Chciałam Was zapytać i założyć wątek - jaki macie stosunek do kupowania tak drogich, markowych torebek? Czy żałowałyście zakupu? Czy kupiłyście je stacjonarnie/online? A może warto na coś uważać przy takim zakupie? Czy urząd skarbowy może się przyczepić o taki wydatek?
Markowe torebki
Moderator: verysweetcherryMarkowe torebki
Hej! Nigdzie nie znalazłam podobnego wątku. Chciałabym kupić sobie pierwszą droższa torebkę (przedział 5-10 tys zł). Ogólnie mam na nią odłożony budżet, mogę sobie na nią pozwolić. Natomiast nie ukrywam, mam takie wyrzuty sumienia, że może zrobię coś złego, może to jest za drogie, no generalnie dużo takich myśli, że to tylko rzecz nabyta, po co mi to itp. Wcześniej już kupowalam jakieś torby ok. 3 tys zł, ale jednak jest to sporo niższa cena
Chciałam Was zapytać i założyć wątek - jaki macie stosunek do kupowania tak drogich, markowych torebek? Czy żałowałyście zakupu? Czy kupiłyście je stacjonarnie/online? A może warto na coś uważać przy takim zakupie? Czy urząd skarbowy może się przyczepić o taki wydatek?
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Greece
Kupowałam torebki za duży procent mojej pensji tuż po studiach. Nie miałam potrzeby bycia super-elegancko w pracy, ale pracowałam w biurowcu w centrum miasta i chciałam dobrze wyglądać. Modele, które kupowałam podobaly mi się od dawna, lubiłam ozdobne klamry, poręczny format. Ale do brzegu. Finalnie torebki okazały się średnio dopasowane do mojego stylu życia, miejsc, w których przebywam. Odłożyłam je na wyjścia / okazje. Z dzisiejszej perspektywy bardzo się cieszę, że udało mi się je korzystnie sprzedać. Pamiętam, że jakoś bardzo dużo nie straciłam na nich.
Jeśli będziesz używać tych torebek i cieszyć się nimi, to moim zdaniem taki zakup to nie powód do wyrzutów sumienia. Czy są tego warte? No ktoś na nich na pewno dobrze zarabia i nie jest to ich wykonawca. Ale wartość może też tkwić w tym, że torebka bardzo do ciebie pasuje lub wyjątkowo ci się podoba.
Jeśli będziesz używać tych torebek i cieszyć się nimi, to moim zdaniem taki zakup to nie powód do wyrzutów sumienia. Czy są tego warte? No ktoś na nich na pewno dobrze zarabia i nie jest to ich wykonawca. Ale wartość może też tkwić w tym, że torebka bardzo do ciebie pasuje lub wyjątkowo ci się podoba.