Start
Mój profil

Laser Frakcyjny CO2

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
misiam
RóżowePolo

Laser Frakcyjny CO2

Post autor: misiam »

Hej dziewczyny, co sądzicie o laserze frakcyjnym co2 na blizny potrądzikowe?
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

Post autor: Parasolka110 »

O świeża sprawa, bo miałam niedawno RF+CO2 i absolutnie nie warte tych pieniędzy i tego bólu, skóra nie wraca do poprzedniego stanu, jest czerwona, w kropkach, są ślady po laserze, została mi taka siatka na twarzy, blizny się wypłaciły na czas opuchlizny po, jak opuchlizna zeszła to blizny pokazały się znowu + zapadła mi się skóra w innych miejscach, jestem non stop czerwona i sucha jak wiór.. już bym tego nie powtórzyła.. laser nawet nie rozjaśnił najświeższych przebarwień, nawet ich nie ruszył, blizny jak były - tak są nadal + mam nowe ;)
Magnes123
Ciastko

Post autor: Magnes123 »

Ja w przeciągu 3 lat miałam 7 zabiegów, na początku serie 4 zabiegów co 6 tyg, potem co około pół roku. Widzę dużą poprawę, natomiast dziury na policzkach się pojawiają na nowo (nowe zmiany😥)
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

I dodatkowo po laserze nawraca mi taki trądzik zaskórnikowy, pory to mam masakryczne, muszę się dużo natłuszczać, bo bariera budowana latami poszła w sina dal, co z kolei przekłada się na zapychanie i nowe zmiany na twarzy.. lekarka mi od razu wrzuciła, że powinnam brać izotek w mikrodawkach do końca życia, bo inaczej nie ma sensu brania się za naprawę blizn po trądziku (WTF :|)
mariaow
RoseGold

Post autor: mariaow »

Parasolka110 pisze: wt lut 03, 2026 8:59 pm I dodatkowo po laserze nawraca mi taki trądzik zaskórnikowy, pory to mam masakryczne, muszę się dużo natłuszczać, bo bariera budowana latami poszła w sina dal, co z kolei przekłada się na zapychanie i nowe zmiany na twarzy.. lekarka mi od razu wrzuciła, że powinnam brać izotek w mikrodawkach do końca życia, bo inaczej nie ma sensu brania się za naprawę blizn po trądziku (WTF :|)
To samo usłyszałam, przy czym w kontekście przebarwień potradzikowych a nie blizn - że przede wszystkim izotek i nie ma sensu walczyć z przebarwieniami wcześniej. Spoko ziomek, znam swoją skórę trochę lepiej i wiem, że teraz wychodzi mi coś sporadycznie więc można działać ze śladami, ale okej, lepiej faszerować się izotekiem 🙄 Lekarze med. estetycznej to dla mnie najbardziej beznadziejna grupa spośród lekarzy.
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

Taaaa, nikt Ci tak nie pociśnie względem stanu skóry co lekarz/kosmetolog, a ten izotek to jakiś kosmos teraz, ja rozumiem, że 1) jest z tego hajs, 2) jest się pięknym i młodym, ale kuuurde, rozwalasz sobie w organizmie wszystko i to serio nie jest złoty lek, a już tym bardziej na branie go do końca życia 🤡
PannaMigotka66
Channelka

Post autor: PannaMigotka66 »

Parasolka110 pisze: pn lut 09, 2026 8:37 am Taaaa, nikt Ci tak nie pociśnie względem stanu skóry co lekarz/kosmetolog, a ten izotek to jakiś kosmos teraz, ja rozumiem, że 1) jest z tego hajs, 2) jest się pięknym i młodym, ale kuuurde, rozwalasz sobie w organizmie wszystko i to serio nie jest złoty lek, a już tym bardziej na branie go do końca życia 🤡
wiesz lepiej? jesteś lekarzem? nic nie rozwala w organizmie bez przesady
Parasolka110
Skarpeta Rakieta

PannaMigotka66 pisze: czw lut 12, 2026 10:53 pm wiesz lepiej? jesteś lekarzem? nic nie rozwala w organizmie bez przesady
Tak się składa, że na izoteku byłam kilkukrotnie, skutki odczuwam do dzisiaj :)
mariaow
RoseGold

Post autor: mariaow »

Od siebie dodam, że po zakończeniu leczenia izotekiem trądzik często wraca, ponadto ja razem z propozycją izoteku dostawałam automatycznie bez dyskusji receptę na tabletki antykoncepcyjne bo jest teratogenny. Więc tak, niezłe kombo, podziękuję. Nie krytykuję absolutnie osób które biorą, ale u mnie sugerowanie takiego leczenia przy stosunkowo niewielkich problemach z cerą było przesadą i nie czuję się bezpiecznie pod opieką takich lekarzy.
melaverde
Siatkarka

Post autor: melaverde »

mariaow pisze: ndz lut 08, 2026 12:48 pm To samo usłyszałam, przy czym w kontekście przebarwień potradzikowych a nie blizn - że przede wszystkim izotek i nie ma sensu walczyć z przebarwieniami wcześniej. Spoko ziomek, znam swoją skórę trochę lepiej i wiem, że teraz wychodzi mi coś sporadycznie więc można działać ze śladami, ale okej, lepiej faszerować się izotekiem 🙄 Lekarze med. estetycznej to dla mnie najbardziej beznadziejna grupa spośród lekarzy.
Dziewczyny polecam wam z serca profil Dermascan Lorin na fb. Dzieki niej opamietalam sie z med est. Duzo postow o spustoszeniu po laserach co2.
nikola091
RóżowePolo

