Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
siemaluje
SushiRoll

Re: Vinted

Post autor: siemaluje »

Możecie normalnie otworzyć ogłoszenie w innej karcie na stronie online? Bo ja mogę tylko zdjęcia przesuwać xd
Awatar użytkownika
lolek1997
Ciastko

Post autor: lolek1997 »

siemaluje pisze: pt sty 09, 2026 9:16 am Możecie normalnie otworzyć ogłoszenie w innej karcie na stronie online? Bo ja mogę tylko zdjęcia przesuwać xd
U mnie działa wszystko normalnie :)
Oakoak
GreckieWakacje

Post autor: Oakoak »

rachelkarengreen pisze: śr sty 07, 2026 8:30 am Czemu podbicie nie działa?
Jak dla mnie podbicie to tak jak usunięcie i dodanie ogłoszenia ponownie. Wskakuje na górę listy. Wykupiłam kiedyś podbicia i nie sprzedałam rzeczy, teraz usuwam ogłoszenie i dodaje ponownie, świetny efekt :)
Fela
ZdalnaFanka

Post autor: Fela »

Oakoak pisze: czw sty 22, 2026 7:18 am Jak dla mnie podbicie to tak jak usunięcie i dodanie ogłoszenia ponownie. Wskakuje na górę listy. Wykupiłam kiedyś podbicia i nie sprzedałam rzeczy, teraz usuwam ogłoszenie i dodaje ponownie, świetny efekt :)
Dla mnie podbicie to sygnał, że sprzedający długo nie może sprzedać rzeczy i jest trochę zdesperowany by się jej pozbyć, co oznacza, że jest bardziej skłonny do negocjacji 😉.
Fela
ZdalnaFanka

Czy wy też zauważacie ostatnio wysyp chłopów sprzedających na vinted, którzy ewidentnie zrobili sobie z tego biznes? Ja ostatnio ciągle trafiam na takich męskich handlarzy, którzy mają pierdyliard kont.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
Currently:Italy

Post autor: nocotyniepowiesz »

Fela pisze: pt lut 06, 2026 12:29 am Czy wy też zauważacie ostatnio wysyp chłopów sprzedających na vinted, którzy ewidentnie zrobili sobie z tego biznes? Ja ostatnio ciągle trafiam na takich męskich handlarzy, którzy mają pierdyliard kont.
Też to zauważyłam.
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

Fela pisze: pt lut 06, 2026 12:29 am Czy wy też zauważacie ostatnio wysyp chłopów sprzedających na vinted, którzy ewidentnie zrobili sobie z tego biznes? Ja ostatnio ciągle trafiam na takich męskich handlarzy, którzy mają pierdyliard kont.
Tak, bardzo nachalnie oferują ceny po polajkowaniu. Wysyłają nachalne wiadomości. Ciuchy typu tureckie lub select z lumpka. Masakra. Pewnie jakiś guru na YT wciska, że to skuteczne na dłuższą metę. Vinted oczywiście nie reaguje.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
Currently:Italy

Post autor: nocotyniepowiesz »

Rzeka.chaosu pisze: pt lut 06, 2026 8:51 am Tak, bardzo nachalnie oferują ceny po polajkowaniu. Wysyłają nachalne wiadomości. Ciuchy typu tureckie lub select z lumpka. Masakra. Pewnie jakiś guru na YT wciska, że to skuteczne na dłuższą metę. Vinted oczywiście nie reaguje.
Na pewno. Młode chłopaczki nie wzięliby się sami z siebie za handel ciuchami
Fela
ZdalnaFanka

Rzeka.chaosu pisze: pt lut 06, 2026 8:51 am Tak, bardzo nachalnie oferują ceny po polajkowaniu. Wysyłają nachalne wiadomości. Ciuchy typu tureckie lub select z lumpka. Masakra. Pewnie jakiś guru na YT wciska, że to skuteczne na dłuższą metę. Vinted oczywiście nie reaguje.
Ja akurat szukam markowych. Mam swoją ulubioną markę i zauważyłam, że nakupowały chłopy na wyprzedaży ciuchów z tej marki z metkami i wystawiają drożej (chociaż cena względem tej na metce niższa ;)) pewnie z lumpów też biorą. Nieuprzejmi ci panowie jeden z drugim, a moja obserwacja zjawiska zaczęła się od tego, że wszędzie na zdjęciach zaczęłam widzieć "męskie łapy" przy damskich fatałaszkach. Raz nie zdążyłam odebrać paczki a ten do mnie z agresją "gdzie jest moja paczka? A dlaczego nie odebrałaś?" potem patrzę, a co chwilę jak mu się sprzedało wystawiał tą samą rzecz tylko z wyższą ceną, bo był na nią popyt (ale za każdym razem miał już ostatnią sztukę ;)). Irytujące to zjawisko naprawdę.
Rzeka.chaosu
Amigo

