Start
Mój profil

Elżbieta, Bielsk Podlaski, zamordowana przez syna

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Re: Elżbieta, Bielsk Podlaski, zamordowana przez syna

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Alexa2344 pisze: sob sty 10, 2026 6:30 pm trudno sie nie zgodzic-patrze w sumie z perspektywy osoby urodzonej i wychowanej w duzym miescie ,natomiast na wsiach i w malych miasteczkach do dzis panuja obyczaje,o ktorych wspominasz.
moze po prostu strasznie mi szkoda tej kobiety ,gdyby miala inny mental prawie na pewno dzis by żyła-to oczywiscie nie jest jej wina .
Nie byla tez pewnie majetna i nie miala znajomosci,ktore byłyby w stanie jej pomóc wiec oczywiscie kazdy,w tym sluzby wszelakie,spuszczali ja na drzewo gdy szukała pomocy-to sa niestety realia dzisiejszej rzeczywistosci.
No właśnie dlatego mnie te wszystkie domy dobrze irytują - tak ja wiem przemoc się zdarza też wśród pięknych młodych wykształconych z dużych ośrodków którzy mają rodzinę i wsparcie np rodziców, ale o przemocy ze strony dzieci u biednych emerytek bez pola manewru mówi tylko jeden film - ballada o Januszku. Ale właśnie takie osoby nie są interesujące dla twórców medialnych. Bo mało kto się z widzów z nimi utożsamia.
Awatar użytkownika
pumba56
MoetGlass

Post autor: pumba56 »

Zdjęcie dalej wisi. Tak to jest, jak się oddaje moderację treści w social media w ręce maszyn, a nie ludzi.
Faberge007
ZdalnaFanka

Post autor: Faberge007 »

Apropo fb - mozna dostać bana za mema o papieżu, a zdjęcie tej biednej pani cały czas wisi mimo ze mnostwo osob je zgłosiło, tak jak i cały profil. Fb wieje ujem. Pomijając ten skandal, to mamy kolejny, bo wynika z tego ze zamordowana wielokrotnie zgłaszała instytucjom ze Krystian jest agresywny, boi sie go, i uja zostalo zrobione. Niestety organy zareagują dopiero gdy dojdzie do zabojstwa/jego próby, i to niestety nie pierwsza i pewnie nie ostatnia tego typu sytuacja.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Faberge007 pisze: sob sty 10, 2026 9:03 pm Apropo fb - mozna dostać bana za mema o papieżu, a zdjęcie tej biednej pani cały czas wisi mimo ze mnostwo osob je zgłosiło, tak jak i cały profil. Fb wieje ujem. Pomijając ten skandal, to mamy kolejny, bo wynika z tego ze zamordowana wielokrotnie zgłaszała instytucjom ze Krystian jest agresywny, boi sie go, i uja zostalo zrobione. Niestety organy zareagują dopiero gdy dojdzie do zabojstwa/jego próby, i to niestety nie pierwsza i pewnie nie ostatnia tego typu sytuacja.
Ja się zastanawiam jakim cudem to jeszcze nie jest skandal na całą sieć. Ja o tym w ogóle usłyszałem przypadkiem
Mishka0987
Channelka

Post autor: Mishka0987 »

Na szczęście już usunęli to zdjęcie
blondynka2007
Skarpeta Rakieta

Post autor: blondynka2007 »

Dziwna sprawa. Chłopak ewidentnie to szykował zostawiając w internecie różne ślady, a i udzielał się w mocno wątpliwych grupkach. Matkobójstwo. Przez to zdjęcie sprawa rozeszła się właściwie po całym świecie. Niedługo będzie wypływać znacznie więcej na temat Krystiana.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

blondynka2007 pisze: ndz sty 11, 2026 1:57 pm Dziwna sprawa. Chłopak ewidentnie to szykował zostawiając w internecie różne ślady, a i udzielał się w mocno wątpliwych grupkach. Matkobójstwo. Przez to zdjęcie sprawa rozeszła się właściwie po całym świecie. Niedługo będzie wypływać znacznie więcej na temat Krystiana.
Jakie to były grupki? Nie mam Fb, więc nie mogę widzieć jego aktywności. Słyszałam, że różne wpisy z profilu kojarzyły się ludziom z chorobą psychiczną, co pewnie było zaniedbane, ale o grupkach jeszcze nie słyszałam.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

