Start
Mój profil

Impreza przebierana

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Buubson
ŚpioszkiKenzo

Impreza przebierana

Post autor: Buubson »

Czy poszlibyście na imprezę przebieraną nie przebierając się?
Dostaliśmy zaproszenie na okrągłe urodziny do mojej bliskiej znajomej. Niestety jest to impreza tematyczna. Nie uczęszczamy na tego typu imprezy ze względu właśnie na przebrania. To nie jest nasza bajka. Znajoma wie o tym i namawia nas żebyśmy przyszli nawet bez przebrania. Jestem rozdarta bo z jednej strony jest to nasza ostatnia impreza w najbliższym czasie, ponieważ jestem w zaawansowanej ciąży i z chęcią bym się spotkała ze znajomymi ale z drugiej strony czuję, że może być to dla nas niekomfortowe. Co byście zrobili na naszym miejscu?
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

Zrobiłabym przebranie nieoczywiste. Jakaś czapka minionka plus ogrodniczki ciążowe, kiecka a'la Wednesday. Zależy od tematyki. Czyli poszłabym w całkiem normalnych ciuchach z jakimś fajnym akcentem. Jak jesteście w parze, to czasem wystarczy dobrać pasujące okulary typu zerówki z Harrego pottera albo szalik w paski. Do tego rózdzka z pałeczki do sushi. Po 10 min. odkładasz to na bok i masz z głowy.
Buubson
ŚpioszkiKenzo

Rzeka.chaosu pisze: pn sty 19, 2026 9:52 pm Zrobiłabym przebranie nieoczywiste. Jakaś czapka minionka plus ogrodniczki ciążowe, kiecka a'la Wednesday. Zależy od tematyki. Czyli poszłabym w całkiem normalnych ciuchach z jakimś fajnym akcentem. Jak jesteście w parze, to czasem wystarczy dobrać pasujące okulary typu zerówki z Harrego pottera albo szalik w paski. Do tego rózdzka z pałeczki do sushi. Po 10 min. odkładasz to na bok i masz z głowy.
Problem w tym, że mój partner nie pójdzie na żadne ustępstwa. Albo bez przebrania albo w ogole.
jaskana
MiamiBicz

Post autor: jaskana »

Buubson pisze: pn sty 19, 2026 10:21 pm Problem w tym, że mój partner nie pójdzie na żadne ustępstwa. Albo bez przebrania albo w ogole.
dlaczego to dla niego aż taki problem?
Buubson
ŚpioszkiKenzo

jaskana pisze: pn sty 19, 2026 10:28 pm dlaczego to dla niego aż taki problem?
Kwestia imprez ogólnie. Imprezy zle mu się kojarzą już od dzieciaka.
Dopiero będąc ze mną zaczął powoli, stopniowo uczestniczyć w niektórych wydarzeniach.
Ja osobiście też nie przepadam za imprezami kostiumowymi, ale mogłabym na małe ustępstwo pójść. W jego przypadku - nie ma szans.
rockshoot
PrinTu

Post autor: rockshoot »

No ale czemu Ty masz ustępować a nie Twój facet?

Jesteś w ciąży, na finiszu a chciałabyś pójść choćby z małym akcentem. Niech się ugnie. Serio, czemu to zawsze kobiety muszą ulegać
Buubson
ŚpioszkiKenzo

rockshoot pisze: wt sty 20, 2026 8:04 am No ale czemu Ty masz ustępować a nie Twój facet?

Jesteś w ciąży, na finiszu a chciałabyś pójść choćby z małym akcentem. Niech się ugnie. Serio, czemu to zawsze kobiety muszą ulegać
Ponieważ wiele razy odmawialiśmy przyjścia na takie imprezy, kiedy to dotyczyło również jego znajomych.
I mojego nacisku na odmowę zaproszenia. Dlatego patrząc na te poprzednie razy fair byłoby po prostu odmówić.
rockshoot
PrinTu

Post autor: rockshoot »

Oboje nie chcecie to po co ten temat. Odmówcie i tyle