Zaburzenie borderline
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryZaburzenie borderline
Hej dziewczyny
Ma lub miała z was kiedyś zaburzenie osobowości jak borderline? Jak sobie z tym radziłyście i jak z tego wyszłyście? Czy da się utrzymać związek z takim zaburzeniem osobowości?
- Juliaturczyniak
- Dieta 600 kcal
Da się utrzymać jak najbardziej związek, po prostu wymaga to leczenia osoby chorej, pracy obu stron i przede wszystkim starania się. Ja byłam kiedyś w związku z osobą borderline i się nie udał, ale to dlatego, że po prostu ta osoba nie przyjmowała leków plus nawet nie chciała pójść na terapię,ale jak patrzę po znajomych to oni normalnie funkcjonują w długich i zdrowych związkach.. wszystko się da,jeśli się chce. 
-
Minimonimini123
- GrzaneWino
Ja mam borderline zdiagnozowane podczas 3-miesięcznego pobytu na oddziale, więc nie jest to diagnoza na podstawie tiktoka, tylko mam na to niestety papier. Jeśli mam być szczera, to nie radzę sobie z tym mimo leków oraz terapii. Od około 1,5 roku jestem w dobrej jakości terapii, poprawia ona delikatnie moją jakość życia, bo pozwala mi zrozumieć to, co się ze mną dzieje, ale niestety nie wierzę, że będę mogła kiedykolwiek żyć normalnie. Ja nie utrzymałam ani związków partnerskich, ani przyjacielskich. W oczach tych, którzy zniknęli z mojego życia jestem po prostu wariatką.
- sosczosnkowy
- Currently:Dubaj
Nie każdy będzie w stanie to udźwignąć;)
mam stwierdzonego bordera od ok. 5 lat i jak najbardziej można stworzyć stały i piękny związek, ale trzeba włożyć dużo pracy
mam stwierdzonego bordera od ok. 5 lat i jak najbardziej można stworzyć stały i piękny związek, ale trzeba włożyć dużo pracy
Psychoterapia i leczenie farmakologiczne, często borderzy są toksynami dla partnerów, osobiście miałam partnera bordera to było straszne, lepiej mi było samej te ciagle huśtawki nastroju nie do wytrzymania.
W pierwszej kolejności zaczełabym od kontaktu z psychologiem https://olgarymkiewicz.pl/oferta/psycholog/ Daję tutaj namiar na dobrą panią psycholog.
W pierwszej kolejności zaczełabym od kontaktu z psychologiem https://olgarymkiewicz.pl/oferta/psycholog/ Daję tutaj namiar na dobrą panią psycholog.