Post autor: nikola091 »

znajoma robiła laser frakcyjny ale nieablacyjny :) dużo szybsza regeneracja, jest po 3 zabiegach i blizny się dużo spłyciły. Ale każda skóra jest inna więc zawsze warto skonsultować się już strikte w salonie, do którego chcesz iść. Ona akurat była w kRakowie w estetice. Skóra po zabiegu była wiadomo zaczerwieniona i podpuchnięta ale nie miała żywej rany na twarzy. Zawsze też w salonie może się okazać, że zaproponują też coś innego do przebudowy skóry :)
Venusss
RoyalBaby

Post autor: Venusss »

nikola091 pisze: śr mar 04, 2026 10:02 am znajoma robiła laser frakcyjny ale nieablacyjny :) dużo szybsza regeneracja, jest po 3 zabiegach i blizny się dużo spłyciły. Ale każda skóra jest inna więc zawsze warto skonsultować się już strikte w salonie, do którego chcesz iść. Ona akurat była w kRakowie w estetice. Skóra po zabiegu była wiadomo zaczerwieniona i podpuchnięta ale nie miała żywej rany na twarzy. Zawsze też w salonie może się okazać, że zaproponują też coś innego do przebudowy skóry :)
Jak odróżnić ablacyjny od nieablacyjnego? Dziewczyny z powyższych postow, ktory z tych laserów miałyście robiony?
zjs65481
PsychoFanka

Post autor: zjs65481 »

Venusss pisze: czw mar 05, 2026 9:12 pm Jak odróżnić ablacyjny od nieablacyjnego? Dziewczyny z powyższych postow, ktory z tych laserów miałyście robiony?
Nieablacyjny jest delikatniejszy, nie ma takich kropeczek, o których wspominała koleżanka wyżej, a czas rekonwalescencji jest znacznie krótszy - po 2 dniach można się ludziom normalnie pokazać.
Robiłam oba, wolę nieablacyjny właśnie ze względu na czas dochodzenia do siebie.
pleasure
SushiRoll

Post autor: pleasure »

zjs65481 pisze: pt kwie 10, 2026 10:23 pm Nieablacyjny jest delikatniejszy, nie ma takich kropeczek, o których wspominała koleżanka wyżej, a czas rekonwalescencji jest znacznie krótszy - po 2 dniach można się ludziom normalnie pokazać.
Robiłam oba, wolę nieablacyjny właśnie ze względu na czas dochodzenia do siebie.
kurczę mam teraz zagwostkę, moja znajoma robiła laser i tez mi odradza, jednak jej skóra wygląda dobrze, natomiast moja kosmetyczka poleca
Awatar użytkownika
Blue Spirit
SushiRoll

Post autor: Blue Spirit »

Nie polecam CO2
Awatar użytkownika
FashFash
Te LazzurrA

Post autor: FashFash »

Blue Spirit pisze: ndz kwie 12, 2026 11:15 pm Nie polecam CO2
ok.
Awatar użytkownika
Blue Spirit
SushiRoll

Post autor: Blue Spirit »

FashFash pisze: pn kwie 13, 2026 7:58 amok.
Niszczy fibroblasty, sprawia, że skóra staje się cieńsza i przesuszona, zostawia mikro blizny (takie kropeczki), częściowo spala tłuszcz.
Marolaaa
Mokra Włoszka

Post autor: Marolaaa »

Ok no to ja się wypowiem.
Miałam 5 lat temu robiony laser co2 tragedia. 2,5 roku temu laser co2 wraz z narzeczonym mieliśmy razem już u innej osoby i jemu została zniszczona skóra. 6 miesiący miał kratkę na twarzy. 1 miesiąc temu robiłam laser co2 w Warszawie dr Marek wasiluk na okolicę oka bo po jego przeżyciach się bałam. Cudo. Te drobne zmarszczki mi zniknęły wokół oczu szczególnie przy makijażu. Doktor leczy również powikłania narzeczonego. Bardzo polecam.
Doktor tłumaczył, że w laserze co2 najważniejsze są parametry i wiedza zabiegowca.
Marolaaa
Mokra Włoszka

Post autor: Marolaaa »

Parasolka110 pisze: wt lut 03, 2026 8:42 pm O świeża sprawa, bo miałam niedawno RF+CO2 i absolutnie nie warte tych pieniędzy i tego bólu, skóra nie wraca do poprzedniego stanu, jest czerwona, w kropkach, są ślady po laserze, została mi taka siatka na twarzy, blizny się wypłaciły na czas opuchlizny po, jak opuchlizna zeszła to blizny pokazały się znowu + zapadła mi się skóra w innych miejscach, jestem non stop czerwona i sucha jak wiór.. już bym tego nie powtórzyła.. laser nawet nie rozjaśnił najświeższych przebarwień, nawet ich nie ruszył, blizny jak były - tak są nadal + mam nowe ;)
Narzeczony miał to samo, leczy się po tych powikłaniach
lls04
ŚpioszkiKenzo

Post autor: lls04 »

Ja miałam laser ale HALO i bardzo polecam, wyglądasz jak wariat przez tydzień, ale to niesamowite co się dzieje z twarzą po 1. No tylko cena niestety dużo wyższa niż inne lasery.
Pejczyk Pandory
TrampekLV

Post autor: Pejczyk Pandory »

Parasolka110 pisze: pn lut 09, 2026 8:37 am Taaaa, nikt Ci tak nie pociśnie względem stanu skóry co lekarz/kosmetolog, a ten izotek to jakiś kosmos teraz, ja rozumiem, że 1) jest z tego hajs, 2) jest się pięknym i młodym, ale kuuurde, rozwalasz sobie w organizmie wszystko i to serio nie jest złoty lek, a już tym bardziej na branie go do końca życia 🤡
Do końca życia izotek? To chyba nie będzie zbyt długie życie.