Start
Mój profil

Afrodyta Tzoka - zastrzelenie przez byłego chłopaka

Moderator: verysweetcherry
Kayoko
MoetGlass

Afrodyta Tzoka - zastrzelenie przez byłego chłopaka

Post autor: Kayoko »

Czy ktoś wie, jakie były losy po opuszczeniu więzienia i co dzieje się obecnie z Piotrem G., który zastrzelił swoją byłą dziewczynę Afrodytę? W tamtym momencie Piotr miał 21, a Afrodyta 17 lat. (Za zabójstwo został skazany na 25 lat pozbawienia wolności - miał wyjść w 2013, jednak wyszedł wcześniej, bodajże w 2007?).
Sprawa była medialna, ale obecnie ciężko znaleźć jakieś dobre źródła informacji na jej temat, bo podobno Eleni (artystka i matka Afrodyty) dbała o to, by wszelkie obszerniejsze materiały były kasowane.
Obecnie Piotr powinien być po 50-tce.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Post autor: pieczonyziemniak. »

Kayoko pisze: wt sty 06, 2026 8:27 pm Czy ktoś wie, jakie były losy po opuszczeniu więzienia i co dzieje się obecnie z Piotrem G., który zastrzelił swoją byłą dziewczynę Afrodytę? W tamtym momencie Piotr miał 21, a Afrodyta 17 lat. (Za zabójstwo został skazany na 25 lat pozbawienia wolności - miał wyjść w 2013, jednak wyszedł wcześniej, bodajże w 2007?).
Sprawa była medialna, ale obecnie ciężko znaleźć jakieś dobre źródła informacji na jej temat, bo podobno Eleni (artystka i matka Afrodyty) dbała o to, by wszelkie obszerniejsze materiały były kasowane.
Też jestem bardzo ciekawa. Słyszałam tylko jeden podcast na ten temat, jakaś dziewczyna na CSI przesłała na dysku parę lat temu. Eleni ponoć wycisza bo sytuacja w rodzinie nie była taka, jaką opisywali
Kayoko
MoetGlass

pieczonyziemniak. pisze: wt sty 06, 2026 8:30 pm Też jestem bardzo ciekawa. Słyszałam tylko jeden podcast na ten temat, jakaś dziewczyna na CSI przesłała na dysku parę lat temu. Eleni ponoć wycisza bo sytuacja w rodzinie nie była taka, jaką opisywali
Na tej stronie jest skasowany podcast Olgi Herring:
https://www.ivoox.com/3-tajemnica-afrod ... amp_1.html
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Kayoko pisze: wt sty 06, 2026 8:55 pm Na tej stronie jest skasowany podcast Olgi Herring:
https://www.ivoox.com/3-tajemnica-afrod ... amp_1.html
O, dziękuję! Przesłucham bo tamten chyba był innej podcasterki
Kayoko
MoetGlass

Przesłuchałam właśnie też i jednak coś pokręciłam we wstępnym poście. Wychodziłby chyba w 2019, ale został wcześniej zwolniony w 2013 na okres próbny do 2023. Wyjechał do Berlina z żoną i przyjął po niej nazwisko.
Awatar użytkownika
Kagami
Koczkodan

Post autor: Kagami »

Az sie zaciekawilam tym wyciszaniem sprawy przez Eleni! Ktoś coś jeszcze wie? Osobiście duzo czytam gazet papierowych (twoje imperium, zycie na gorąco, dobry tydzień itp itd...). Pamiętam ze bardzo duzo artykułów bylo o Eleni i jej tragedii, po latach. Zawsze byla podkreślona jej wiara, wybaczenie mordercy... jestem mega ciekawa tej sprawy, czekam na kolejne posty.
Kayoko
MoetGlass

Kagami pisze: wt sty 06, 2026 10:35 pm Az sie zaciekawilam tym wyciszaniem sprawy przez Eleni! Ktoś coś jeszcze wie? Osobiście duzo czytam gazet papierowych (twoje imperium, zycie na gorąco, dobry tydzień itp itd...). Pamiętam ze bardzo duzo artykułów bylo o Eleni i jej tragedii, po latach. Zawsze byla podkreślona jej wiara, wybaczenie mordercy... jestem mega ciekawa tej sprawy, czekam na kolejne posty.
Zostały głównie lakoniczne artykuły na jakichś pudelkach itp. Na pewno właśnie Olga Herring i chyba też Marcin Myszka musieli usunąć swoje odcinki podcastu.
Kluczowe tajemnice ich rozmów zna tylko Piotr - dlaczego ona w ogóle z nim tego dnia pojechała, a potem poszła w las, o co chodziło z pisaniem testamentu, malowanie obrazu z wilkiem z pistoletem (a Piotr miał ksywe Wolf czy jakoś tak), jeśli planowała faktycznie samob* - dlaczego nie pożegnała się z Wojtkiem (ówczesny chłopak), z mamą itp.
Limonene
SushiAddict