blondynka2007 pisze: ndz sty 11, 2026 1:57 pm Dziwna sprawa. Chłopak ewidentnie to szykował zostawiając w internecie różne ślady, a i udzielał się w mocno wątpliwych grupkach. Matkobójstwo. Przez to zdjęcie sprawa rozeszła się właściwie po całym świecie. Niedługo będzie wypływać znacznie więcej na temat Krystiana.
Skąd wiadomo na jakiś grupach się udzielał?
blondynka2007
Skarpeta Rakieta

Post autor: blondynka2007 »

MuzycznaPaprotka pisze: ndz sty 11, 2026 3:16 pm Jakie to były grupki? Nie mam Fb, więc nie mogę widzieć jego aktywności. Słyszałam, że różne wpisy z profilu kojarzyły się ludziom z chorobą psychiczną, co pewnie było zaniedbane, ale o grupkach jeszcze nie słyszałam.
Nie chodzi o grupy na facebooku. Ludzie tego pokroju gromadzą się w innych miejscach, a na facebooku mają tylko profile na wypadek jakby jakieś miejsce padło i żeby móc się skontaktować w sprawie nowych linków. Ponoć służby to śledzą, ale co z tego jak potem są takie przypadki jak ten czy Kacper B.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

blondynka2007 pisze: ndz sty 11, 2026 3:55 pm Nie chodzi o grupy na facebooku. Ludzie tego pokroju gromadzą się w innych miejscach, a na facebooku mają tylko profile na wypadek jakby jakieś miejsce padło i żeby móc się skontaktować w sprawie nowych linków. Ponoć służby to śledzą, ale co z tego jak potem są takie przypadki jak ten czy Kacper B.
Wczoraj znalazłam w Google screena z jakiegoś wpisu na Wykopie (niestety usunięty, nie mogłam nawet spojrzeć, nie jest też nigdzie zarchiwizowany), w którym widać, że jakiś mężczyzna pod zdjęciem mordercy na Fb nazywa go "starym PDF". Czy o tego typu podejrzane grupy chodzi tzn. związane z PDF?
Edit: tamten komentarz miał datę jeszcze sprzed zabójstwa. Mogę później wrzucić z zamazanymi danymi.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Fb to patola. Policjanci usunęli zdjęcie a nie administracja:

- Natychmiast został wysłany wniosek do administratora portalu społecznościowego o usunięcie materiałów - zapewnił nas Tomasz Krupa, rzecznik podlaskiej policji.

Zdjęcie zniknęło z profilu podejrzanego 31-latka w niedzielę przed południem.

- Zdjęcie zostało usunięte, ale nie przez administratora portalu, tylko w wyniku czynności procesowych prowadzonych przez policjantów i prokuratora - dodał Tomasz Krupa.
Kunegunda3
MiamiBicz

Post autor: Kunegunda3 »

Screen ze zdjęciem profilowym był (pewnie wciąż jest) zamieszczany też na Twitterze. Gdy chciałam zgłosić post jako moment śmierci, to musiałam uzupełnić formularz, gdzie okazywało się, że zgłosić te treści może tylko najbliższa rodzina zmarłej lub upoważniony przez nią przedstawiciel. Zgłosiłam to pod innym powodem, ale czy naprawdę w takich przypadkach osoby postronne nie mogą zareagować? Czy w dobie AI nie powinny takie treści być łatwiejsze do wyłapania i blokowane jeszcze przed publikacją? Meta to ściek, wiadomo, sami się przyznali, że nie ruszają niektórych rzeczy, bo generuje to im ruch (🤡), ale są pewne granice. Psychopatów w Internecie nie brakuje i normalnie karmią się tymi teściami - pod tym zdjęciem profilowym były komentarze „łach pięknie”, „chat is this real”, „Truchło Chechło”. Strach myśleć, co się dzieje na zamkniętych grupkach/forach. Szkoda kobiety, urzędasy mają krew na rękach.
domexazs3
RoyalBaby

