Start
Mój profil

Zrobienie "gwiazdy" - czy mam jakieś szanse

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
aagacioraa
Ciastko

Zrobienie "gwiazdy" - czy mam jakieś szanse

Post autor: aagacioraa »

Dziewczyny, pisze może z dziwnym i naiwnym pytaniem. Mam 38 lat, poziom wysportowania bliski 0. Od jakiegoś czasu po zdecydowanym zastaniu, zapuszczeniu i jak kolwiek to nazwać postanowiłam wstać z przysłowiowej kanapy. Zaczynam od bieżni, od 3 tygodniu prawie codziennie 20 minut szybkiego marszu. Teraz chciałabym dołączyć jakieś domowe ćwiczenia z pomocą you tuba. Nie oszukuje się że będę wyglądać jak modelka i nawet do tego nie dążę - bardziej zależy mi na uzyskaniu większej sprawności. Pomyślałam sobie, że nigdy nie potrafilam a chciałabym nauczyć się robić gwiazdę :) jakie ćwiczenia proponujecie na początek żebym może na wiosnę, lato mogła zacząć próbować ta nieosigalna dla mnie teraz, akrobacje. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
LoremIpsumDolor
Skarpeta Rakieta

Post autor: LoremIpsumDolor »

aagacioraa pisze: ndz lut 08, 2026 11:34 am Dziewczyny, pisze może z dziwnym i naiwnym pytaniem. Mam 38 lat, poziom wysportowania bliski 0. Od jakiegoś czasu po zdecydowanym zastaniu, zapuszczeniu i jak kolwiek to nazwać postanowiłam wstać z przysłowiowej kanapy. Zaczynam od bieżni, od 3 tygodniu prawie codziennie 20 minut szybkiego marszu. Teraz chciałabym dołączyć jakieś domowe ćwiczenia z pomocą you tuba. Nie oszukuje się że będę wyglądać jak modelka i nawet do tego nie dążę - bardziej zależy mi na uzyskaniu większej sprawności. Pomyślałam sobie, że nigdy nie potrafilam a chciałabym nauczyć się robić gwiazdę :) jakie ćwiczenia proponujecie na początek żebym może na wiosnę, lato mogła zacząć próbować ta nieosigalna dla mnie teraz, akrobacje. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
Co cwiczyc:
-Skoki, podskoki, przeskoki,
-mostek - wyjscie z lezenia na poczatek
-stanie na rekach - na poczatek przy scianie, najlepiej z towarzyszeniem kogos i na macie zeby sie nie poobijac w razie czego.
-Rozciadanie nog, wzmacnianie plecow, barkow, rak.

Polecam na YT - spozniona gimnastyka - mozna cos podejrzec, zapytac sie, gosciu jest ex-wyczynowym gimnastykiem.
https://www.youtube.com/@SpoznionaGimnastyka/shorts
LoremIpsumDolor
Skarpeta Rakieta

Post autor: LoremIpsumDolor »

aagacioraa pisze: ndz lut 08, 2026 11:34 am Dziewczyny, pisze może z dziwnym i naiwnym pytaniem. Mam 38 lat, poziom wysportowania bliski 0. Od jakiegoś czasu po zdecydowanym zastaniu, zapuszczeniu i jak kolwiek to nazwać postanowiłam wstać z przysłowiowej kanapy. Zaczynam od bieżni, od 3 tygodniu prawie codziennie 20 minut szybkiego marszu. Teraz chciałabym dołączyć jakieś domowe ćwiczenia z pomocą you tuba. Nie oszukuje się że będę wyglądać jak modelka i nawet do tego nie dążę - bardziej zależy mi na uzyskaniu większej sprawności. Pomyślałam sobie, że nigdy nie potrafilam a chciałabym nauczyć się robić gwiazdę :) jakie ćwiczenia proponujecie na początek żebym może na wiosnę, lato mogła zacząć próbować ta nieosigalna dla mnie teraz, akrobacje. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
O robieniu gwiazdy od 5:02 - https://www.youtube.com/watch?v=11YwjeOvYZ0
Wuwunia
RiczAsFak

Post autor: Wuwunia »

Gwiazda nie wymaga ogromnej sprawności. Wystarczy, że trochę wzmocnisz ręce i giętkość, to pójdzie.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
Tritonotti

Post autor: Anastazja_smietana »

38 lat... hmmm sprawdź czy umiesz mostek i jak długo go utrzymasz XD