Post autor: Limonene »

pieczonyziemniak. pisze: wt sty 06, 2026 8:30 pm Też jestem bardzo ciekawa. Słyszałam tylko jeden podcast na ten temat, jakaś dziewczyna na CSI przesłała na dysku parę lat temu. Eleni ponoć wycisza bo sytuacja w rodzinie nie była taka, jaką opisywali
Imo właśnie sytuacja była dokładnie taka jak pisywali, dlatego Eelni nie chce, żeby to było publiczne. Bo chce zachować pozory, że wszystko u nich było super, a np. u Olgi Herring było opisane, że to nie była idealna rodzinka
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Limonene pisze: śr sty 07, 2026 7:43 am Imo właśnie sytuacja była dokładnie taka jak pisywali, dlatego Eelni nie chce, żeby to było publiczne. Bo chce zachować pozory, że wszystko u nich było super, a np. u Olgi Herring było opisane, że to nie była idealna rodzinka
To dokładnie mialam na myśli mówiąc opisywali :) Eleni m.in
Awatar użytkownika
Bonanza94
Skarpeta Rakieta

Post autor: Bonanza94 »

Kayoko pisze: wt sty 06, 2026 10:32 pm Przesłuchałam właśnie też i jednak coś pokręciłam we wstępnym poście. Wychodziłby chyba w 2019, ale został wcześniej zwolniony w 2013 na okres próbny do 2023. Wyjechał do Berlina z żoną i przyjął po niej nazwisko.
Czy obecna żona Piotra to jest ta sama dziewczyna, która była z nim w samochodzie do którego wsiadła Afrodyta?
Awatar użytkownika
Anik
SushiRoll

Post autor: Anik »

Ja się dziwię, że rodzice pozwalali na związek 13-latki z 17-latkiem i to tak totalnie bez nadzoru - Herring opowiada, że przesiadywali u siebie do późnych godzin. To jest przepaść w tym wieku i duże pole do manipulacji młodszą dziewczyną.
asiaan
Mokra Włoszka

Post autor: asiaan »

Piotr też nie zabrał jej w przypadkowe miejsce, niedaleko domku letniskowego jej rodziców. Pewnie tu bywali. I tak jak wyżej - może ona sama widziała że zrobiła błąd, pozwalając na taką relację. A podcasty, artykuły tylko by to uwypukliły.
Imany
Ciastko

Post autor: Imany »

Bardzo ciekawy podkast Olgi. Co myślicie o jego linii obrony o planowanym wspólnym samo*jstwie? Te informacje o jej stanie psychicznym, testamencie, o tym co mówiła do nowego chłopaka zmienia trochę pogląd na tę sprawę. Sam fakt że z własnej woli pojechała z nim do tego Przybrodzina, oddaliła się dobrowolnie itd to bardzo dziwne.
Szkoda mi w sumie ich obojga, zatracili się w toksycznym związku, jej szkoda oczywiście najbardziej bo z tego co czytałam on po więzieniu ułożył sobie życie.
Buka@
Modna

Post autor: Buka@ »

To by miało sens. Ona była w depresji, w toksycznym związku do tego jeszcze tam jakieś swoje problemy, spotkała faceta, który uważał, że też mu nie wyszło życie,schodzili się rozchodzili, nie potrafili żyć ze sobą i bez siebie. Eleni jest bardzo wierzącą osobą, nie każdy rozumie, że można taki czyn wybaczyć ale ma to jeszcze więcej sensu, kiedy matka zdała sobie sprawę, że w zasadzie jej córka zaplanowała swoją śmierć i żyć nie chciała...
Jagoda1982
Skarpeta Rakieta

Post autor: Jagoda1982 »

Kayoko pisze: wt sty 06, 2026 8:27 pm Czy ktoś wie, jakie były losy po opuszczeniu więzienia i co dzieje się obecnie z Piotrem G., który zastrzelił swoją byłą dziewczynę Afrodytę? W tamtym momencie Piotr miał 21, a Afrodyta 17 lat. (Za zabójstwo został skazany na 25 lat pozbawienia wolności - miał wyjść w 2013, jednak wyszedł wcześniej, bodajże w 2007?).