Post autor: domexazs3 »

Nie mogę tego pojąć. Przecież Mama to najważniejsza osoba w życiu oczywiście obok swoich dzieci jeżeli je się ma. Jakaś niewyobrażalna tragedia.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Kunegunda3 pisze: ndz sty 11, 2026 6:29 pm Screen ze zdjęciem profilowym był (pewnie wciąż jest) zamieszczany też na Twitterze. Gdy chciałam zgłosić post jako moment śmierci, to musiałam uzupełnić formularz, gdzie okazywało się, że zgłosić te treści może tylko najbliższa rodzina zmarłej lub upoważniony przez nią przedstawiciel. Zgłosiłam to pod innym powodem, ale czy naprawdę w takich przypadkach osoby postronne nie mogą zareagować? Czy w dobie AI nie powinny takie treści być łatwiejsze do wyłapania i blokowane jeszcze przed publikacją? Meta to ściek, wiadomo, sami się przyznali, że nie ruszają niektórych rzeczy, bo generuje to im ruch (🤡), ale są pewne granice. Psychopatów w Internecie nie brakuje i normalnie karmią się tymi teściami - pod tym zdjęciem profilowym były komentarze „łach pięknie”, „chat is this real”, „Truchło Chechło”. Strach myśleć, co się dzieje na zamkniętych grupkach/forach. Szkoda kobiety, urzędasy mają krew na rękach.
Niestety tak samo było np. z filmikiem z morderstwa na UW, który też latał po X/Twitterze i innych portalach, pewnie do dzisiaj niektórzy mają jego kopie. I tak samo, poza poważnymi komentarzami mnóstwo upokarzających żartów :( Niestety w takich sprawach nie ma co liczyć na te portale, ich to niestety nie obchodzi. Co można nawet zobaczyć po ostatniej aferze na X, w której ludzie generują przez AI zdjęcia dzieci czy obcych osób w bikini.

*
Znalazłam ten screen, ocenzurowałam nazwy i avatary. Na niebiesko osłonięty jest jakiś inny mężczyzna, na czerwono właściciel profilu (sprawca). W Google wyświetliło mi się, że to było wstawione w tym wpisie na Wykopie (albo w komentarzach?), ale niestety jak pisałam to już nie jest dostępne, nawet nie zdążyłam zobaczyć:
https://wykop.pl/wpis/84564895/primemma ... ustawil-je
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kotek_99
LouiBag

Post autor: Kotek_99 »

No niestety w tym kraju jak masz chorego psychicznie członka rodziny, który odmawia leczenia, to z problemem jesteś zupełnie sam. Dopóki kogoś nie zamorduje, to nic nikt nie zrobi.
Zapewne nikt za to zaniechanie znowu nie poniesie żadnej odpowiedzialności, bo kobieta już nie żyje i nie może walczyć. Jeśli nie mieli innej rodziny to dla systemu jakby problem z głowy.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Na tiktoku babka opisuje to dobrze na koncie życie ze schizofrenikiem. Opisuje jak była żona schizofrenika jakie to piekło i że nikt jej nie pomagał. Jej byłego męża zawinęli dopiero jak latał z siekierą po ulicy ale nie wiadomo co z nim zrobić bo nie jest ubezwłasnowolniony ale też jest niepoczytalny i nie da się go skazać. Nie pamiętam gdzie go umieścili ale tam gdzie jest jest tymczasowo.
NikitaCzikita
Skarpeta Rakieta

Post autor: NikitaCzikita »

Czy coś więcej wiadomo na temat domniemanej dziwnej aktywności internetowej sprawcy? Już któryś raz czytam, że udzielał się na grupach/forach, ale jakich?
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

