Start
Mój profil

Laser Frakcyjny CO2

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
misiam
RóżowePolo

Laser Frakcyjny CO2

Post autor: misiam »

Hej dziewczyny, co sądzicie o laserze frakcyjnym co2 na blizny potrądzikowe?
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

Post autor: Parasolka110 »

O świeża sprawa, bo miałam niedawno RF+CO2 i absolutnie nie warte tych pieniędzy i tego bólu, skóra nie wraca do poprzedniego stanu, jest czerwona, w kropkach, są ślady po laserze, została mi taka siatka na twarzy, blizny się wypłaciły na czas opuchlizny po, jak opuchlizna zeszła to blizny pokazały się znowu + zapadła mi się skóra w innych miejscach, jestem non stop czerwona i sucha jak wiór.. już bym tego nie powtórzyła.. laser nawet nie rozjaśnił najświeższych przebarwień, nawet ich nie ruszył, blizny jak były - tak są nadal + mam nowe ;)
Magnes123
Siatkarka

Post autor: Magnes123 »

Ja w przeciągu 3 lat miałam 7 zabiegów, na początku serie 4 zabiegów co 6 tyg, potem co około pół roku. Widzę dużą poprawę, natomiast dziury na policzkach się pojawiają na nowo (nowe zmiany😥)
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

I dodatkowo po laserze nawraca mi taki trądzik zaskórnikowy, pory to mam masakryczne, muszę się dużo natłuszczać, bo bariera budowana latami poszła w sina dal, co z kolei przekłada się na zapychanie i nowe zmiany na twarzy.. lekarka mi od razu wrzuciła, że powinnam brać izotek w mikrodawkach do końca życia, bo inaczej nie ma sensu brania się za naprawę blizn po trądziku (WTF :|)
mariaow
Currently:Top

Post autor: mariaow »

Parasolka110 pisze: wt lut 03, 2026 8:59 pm I dodatkowo po laserze nawraca mi taki trądzik zaskórnikowy, pory to mam masakryczne, muszę się dużo natłuszczać, bo bariera budowana latami poszła w sina dal, co z kolei przekłada się na zapychanie i nowe zmiany na twarzy.. lekarka mi od razu wrzuciła, że powinnam brać izotek w mikrodawkach do końca życia, bo inaczej nie ma sensu brania się za naprawę blizn po trądziku (WTF :|)
To samo usłyszałam, przy czym w kontekście przebarwień potradzikowych a nie blizn - że przede wszystkim izotek i nie ma sensu walczyć z przebarwieniami wcześniej. Spoko ziomek, znam swoją skórę trochę lepiej i wiem, że teraz wychodzi mi coś sporadycznie więc można działać ze śladami, ale okej, lepiej faszerować się izotekiem 🙄 Lekarze med. estetycznej to dla mnie najbardziej beznadziejna grupa spośród lekarzy.
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

Taaaa, nikt Ci tak nie pociśnie względem stanu skóry co lekarz/kosmetolog, a ten izotek to jakiś kosmos teraz, ja rozumiem, że 1) jest z tego hajs, 2) jest się pięknym i młodym, ale kuuurde, rozwalasz sobie w organizmie wszystko i to serio nie jest złoty lek, a już tym bardziej na branie go do końca życia 🤡
PannaMigotka66
Channelka

Post autor: PannaMigotka66 »

Parasolka110 pisze: pn lut 09, 2026 8:37 am Taaaa, nikt Ci tak nie pociśnie względem stanu skóry co lekarz/kosmetolog, a ten izotek to jakiś kosmos teraz, ja rozumiem, że 1) jest z tego hajs, 2) jest się pięknym i młodym, ale kuuurde, rozwalasz sobie w organizmie wszystko i to serio nie jest złoty lek, a już tym bardziej na branie go do końca życia 🤡
wiesz lepiej? jesteś lekarzem? nic nie rozwala w organizmie bez przesady
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

PannaMigotka66 pisze: czw lut 12, 2026 10:53 pm wiesz lepiej? jesteś lekarzem? nic nie rozwala w organizmie bez przesady
Tak się składa, że na izoteku byłam kilkukrotnie, skutki odczuwam do dzisiaj :)
mariaow
Currently:Top

Post autor: mariaow »

Od siebie dodam, że po zakończeniu leczenia izotekiem trądzik często wraca, ponadto ja razem z propozycją izoteku dostawałam automatycznie bez dyskusji receptę na tabletki antykoncepcyjne bo jest teratogenny. Więc tak, niezłe kombo, podziękuję. Nie krytykuję absolutnie osób które biorą, ale u mnie sugerowanie takiego leczenia przy stosunkowo niewielkich problemach z cerą było przesadą i nie czuję się bezpiecznie pod opieką takich lekarzy.
melaverde
Siatkarka

Post autor: melaverde »

mariaow pisze: ndz lut 08, 2026 12:48 pm To samo usłyszałam, przy czym w kontekście przebarwień potradzikowych a nie blizn - że przede wszystkim izotek i nie ma sensu walczyć z przebarwieniami wcześniej. Spoko ziomek, znam swoją skórę trochę lepiej i wiem, że teraz wychodzi mi coś sporadycznie więc można działać ze śladami, ale okej, lepiej faszerować się izotekiem 🙄 Lekarze med. estetycznej to dla mnie najbardziej beznadziejna grupa spośród lekarzy.
Dziewczyny polecam wam z serca profil Dermascan Lorin na fb. Dzieki niej opamietalam sie z med est. Duzo postow o spustoszeniu po laserach co2.
nikola091
RóżowePolo

Post autor: nikola091 »

znajoma robiła laser frakcyjny ale nieablacyjny :) dużo szybsza regeneracja, jest po 3 zabiegach i blizny się dużo spłyciły. Ale każda skóra jest inna więc zawsze warto skonsultować się już strikte w salonie, do którego chcesz iść. Ona akurat była w kRakowie w estetice. Skóra po zabiegu była wiadomo zaczerwieniona i podpuchnięta ale nie miała żywej rany na twarzy. Zawsze też w salonie może się okazać, że zaproponują też coś innego do przebudowy skóry :)
Venusss
RoyalBaby

Post autor: Venusss »

nikola091 pisze: śr mar 04, 2026 10:02 am znajoma robiła laser frakcyjny ale nieablacyjny :) dużo szybsza regeneracja, jest po 3 zabiegach i blizny się dużo spłyciły. Ale każda skóra jest inna więc zawsze warto skonsultować się już strikte w salonie, do którego chcesz iść. Ona akurat była w kRakowie w estetice. Skóra po zabiegu była wiadomo zaczerwieniona i podpuchnięta ale nie miała żywej rany na twarzy. Zawsze też w salonie może się okazać, że zaproponują też coś innego do przebudowy skóry :)
Jak odróżnić ablacyjny od nieablacyjnego? Dziewczyny z powyższych postow, ktory z tych laserów miałyście robiony?