Start
Mój profil

Podkład

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Marja1501
PsychoFanka

Podkład

Post autor: Marja1501 »

Szukam podkładu idealnego, ktory nie oksyduje. Większość, które juz testowałam ciemnieją na mojej twarzy do koloru wściekłej pomarańczy. Polećcie proszę co sprawdziło się u Was.
blablamarchewka
Bagietka z szarlott

Post autor: blablamarchewka »

Estee Lauder Double Wear, cały dzień bez oksydacji
Karoryfer
BlondDoczep

Post autor: Karoryfer »

Dior Forever Glow
Awatar użytkownika
jsbxusnsodk
GreckieWakacje

Post autor: jsbxusnsodk »

ja od siebie mogę dodać (z nowszych podkładów):
• nyx make'em wonder (matujący, długo się utrzymuje, można budować krycie do pełnego)
• maybelline lifter plump&glow (nawilżający, średnie krycie, przypudrowany jest super)
Emilka020c
Channelka

Post autor: Emilka020c »

Ja od kilku lat uzywam dior forever skin glow i nic sie z nim nie dzieje
Gold_Fish
Mokra Włoszka

Post autor: Gold_Fish »

Marja1501 pisze: ndz sty 04, 2026 6:29 pm Szukam podkładu idealnego, ktory nie oksyduje. Większość, które juz testowałam ciemnieją na mojej twarzy do koloru wściekłej pomarańczy. Polećcie proszę co sprawdziło się u Was.
Miałam kiedyś podobny problem do Twojego i winowajcą okazała się pielęgnacja, która bazowała na witaminie C w postaci kwasu askorbinowego w dużych stężeniach. Używałam wtedy Liq CC i ono sprawiało, że podkład niesamowicie ciemniał wybijając pomarańczowo-ceglane tony.

Bardzo lubię Lisa Eldridge Seamless Skin Foundation oraz Nars Light Reflecting Foundation.
Awatar użytkownika
sarka255
RóżowePolo

Post autor: sarka255 »

Polecam Dior Backstage, w takiej buteleczce. Jest płynny i bardziej leży na cerze typowo suchej/normalnej. Warto też wziąć chłodny ton z literka C, wtedy nie będzie "pomarańczowo".