Fela pisze: pt lut 06, 2026 11:38 am Ja akurat szukam markowych. Mam swoją ulubioną markę i zauważyłam, że nakupowały chłopy na wyprzedaży ciuchów z tej marki z metkami i wystawiają drożej (chociaż cena względem tej na metce niższa ;)) pewnie z lumpów też biorą. Nieuprzejmi ci panowie jeden z drugim, a moja obserwacja zjawiska zaczęła się od tego, że wszędzie na zdjęciach zaczęłam widzieć "męskie łapy" przy damskich fatałaszkach. Raz nie zdążyłam odebrać paczki a ten do mnie z agresją "gdzie jest moja paczka? A dlaczego nie odebrałaś?" potem patrzę, a co chwilę jak mu się sprzedało wystawiał tą samą rzecz tylko z wyższą ceną, bo był na nią popyt (ale za każdym razem miał już ostatnią sztukę ;)). Irytujące to zjawisko naprawdę.
Faktycznie, ja też tak trafiłam na pana z markowymi ciuchami. Najpewniej kupują z rabatami na wyprzedażach. Najgorszy jest właśnie ten nachalny kontakt. To jest nawet agresywne. Dosłownie minutę po dodaniu do ulubionych mam wiadomość przeładowaną ikonkami, namawiającą do zakupu. W profilowym jakiś chłopak może 25 lat max.
owbt
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: owbt »

U mnie teraz wysyp rzeczy z wyprzedaży z Zary sprzedawanych drożej niż na stronie. Człowiek chciał pozamawiać w sklepie online, pomierzyć, ale janusze biznesu zwęszyli interes i wykupili co się dało :D
Jagodzia1234
LouiBag

Post autor: Jagodzia1234 »

Dziewczyny w ustawieniach prywatności możecie sobie od klikać opcje "powiadam użytkownika gdy dodam jego przedmiot do ulubionych" polecam 😁nie będą pisać z propozycjami cen
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

owbt pisze: pt lut 06, 2026 12:33 pm U mnie teraz wysyp rzeczy z wyprzedaży z Zary sprzedawanych drożej niż na stronie. Człowiek chciał pozamawiać w sklepie online, pomierzyć, ale janusze biznesu zwęszyli interes i wykupili co się dało :D
Mi słów brakuje na takie zachowanie. U jednej baby widziałam masę nowych płaszczy wełnianych z zary w cenie dwu lub trzykrotnie wyższej niż obecnie na wyprzedażach w sklepie. Dobry biznes sobie zwęszyły i człowiek normalnie już nic na wyprzedażach nie jest w stanie dorwać przez te samozwańcze handlary z vinted…
Awatar użytkownika
glottalstop
Beżowa

Post autor: glottalstop »

To samo w lumpeksach. Wszystko co fajne wymiatają „resellerzy” 🤡
Fela
ZdalnaFanka

evonla pisze: pt lut 06, 2026 4:23 pm Mi słów brakuje na takie zachowanie. U jednej baby widziałam masę nowych płaszczy wełnianych z zary w cenie dwu lub trzykrotnie wyższej niż obecnie na wyprzedażach w sklepie. Dobry biznes sobie zwęszyły i człowiek normalnie już nic na wyprzedażach nie jest w stanie dorwać przez te samozwańcze handlary z vinted…
I handlarze 😉
Baska_2424
Skarpeta Rakieta

Post autor: Baska_2424 »

Fela pisze: pt lut 06, 2026 11:38 am Ja akurat szukam markowych. Mam swoją ulubioną markę i zauważyłam, że nakupowały chłopy na wyprzedaży ciuchów z tej marki z metkami i wystawiają drożej (chociaż cena względem tej na metce niższa ;)) pewnie z lumpów też biorą. Nieuprzejmi ci panowie jeden z drugim, a moja obserwacja zjawiska zaczęła się od tego, że wszędzie na zdjęciach zaczęłam widzieć "męskie łapy" przy damskich fatałaszkach. Raz nie zdążyłam odebrać paczki a ten do mnie z agresją "gdzie jest moja paczka? A dlaczego nie odebrałaś?" potem patrzę, a co chwilę jak mu się sprzedało wystawiał tą samą rzecz tylko z wyższą ceną, bo był na nią popyt (ale za każdym razem miał już ostatnią sztukę ;)). Irytujące to zjawisko naprawdę.
też mnie to ostatnio spotyka coraz częściej. Ta nachalność jest już na etapie dodania do ulubionych jakieś rzeczy...od razu wiadomość na prv z namawianiem do zakupu.

