uparte lub agresywne po odmowie i muszę je blokować.
Niedawno wystawiłam nowe sztyblety za 1/2 ceny z wyprzedaży. Porządne, skórzane. Nowe kosztują około 450 zł. Jedna pani chciała kupić za 50 zł (1/3 mojej ceny). Akurat w tym przypadku nie zejdę z ceny, bo mi nie zależy. Wolę zostawić buty sobie.
Awatar użytkownika
TieDye
LouiBag

Post autor: TieDye »

Ja mogę się podzielić patentem na bezczelnie walczących o najniższa cenę. Wiecie tak 20% zniżki to jeszcze spoko, albo jak ktoś kulturalnie napisze i poprosi. Ale notorycznie trafiam na osoby ze jak sprzedaje coś za 10zl to chcą za 5 a jak sprzedaje za 300 coś co kosztowało 500 to oferują mi 100 xD Wtedy odrzucam ich cenę i proponuje im 2 razy większą od ceny wyjściowej. 😁 za bezczelność 😎 poniżej 10 zł to niestety nie opłaca mi się iść do paczkomatu :(
Rzeka.chaosu
Amigo

TieDye pisze: ndz lut 22, 2026 12:00 pm Ja mogę się podzielić patentem na bezczelnie walczących o najniższa cenę. Wiecie tak 20% zniżki to jeszcze spoko, albo jak ktoś kulturalnie napisze i poprosi. Ale notorycznie trafiam na osoby ze jak sprzedaje coś za 10zl to chcą za 5 a jak sprzedaje za 300 coś co kosztowało 500 to oferują mi 100 xD Wtedy odrzucam ich cenę i proponuje im 2 razy większą od ceny wyjściowej. 😁 za bezczelność 😎 poniżej 10 zł to niestety nie opłaca mi się iść do paczkomatu :(
Jak wtedy reagują?
Widzę, że najlepiej po prostu ignorować takie przesadnie zniżkowe propozycje ceny. Na zwykłe odrzucenie potrafią reagować nerwowo albo pouczają, że mogłam zaproponować coś pośrodku. Ja nie mam ochoty na takie dyskusje (nie chce mi się tłumaczyć, że mi się nie opłaca lub dopiero wystawiłam tę rzecz) i po prostu ignoruję. A jeśli ktoś jest wulgarny lub nachalny - blokuję.
Awatar użytkownika
florella
Zdalna_mama_nowe

TieDye pisze: ndz lut 22, 2026 12:00 pm Ja mogę się podzielić patentem na bezczelnie walczących o najniższa cenę. Wiecie tak 20% zniżki to jeszcze spoko, albo jak ktoś kulturalnie napisze i poprosi. Ale notorycznie trafiam na osoby ze jak sprzedaje coś za 10zl to chcą za 5 a jak sprzedaje za 300 coś co kosztowało 500 to oferują mi 100 xD Wtedy odrzucam ich cenę i proponuje im 2 razy większą od ceny wyjściowej. 😁 za bezczelność 😎 poniżej 10 zł to niestety nie opłaca mi się iść do paczkomatu :(
Dobry pomysł :') :') na naciągaczy
Awatar użytkownika
TieDye
LouiBag

Post autor: TieDye »

Rzeka.chaosu pisze: ndz lut 22, 2026 4:01 pm Jak wtedy reagują?
Widzę, że najlepiej po prostu ignorować takie przesadnie zniżkowe propozycje ceny. Na zwykłe odrzucenie potrafią reagować nerwowo albo pouczają, że mogłam zaproponować coś pośrodku. Ja nie mam ochoty na takie dyskusje (nie chce mi się tłumaczyć, że mi się nie opłaca lub dopiero wystawiłam tę rzecz) i po prostu ignoruję. A jeśli ktoś jest wulgarny lub nachalny - blokuję.
Fakt, skutek jest podobny, na ogół już nikt nie odpisuje 😁 Ale przynajmniej mam poczucie że to ja zakończyłam te absurdalne negocjacje 😎
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
Currently:Italy

Post autor: nocotyniepowiesz »

Znowu jakiś błąd na stronie vinted. Nie widzę powiadomienia i licznika na ikonce koperty, że ludzie odpisali na moje pytania
siemaluje
SushiRoll

Post autor: siemaluje »

Dzisiaj widziałam kurtkę Sinsay wystawioną za 100zł, a na stronie są dostępne wszystkie rozmiary w promocji za 30 😂 Co te handlary mają w cymbałkach...
Awatar użytkownika
florella
Zdalna_mama_nowe

siemaluje pisze: pn lut 23, 2026 6:51 pm Dzisiaj widziałam kurtkę Sinsay wystawioną za 100zł, a na stronie są dostępne wszystkie rozmiary w promocji za 30 😂 Co te handlary mają w cymbałkach...
Biznes to biznes 🤣🤣