Start
Mój profil

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Bizonosiol
Mokra Włoszka

Re: TOP kosmetyki warte swojej ceny

Post autor: Bizonosiol »

Karoryfer pisze: pt sty 23, 2026 12:32 pm Czy retinal z Medik8 bedzie dobrym wyborem na ponowną przygodę z retinalem? W sumie to wczesniej używałam retinolu, ale nie byłam zbyt konsekwentna 😂

Czy dobrze rozumiem, że retinal na noc a peptydy na dzień?😵‍💫
Polecacie coś z peptydami? Najlepiej z Sephory
Ja bardzo polecam retinal z geek&gorgeous jak i serum - power peptides. Jestem już w połowie drugiego opakowania i świetnie mi się sprawdza, cenowo też wychodzi super :)
Retinal zawsze nakładam na noc a peptydy na dzień ale śmiało możesz peptydy nakładać również na noc, na przemian :)
Karoryfer
BlondDoczep

Post autor: Karoryfer »

Bizonosiol pisze: pt sty 23, 2026 6:11 pm Ja bardzo polecam retinal z geek&gorgeous jak i serum - power peptides. Jestem już w połowie drugiego opakowania i świetnie mi się sprawdza, cenowo też wychodzi super :)
Retinal zawsze nakładam na noc a peptydy na dzień ale śmiało możesz peptydy nakładać również na noc, na przemian :)

Sprawdzę, widzę że jest na Amazonie i cena bardzo ok 😄
pola84
Gacie z oceanu

Post autor: pola84 »

Co sądzicie o kosmetykach firmy lullalove?
123wiosna123
Forma życia

Post autor: 123wiosna123 »

Czy możecie coś polecić super nawilżającego? Chodzi mi o krem do twarzy i do ciała również. Czego nie stosuje to non stop mam sucha skórę na twarzy i na ciele również. Staram sie pić 3 litry wody dziennie. Wiadomo nie zawsze sie udaje z tymi 3 litrami ale 2 litry wody wypijam na pewno wiec chyba to nie jest kwestia tego
Gold_Fish
Mokra Włoszka

Post autor: Gold_Fish »

Katarzyna Marysia pisze: pt lis 28, 2025 9:49 pm Czy mógłby ktoś polecić płynny rozświetlacz do twarzy. Używałam by Terry brightening CC serum w odcieniu sunny flash. Chodzi mi o podobny efekt. Nie kupię już tego serum By Terry bo jest bardzo drogie. Szukam czegoś tańszego i dobrego. Bardzo dziękuję.
W mojej ocenie o wiele lepszą opcją jest Lumene Invisible Illumination Instant Illuminator. Warto sprawdzić :)
Katarzyna Marysia
Mokra Włoszka

Post autor: Katarzyna Marysia »

Gold_Fish pisze: czw sty 29, 2026 7:16 pm W mojej ocenie o wiele lepszą opcją jest Lumene Invisible Illumination Instant Illuminator. Warto sprawdzić :)
Widzę, że cenowo dobrze wypada. Dziękuję za odpowiedź. Będę miała na uwadze.
katjm
Modna

Post autor: katjm »

(bene)tint w płynie z Benefit. mały, wydajny i robi delikatny efekt który można budować 'lejąc' więcej kropel. super na usta, policzki, nos, powieki, wszystko 🫶🏻

szampon w sprayu Living proof- brak efektu siwizny, podnosi włos, pięknie pachnie!

malinowa octowa płukanka do włosów APIEU- włosy lsniace, miękkie i pięknie pachną.

od lat - spf ryz + probiotyki Beauty of Joseon - do tego ładnie mi rozświetla cerę

Paese- krem BB. nic więcej mi nie potrzeba.
Awatar użytkownika
duchess
Currently:Italy

Post autor: duchess »

123wiosna123 pisze: śr sty 28, 2026 1:48 pm Czy możecie coś polecić super nawilżającego? Chodzi mi o krem do twarzy i do ciała również. Czego nie stosuje to non stop mam sucha skórę na twarzy i na ciele również. Staram sie pić 3 litry wody dziennie. Wiadomo nie zawsze sie udaje z tymi 3 litrami ale 2 litry wody wypijam na pewno wiec chyba to nie jest kwestia tego
Do twarzy dr. Jart Ceramidin a do ciała np balsam Cerave
whitechocolate
Koczkodan

Post autor: whitechocolate »

Cienie do powiek Eye Tint Giorgio Armani. Długo zwlekałam z zakupem, dlatego że praktycznie każdy kosmetyk viralowy w social mediach jest przereklamowany a okazał się jednym z najlepszych cieni, jakich używałam (pod względem trwałości najlepszy). Trzeba tylko uważać na podróbki i ciemne odcienie wymagają zaawansowanych umiejętności makijażowych albo dużo praktyki.
patka1971
Skarpeta Rakieta

Post autor: patka1971 »

