Zawsze mialam problemy z osiągnięciem orgazmu ale zwykle chciało mi sie uprawiać keks.Od jakiegos czasu cierpię na totalny brak libido i nie wiem co się dzieje. Nigdy nie należałam do bardzo gorących osób ale jednak keks mnie cieszył.Teraz jest inaczej. Tak jakby przestał dla mnie istnieć.
Co robić dziewczyny? Robiłąm badania hormonalne i wszystko jest ok. Nie chciałabym rozbijać swojego związku w taki głupi sposób.
Totalny zanik libido
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- patryktarachon
- Mokra Włoszka
- Instagram: patryktarachon
Według mnie często przyczyną zaniku libido są przewlekły stres, zmęczenie i zaburzenia rytmu dnia. Ważne jest obserwowanie własnego stylu życia i jego wpływu na energię i nastrój. Myślę, że odbudowa równowagi psychicznej i fizycznej stopniowo poprawia ochotę na bliskość. Próbujesz zadbać o cierpliwość i dbanie o siebie, pytam ponieważ dają szansę na powrót naturalnego popędu.
U nas było podobnie. Myslę,ze jest to popularny problem u wielu kobiet.Ogólnie to spróbuj sobie LIbido therapy. Obecnie biorę od dwóch miesięcy przy tabletkach antykoncepcyjnych bo to one właśnie powodowałyze nie chcialo mi sie uprawiać seksu.... Teraz jest zdecydowanie lepiej chociaż efekt pojawia sie mniej wiecej po miesiącu brania. Wcześniej myślałam,że jest to jedynie placebo ale po miesiącu było tak jak przed przyjmowaniem antykoncepcji ( z czego nie zrezygnuje bo nie mogę sobie pozwolić na dzidziusia ). Tabletki poleciła mi moja pani ginekolog.Rozmawiała z pacjentkami i wiele z nich to polecało.
Nie są na recepte. Tak jak pisałam jest to ziołowy środek tak wiec możesz kupić bez recepty. Nie wiem czy są w aptece bo sama zamawiałam przez internet ( wolę zamawiać w takich miejscach z uwagi na to,że jest to jednak dyskretna sprawa). Ne musisz iśc do ginekologa aby sobie to zamówić. Nie dowiesz się jakie jest działanie dopóki nie sprobujesz. Moim zdaniem warto.
Wiesz co , rozmawiałam chociaż ta rozmowa była dla mnie bardzo trudna. Nie jest łatwo mówić facetowi, na którym Ci zależy ze straciłaś ochote na keks i że niczego Ci się nie chce. Ale jednak spróbowała. On podszedł do tego wyjątkowo spokojnie i powiedział,że widział,że coś jest nie tak. Postanowiłam jednak zamówić sobei te libido therapy. Biorę od tygodnia. Jeszcze to za krótko aby coś napisac czy działa czy nie ale wydaje mi sie,ze jednak coś czuję. NIe wiem czy jest to rzeczywiste działanie czy placebo wywołane świadomością ,ze przyjmuję tabletki ale chce mi się jednak bardziej.
Poza tym nie mogę już się doczekać wspólnych wakacji.
Poza tym nie mogę już się doczekać wspólnych wakacji.