Start
Mój profil

niski progesteron

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
alicyjka
RoyalBaby

niski progesteron

Post autor: alicyjka »

Hej,
czy którejś z was udało się utrzymać zdrową ciążę mimo niskiego progesteronu?
Jestem na samym początku, prog wynosi 7, od owulacji biorę duphaston, teraz luteinę i besins ale bardzo się boję
devilavila
Siatkarka

Post autor: devilavila »

alicyjka pisze: wt paź 21, 2025 8:29 am Hej,
czy którejś z was udało się utrzymać zdrową ciążę mimo niskiego progesteronu?
Jestem na samym początku, prog wynosi 7, od owulacji biorę duphaston, teraz luteinę i besins ale bardzo się boję
Ja miałam progesteron 4, a jestem teraz w 25 tygodniu, także nie stresuj się 🙃
alicyjka
RoyalBaby

devilavila pisze: wt lis 11, 2025 1:08 pm Ja miałam progesteron 4, a jestem teraz w 25 tygodniu, także nie stresuj się 🙃
dziękuję za odpowiedz, naczytałam się pełno negatywnych historii, u mnie 8 tc i na ten moment wygląda wszystko dobrze ale każdy dzień i każda wizyta to ogromny stres
dużo zdrowia dla ciebie i malucha!
Pielegniarka123
Ciastko

Post autor: Pielegniarka123 »

Mi spadał i w 8 tc dostałam Luteinę 2xdziennie. Teraz jestem w 20 i biorę ją nadal :)
Kornelia
Gacie z oceanu

Post autor: Kornelia »

Hej, ja mam taki strach czy wszystko ok..
Na poczatku stycznia w tescie wyszły mi dwie kreski, robiłam potem testy przez kilka dni codziennie (różne firmy) i zawsze testy pozytywne.
Po kilku dniach byłam na badaniach krwi i progesteronu i beta wyszła jakieś 29k a progesteron niecałe 9, po weekendzie byłam znowu i beta była 54k i progesteron niecałe 10, i wczoraj robiłam badania i beta 78k i prog 12,5…

Czy to nie za mało?
Teraz we wtorek mam pierwsze USG i boje sie ze uslysze cos nie miłego, ze np ciaza sie nie rozwija czy coś..
alicyjka
RoyalBaby

Kornelia pisze: ndz sty 18, 2026 6:35 pm Hej, ja mam taki strach czy wszystko ok..
Na poczatku stycznia w tescie wyszły mi dwie kreski, robiłam potem testy przez kilka dni codziennie (różne firmy) i zawsze testy pozytywne.
Po kilku dniach byłam na badaniach krwi i progesteronu i beta wyszła jakieś 29k a progesteron niecałe 9, po weekendzie byłam znowu i beta była 54k i progesteron niecałe 10, i wczoraj robiłam badania i beta 78k i prog 12,5…

Czy to nie za mało?
Teraz we wtorek mam pierwsze USG i boje sie ze uslysze cos nie miłego, ze np ciaza sie nie rozwija czy coś..
ja zaczynałam z progesteronem 7, dostałam 2x dziennie progesteron besins i 1x dziennie luteinę dopochwowo, dziś jestem w 18 tygodniu i mała rozwija się prawidłowo :) wiem jaki to jest ogromny stres ale spróbuj zachować spokój, ogólnie powyżej 10 to już prawidłowy więc powinno być w porządku i pewnie dostaniesz jakiś dodatkowy tak jak ja
Kornelia
Gacie z oceanu

alicyjka pisze: pn sty 19, 2026 10:33 pm ja zaczynałam z progesteronem 7, dostałam 2x dziennie progesteron besins i 1x dziennie luteinę dopochwowo, dziś jestem w 18 tygodniu i mała rozwija się prawidłowo :) wiem jaki to jest ogromny stres ale spróbuj zachować spokój, ogólnie powyżej 10 to już prawidłowy więc powinno być w porządku i pewnie dostaniesz jakiś dodatkowy tak jak ja
Byłam wczoraj u lekarza i stwierdził że wszystko jest ok i tak powinno być więc chyba mu zaufam :)
alicyjka
RoyalBaby

Kornelia pisze: wt sty 20, 2026 9:05 am Byłam wczoraj u lekarza i stwierdził że wszystko jest ok i tak powinno być więc chyba mu zaufam :)
no to super, życzę dużo spokoju i staraj się nie czytać za dużo bo ja strasznie panikowałam a jak się okazało nie było potrzeby 😄
Kornelia
Gacie z oceanu

alicyjka pisze: wt sty 20, 2026 11:17 am no to super, życzę dużo spokoju i staraj się nie czytać za dużo bo ja strasznie panikowałam a jak się okazało nie było potrzeby 😄
Tak chyba zrobie bo idzie zwariować od tych informacji w necie :D