Hej dziewczyny! Mam dosyć uciążliwy problem, który totalnie zniechęca mnie do seksu. Po każdym stosunku, robi mi się podrażnienie/ otarcie/ uczucie jakby naderwania w spoidle tylnym/ wędzidełku warg sromowych, czyli przy samym ujściu pochwy, więc kolejny keks dopiero jest możliwy po około 4 dniach aż się wszystko zagoi bo nawet nie dam się do tego czasu ruszyć. W trakcie samego stosunku nic się nie dzieje, dopiero po skończeniu zaczyna się ból, gdy jakaś pozycja jest nie komfortowa od razu zmieniamy żeby nie było gorzej, a chłopak bardzo się stara żeby nic się nie działo.
Biorę tabletki antykoncepcyjne od 9 miesięcy, z czego dzisiaj po raz trzeci zostały zmienione, bo prawdopodobnie są one przyczyną suchości pochwy, a ona przyczyną otarć. Martwię się jednak, że kolejna zmiana nic nie pomoże i będzie to samo, a jedyną opcją będzie odstawienie tabletek, czego nie chce, bo czuję się z nimi bezpieczniej.
Polecacie może jakieś dobre lubrykanty, albo maści na te podrażnienia które będę mogła wypróbować? Od razu mówię, że Feminum zostało sprawdzone, ale za szybko wysycha, a i z tym różnicy nie było mimo większego poślizgu.
Może któraś z was miała podobny problem i jakoś sobie z tym poradziłyście? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i radę!
Przepraszam za chaos, ale jest to mój pierwszy post i nie wiem jak moje myśli obrać krótko w słowa
Podrażnienia intymne
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryTeż miałam podobny problem. Ból, podrażnienia, zaczerwienienia i tak dalej. Pomogl mi tylko lubrykant na bazie wody. Na otarcia po storunku możesz spróbować żelu z aloesu bo mega nawadnia i koi podrażnienia. Super jest też ten krem od Lavu:
https://carebylavu.com/products/krem-la ... intymnej-1
Łagodzi nawet większe podrażnienia.
https://carebylavu.com/products/krem-la ... intymnej-1
Łagodzi nawet większe podrażnienia.
-
mleczarzopolski
- RoyalBaby
Globulki nawilżająceghama pisze: ↑wt sty 27, 2026 9:02 am Hej dziewczyny! Mam dosyć uciążliwy problem, który totalnie zniechęca mnie do seksu. Po każdym stosunku, robi mi się podrażnienie/ otarcie/ uczucie jakby naderwania w spoidle tylnym/ wędzidełku warg sromowych, czyli przy samym ujściu pochwy, więc kolejny keks dopiero jest możliwy po około 4 dniach aż się wszystko zagoi bo nawet nie dam się do tego czasu ruszyć. W trakcie samego stosunku nic się nie dzieje, dopiero po skończeniu zaczyna się ból, gdy jakaś pozycja jest nie komfortowa od razu zmieniamy żeby nie było gorzej, a chłopak bardzo się stara żeby nic się nie działo.
Biorę tabletki antykoncepcyjne od 9 miesięcy, z czego dzisiaj po raz trzeci zostały zmienione, bo prawdopodobnie są one przyczyną suchości pochwy, a ona przyczyną otarć. Martwię się jednak, że kolejna zmiana nic nie pomoże i będzie to samo, a jedyną opcją będzie odstawienie tabletek, czego nie chce, bo czuję się z nimi bezpieczniej.
Polecacie może jakieś dobre lubrykanty, albo maści na te podrażnienia które będę mogła wypróbować? Od razu mówię, że Feminum zostało sprawdzone, ale za szybko wysycha, a i z tym różnicy nie było mimo większego poślizgu.
Może któraś z was miała podobny problem i jakoś sobie z tym poradziłyście? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i radę!
Przepraszam za chaos, ale jest to mój pierwszy post i nie wiem jak moje myśli obrać krótko w słowa