W ogóle na tym Vinted ostatnio namnożyło się tych "Januszy biznesu". Ja mam kilka swoich ulubionych marek i śledzę często wszystkie produkty nowo dodane z nich, i ostatnio jakiś facet kupił od mnie z jednej z tych marek sukienkę, po czym od razu po tym jak wysłałam zamówienie, to ją wrzucił do sprzedaży z 2 razy większą ceną (z moimi zdjęciami). To było tak nie miłe. Niby to już była jego rzeczy, ale jeszcze z taką bezczelnością się nie spotkałam.
anonimowagosia
LouiBag

Post autor: anonimowagosia »

Ja tez jakis czas temu sprzedalam rzecz vintage, mialam duzo obserwujacych. Laska po odebraniu od razu wystawila rzecz na sprzedaz z wyzsza cena i moimi zdjeciami w tym takimi z prywatnych wiadomosci jak poprosila o zdjecia na mnie.. jeszcze nawet nie potwierdzajac odbioru żebym dostala pieniadze z vinted. Napisałam do niej zeby zrobila wlasne zdjecia, zglosilam do vinted.ale zanim mi odposali ze nic nie moga zrobic sprzedała przedmiot.
Baska_2424
Skarpeta Rakieta

Post autor: Baska_2424 »

anonimowagosia pisze: pt lut 06, 2026 6:23 pm Ja tez jakis czas temu sprzedalam rzecz vintage, mialam duzo obserwujacych. Laska po odebraniu od razu wystawila rzecz na sprzedaz z wyzsza cena i moimi zdjeciami w tym takimi z prywatnych wiadomosci jak poprosila o zdjecia na mnie.. jeszcze nawet nie potwierdzajac odbioru żebym dostala pieniadze z vinted. Napisałam do niej zeby zrobila wlasne zdjecia, zglosilam do vinted.ale zanim mi odposali ze nic nie moga zrobic sprzedała przedmiot.
Beznadziejne zachowanie, a wykorzystywanie czyichś zdjęć bez zgody to już przesada. Bo tak na prawdę zniechęca do sprzedaży nie nastawionej na zarobek.

Ten trend z sprzedaż rzeczy z wyprzedaży to też taki standard już. Ja ostatnio chciałam kupić cukiernice z kolekcji Bridgertonowi w Primarku i w wyprzedana :D (bardzo ładna i nie droga), sprawdzam na stronie i w prawie całej Polsce wyprzedana, po czym z ciekawości sprawdziłam czy czasem nie mam jej już na Vinted i oczywiście była 2-3 razy droższa niż w sklepie.
Awatar użytkownika
Arzena
DramaQueen

Post autor: Arzena »

evonla pisze: pt lut 06, 2026 4:23 pm Mi słów brakuje na takie zachowanie. U jednej baby widziałam masę nowych płaszczy wełnianych z zary w cenie dwu lub trzykrotnie wyższej niż obecnie na wyprzedażach w sklepie. Dobry biznes sobie zwęszyły i człowiek normalnie już nic na wyprzedażach nie jest w stanie dorwać przez te samozwańcze handlary z vinted…
Swoją drogą kto to drożej kupuje? Bo ja np od razu rezygnuje,jak to widzę,nie bede Grażynom/Januszem nabijać hajsu
Rzeka.chaosu
Amigo

Jagodzia1234 pisze: pt lut 06, 2026 1:36 pm Dziewczyny w ustawieniach prywatności możecie sobie od klikać opcje "powiadam użytkownika gdy dodam jego przedmiot do ulubionych" polecam 😁nie będą pisać z propozycjami cen
Ja mam to zaznaczone a i tak piszą. :D Tzn. głównie handlary. Albo robią cena -90% i po minucie powrót. Od razu odlajkuję i blokuję.
Fela
ZdalnaFanka

Właśnie wchodzę na vinted, patrzę o fajna bluzka i kto sprzedaje? Ze zdjęcia jakiś szczawik z selfikiem, ledwo pewnie pełnoletni. Ma całe konto z damskimi ubraniami, ewidentnie pod typowy handel, a nie odsprzedaż domową. To już plaga.
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

Arzena pisze: pt lut 06, 2026 7:17 pm Swoją drogą kto to drożej kupuje? Bo ja np od razu rezygnuje,jak to widzę,nie bede Grażynom/Januszem nabijać hajsu
Ja też, ale są tacy co kupią XD
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Mokra Włoszka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

Nie wiem, który temat lepszy, żeby o to zapytać, może tu. Czy ktoś inny od paru dni ma problem z Vinted, że nie pokazują się paczkomaty InPost? Zawsze jeśli można wybieram taką dostawę. Ostatnio pytałam jedną sprzedającą, czy może dodać InPost, bo nie ma go, ona twierdzi, że ma wszystko dodane. Kupiłam coś u jeszcze innej osoby i też brak paczkomatów, a są w niemal każdym ogłoszeniu. Czy to jakiś błąd? U mnie to trwa od chyba 3 dni. Wcześniej wszystko w porządku.
NightWraith
Tritonotti

Post autor: NightWraith »

mnie zdziwiło ostatnio ogłoszenie gdzie na zdjęciu ewidentnie wystawiona torebka coach (sądząc po cenie to na bank podróba) oznaczona jako zara, plus tajemniczy opis z prośbą o kontakt przed zakupem 🤡 zgłosiłam to cudo żeby usunęli ofertę
Defying gravity
zielonisia
BlondDoczep

Post autor: zielonisia »

O co chodzi z tym masowym blokowaniem kont? Miałam łącznie ok 60 rzeczy wystawionych, same używane ciuchy i może 2 przedmioty nowe z metką i mi zablokowali konto na 5 dni za komercję xD jak sprzedawać żeby mi nie zablokowali konta na stałe?