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 10:59 am Cześć wszystkim. A może ktoś podpowie co do włosów ? Jakiś top top, typu serum .... Nie chodzi mi o szampony, odżywki czy maski. Bardziej coś takiego w stronę serum, olejku....może być drogie 🙂
kerastase złoty olejek do zabezpieczania koncówek i serum na porost włosów kerastase genesis.
patka1971
Skarpeta Rakieta

Post autor: patka1971 »

123wiosna123 pisze: śr sty 28, 2026 1:48 pm Czy możecie coś polecić super nawilżającego? Chodzi mi o krem do twarzy i do ciała również. Czego nie stosuje to non stop mam sucha skórę na twarzy i na ciele również. Staram sie pić 3 litry wody dziennie. Wiadomo nie zawsze sie udaje z tymi 3 litrami ale 2 litry wody wypijam na pewno wiec chyba to nie jest kwestia tego
krem do twarzy i balsam do ciała z firmy physiogle- intensywne nawilżanie bądź wersja "normalna"- obie top.
Karoryfer
BlondDoczep

Jaki dobry nawilżający i rozświetlający krem na dzień pod krem z filtrem polecacie?
Bizonosiol
Mokra Włoszka

Karoryfer pisze: śr lut 11, 2026 7:06 pm Jaki dobry nawilżający i rozświetlający krem na dzień pod krem z filtrem polecacie?
beauty of joseon relief sun krem spf50+ rice probiotics
Karoryfer
BlondDoczep

Bizonosiol pisze: śr lut 11, 2026 7:17 pm beauty of joseon relief sun krem spf50+ rice probiotics

Wlasnie tego używam 😄 Szukam czegoś pomiędzy serum a spf , jakiś krem by mi się przydał 😄 kiedyś mi się sprawdzał Ole henrIksen taki z witaminą C ale nie chętnie spróbuję coś nowego
Testtesttest111
BlondDoczep

Post autor: Testtesttest111 »

Karoryfer pisze: śr lut 11, 2026 8:05 pm Wlasnie tego używam 😄 Szukam czegoś pomiędzy serum a spf , jakiś krem by mi się przydał 😄 kiedyś mi się sprawdzał Ole henrIksen taki z witaminą C ale nie chętnie spróbuję coś nowego
Haruharu Wonder peptydowy z wąkrotką, uwielbiam
agrafka00
KlasaBiznes

Post autor: agrafka00 »

Hej, polecicie mi jakąś pomadkę w stylu/odcieniu co ta black honey od clinique? Uwielbiam ten kolor, ale nie jest trwała i nie lubię jej dokładać.
ghama
Channelka

Post autor: ghama »

Wieczorem najpierw myję twarz pianką z Nacomi, potem resztę doczyszczam płynem micelarnym z Eveline. Potem używam hydrolatu oczarowego, na to lotionu hialuronowego z Hada Labo, kremu pod oczy z Nacomi i kremu do twarzy z Make Me Bio. A rano tylko płyn micelarny, krem pod oczy i krem do twarzy z Hada Labo, który robi mi też za bazę pod makijaż.
Odkryłam też Peel Mission od She Day Spa https://sklep.dayspashe.pl/marki/87-peel-mission Super.
Lezankova
Channelka

Post autor: Lezankova »

Hej :) czy możecie polecić jakieś dobre płatki pod oczy?
Bizonosiol
Mokra Włoszka

Lezankova pisze: wt lut 24, 2026 8:24 pm Hej :) czy możecie polecić jakieś dobre płatki pod oczy?
Abib
alka27
RoyalBaby

Post autor: alka27 »

Bizonosiol pisze: wt lut 24, 2026 9:45 pmAbib
A one się dobrze trzymają czy zjeżdżają? Niestety często na takie trafiam i mnie to mocno zniechęca do używania :/
Awatar użytkownika
ineV
ToTylkoHermes

Post autor: ineV »

alka27 pisze: śr lut 25, 2026 10:10 am A one się dobrze trzymają czy zjeżdżają? Niestety często na takie trafiam i mnie to mocno zniechęca do używania :/
Trochę płatków już poużywałam i widzę pewną prawidłowość. Każde płatki, które są dobrze nasączone zjeżdżają przez kilka pierwszych minut noszenia :) dopiero jak w skórę wsiąknie nadmiar produktu, to wtedy trzymają się całkiem nieźle. Próbowałam płatków z różnych poleć cenowych i zawsze to działa tak samo.
Także to nie jest wina płatków, jak wolisz by nie zjeżdżały, to poczekaj aż ociekną z nadmiaru esencji, w której są zanurzone, i dopiero wtedy nakładaj. Ja tam wolę popoprawiać kilka minut, a żeby więcej substancji wchłonęło się w okolice oka.
wiolcia00
RoseGold

Post autor: wiolcia00 »

alka27 pisze: śr lut 25, 2026 10:10 am A one się dobrze trzymają czy zjeżdżają? Niestety często na takie trafiam i mnie to mocno zniechęca do używania :/
Też polecam te z abib. Trzymają się i nie zjeżdżają. Kończę kolejne opakowanie i kupię znowu te same.
Karoryfer
BlondDoczep

Sprawdził Wam się Tatcha the dewy skin cream? Dziś kupiłam i będę testować