Czy możecie polecić spacerówkę, która nadaje się na:
- nierówne płyty betonowe
- teren leśny (nie jest to park ze ścieżkami, tylko piach i korzenie)
- jeśli w przyszłym roku również zasypie nas śnieg chciałabym dać radę przejechać po nieodśnieżonych fragmentach na osiedlu
- łatwa do złożenia/rozłożenia i wrzucenia do bagażnika
* Siedzisko przekładane - przodem i tyłem ale to nie jest opcja konieczna
Nie musi też rozkładać się całkiem na płasko
Czy mając spacerówkę do zadań specjalnych zabieracie ją do samolotu czy na urlopy macie inny wózek np. lżejszy czy tańszy, którego nie będzie żal?
Spacerówka na trudny teren
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
LauraBacha3
- SushiRoll
Ja miałam dwie spacerówki: jedna to była pancerna, terenowa opcja, Espiro NEXT UP chrome. Da się przedkładać strony, rozkłada się na płasko, ma duży kosz, super amortyzację i takie żelowe koła, więc nie było problemu ze się przebije lub uleci powietrze. Jechała po plaży, górach, lesie, nawet Tatry zaliczyła. Mega polecam, bo naprawdę to był kombajn, miał też szeroką tą budę więc dzieciaczek w środku komfortowo, regulowany podnóżek itp z minusów jest jeden, było to ciężkie.LauraBacha3 pisze: ↑pn lut 09, 2026 1:10 pm Czy możecie polecić spacerówkę, która nadaje się na:
- nierówne płyty betonowe
- teren leśny (nie jest to park ze ścieżkami, tylko piach i korzenie)
- jeśli w przyszłym roku również zasypie nas śnieg chciałabym dać radę przejechać po nieodśnieżonych fragmentach na osiedlu
- łatwa do złożenia/rozłożenia i wrzucenia do bagażnika
* Siedzisko przekładane - przodem i tyłem ale to nie jest opcja konieczna
Nie musi też rozkładać się całkiem na płasko
Czy mając spacerówkę do zadań specjalnych zabieracie ją do samolotu czy na urlopy macie inny wózek np. lżejszy czy tańszy, którego nie będzie żal?
Do samolotu mieliśmy inny wózek i był to Cybex Eezy, był leciutki, też na płasko się rozkładał i można było złożyć jedną ręką. Z minusów to miał mikro kółeczka które nawet na płytach chodnikowych czasem nie dawały rady, no i niestety szybko się strasznie poobijał i ta buda spłowiała więc nie nadawał się już potem do sprzedaży, ale też my podróżujemy dużo, na lotnisku tym rzucają itp
Ja polecam dwa wózki, bo te miejskie są leciutkie ale te kółeczka to żart :p a na tereny drugi solidniejszy, bo też dziecko ma większy komfort w środku
-
LauraBacha3
- SushiRoll
Dzięki!Paproszku pisze: ↑pn lut 09, 2026 5:24 pm Ja miałam dwie spacerówki: jedna to była pancerna, terenowa opcja, Espiro NEXT UP chrome. Da się przedkładać strony, rozkłada się na płasko, ma duży kosz, super amortyzację i takie żelowe koła, więc nie było problemu ze się przebije lub uleci powietrze. Jechała po plaży, górach, lesie, nawet Tatry zaliczyła. Mega polecam, bo naprawdę to był kombajn, miał też szeroką tą budę więc dzieciaczek w środku komfortowo, regulowany podnóżek itp z minusów jest jeden, było to ciężkie.
Do samolotu mieliśmy inny wózek i był to Cybex Eezy, był leciutki, też na płasko się rozkładał i można było złożyć jedną ręką. Z minusów to miał mikro kółeczka które nawet na płytach chodnikowych czasem nie dawały rady, no i niestety szybko się strasznie poobijał i ta buda spłowiała więc nie nadawał się już potem do sprzedaży, ale też my podróżujemy dużo, na lotnisku tym rzucają itp
Ja polecam dwa wózki, bo te miejskie są leciutkie ale te kółeczka to żart :p a na tereny drugi solidniejszy, bo też dziecko ma większy komfort w środku