NikitaCzikita pisze: ndz sty 11, 2026 11:25 pm Czy coś więcej wiadomo na temat domniemanej dziwnej aktywności internetowej sprawcy? Już któryś raz czytam, że udzielał się na grupach/forach, ale jakich?
Może chodzi o jakieś zamknięte grupy typu pdf, dark net i te sprawy.
espumisan
RoyalBaby

Post autor: espumisan »

florella pisze: ndz sty 11, 2026 11:48 pm Może chodzi o jakieś zamknięte grupy typu pdf, dark net i te sprawy.
Ale jeśli to zamknięte grupy i pewnie anonimowe, to jak ktoś rozpoznał, że to on? Chyba że jakieś przecieki z policji która dobrała mu się do telefonu?
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

espumisan pisze: pn sty 12, 2026 2:02 am Ale jeśli to zamknięte grupy i pewnie anonimowe, to jak ktoś rozpoznał, że to on? Chyba że jakieś przecieki z policji która dobrała mu się do telefonu?
Może też tam był XD
Fleurgelee
RoyalBaby

Post autor: Fleurgelee »

Kunegunda3 pisze: ndz sty 11, 2026 6:29 pm Screen ze zdjęciem profilowym był (pewnie wciąż jest) zamieszczany też na Twitterze. Gdy chciałam zgłosić post jako moment śmierci, to musiałam uzupełnić formularz, gdzie okazywało się, że zgłosić te treści może tylko najbliższa rodzina zmarłej lub upoważniony przez nią przedstawiciel. Zgłosiłam to pod innym powodem, ale czy naprawdę w takich przypadkach osoby postronne nie mogą zareagować? Czy w dobie AI nie powinny takie treści być łatwiejsze do wyłapania i blokowane jeszcze przed publikacją? Meta to ściek, wiadomo, sami się przyznali, że nie ruszają niektórych rzeczy, bo generuje to im ruch (🤡), ale są pewne granice. Psychopatów w Internecie nie brakuje i normalnie karmią się tymi teściami - pod tym zdjęciem profilowym były komentarze „łach pięknie”, „chat is this real”, „Truchło Chechło”. Strach myśleć, co się dzieje na zamkniętych grupkach/forach. Szkoda kobiety, urzędasy mają krew na rękach.
Większość tych „zabawnie” komentujących kont to fejury, jednak myślę, że Karolinka akurat pod swoim nazwiskiem i zdjęciem mordy tak skomentowała to zdjęcie. Nie zamazuję, bo post publiczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hunde
MoetGlass

Post autor: Hunde »

Myślę, że za mało mówi o przemocy domowej dorosłych dzieci względem starszych rodziców. Hasło „przemoc domowa” kojarzy się głównie z mężem bijącym żonę i/lub dzieci.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Hunde pisze: pn sty 12, 2026 9:29 am Myślę, że za mało mówi o przemocy domowej dorosłych dzieci względem starszych rodziców. Hasło „przemoc domowa” kojarzy się głównie z mężem bijącym żonę i/lub dzieci.
Dokładnie a przemoc domową dzieci wobec rodziców też się dzieje ale jest bardziej wstydliwa.
Awatar użytkownika
Chruma
FlafLover

Post autor: Chruma »

Kotek_99 pisze: ndz sty 11, 2026 9:31 pm No niestety w tym kraju jak masz chorego psychicznie członka rodziny, który odmawia leczenia, to z problemem jesteś zupełnie sam. Dopóki kogoś nie zamorduje, to nic nikt nie zrobi.
Zapewne nikt za to zaniechanie znowu nie poniesie żadnej odpowiedzialności, bo kobieta już nie żyje i nie może walczyć. Jeśli nie mieli innej rodziny to dla systemu jakby problem z głowy.
On ma rodzeństwo-bodajże 2 siostry, może one będą walczyć.
Jeannette
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Jeannette »

Ma troje rodzeństwa.
Był już w Choroszczy za gwałcenie siostry... Ale nie wiem czy uciekł, czy go wypuścili.
Podobno po śmierci ojca tak się "odkleił". Jako dziecko był normalnym chłopcem.