Ja gdzieś kiedyś czytałam, że pracuje w Berlinie jako stolarz. Zmienił nazwisko.
ZosiaKoniecpl
Ciastko

Post autor: ZosiaKoniecpl »

Myślę że dobrze, że podcasterzy (oprócz jednej :/) zrezygnowali z opowiadania o tej sprawie.

To są dramaty prawdziwych ludzi. Nawet jeśli Eleni kiedyś obszernie opowiadała o córce, to teraz ma prawo powiedzieć stop. Zwłaszcza że czasy się zmieniły i ludzie mogą sobie dowolnie komentować całą historię. Nie jest jej zapewne miło czytać uwagi, jaką to była matką i ile błędów popełniła. Nikt z nas nie ma moim zdaniem prawa jej oceniać, bo nikt nie wie jak to wtedy wyglądało, jaka była Afrodyta, jak funkcjonowała cała rodzina. Nawet jeśli coś tak było nie tak, to co nam da z analizowania tego, skoro rodzice stracili jedyne dziecko?
Osobiscie bulwersuje mnie ta historia o tyle, że faktycznie zainteresowanie sprawami true crime niesie za sobą szereg często nieprzemyślanych, krytycznych i nietrafionych komentarzy, pisanych przez przypadkowych ludzi. Eleni miała odwagę się postawić i materiały poznikały. I mam nadzieję, że tak pozostanie.
Limonene
SushiAddict

Post autor: Limonene »

ZosiaKoniecpl pisze: pt sty 16, 2026 1:59 am Myślę że dobrze, że podcasterzy (oprócz jednej :/) zrezygnowali z opowiadania o tej sprawie.

To są dramaty prawdziwych ludzi. Nawet jeśli Eleni kiedyś obszernie opowiadała o córce, to teraz ma prawo powiedzieć stop. Zwłaszcza że czasy się zmieniły i ludzie mogą sobie dowolnie komentować całą historię. Nie jest jej zapewne miło czytać uwagi, jaką to była matką i ile błędów popełniła. Nikt z nas nie ma moim zdaniem prawa jej oceniać, bo nikt nie wie jak to wtedy wyglądało, jaka była Afrodyta, jak funkcjonowała cała rodzina. Nawet jeśli coś tak było nie tak, to co nam da z analizowania tego, skoro rodzice stracili jedyne dziecko?
Osobiscie bulwersuje mnie ta historia o tyle, że faktycznie zainteresowanie sprawami true crime niesie za sobą szereg często nieprzemyślanych, krytycznych i nietrafionych komentarzy, pisanych przez przypadkowych ludzi. Eleni miała odwagę się postawić i materiały poznikały. I mam nadzieję, że tak pozostanie.
A jeśli ktoś nie jest sławną piosenkarką to wtedy zabójstwo nie jest dramatem prawdziwego człowieka?
Dupcyngier
BlondDoczep

Post autor: Dupcyngier »

Film "Big love" nawiązywał tak jakby do tej sprawy. Oglądaliście?
ZosiaKoniecpl
Ciastko

Post autor: ZosiaKoniecpl »

Limonene pisze: pt sty 16, 2026 8:41 am A jeśli ktoś nie jest sławną piosenkarką to wtedy zabójstwo nie jest dramatem prawdziwego człowieka?
A skąd pomysł że nie jest? Oczywiście że jest! I mam nadzieję, że jeżeli jakaś rodzina zgłasza podobne prośby to podcasterzy materiały wycofują (sama wiem o jednej takiej sytuacji u Olgi Herring, kiedy zniknął film o kobiecie, która zabił mąż na oczach dzieci). To że jest sławną piosenkarką nie znaczy, że wbrew jej woli można wywlekać rodzinne brudy i analizować, co robiła dobrze a co źle.
Poza tym sprawa Afrodyty jest specyficzna, bo tu faktycznie można dyskutować o tym, czy nastolatka powinna wdawać się w „poważne” związki ze starszym chłopakiem.
Awatar użytkownika
ana_novicka
LouiBag

Post autor: ana_novicka »

Dupcyngier pisze: pt sty 16, 2026 10:34 am Film "Big love" nawiązywał tak jakby do tej sprawy. Oglądaliście?
Ten film nawiązuje do tej sprawy? Bardzo go lubię a pierwszy raz o tym słyszę
Im dłużej tu jestem, tym bardziej rozumiem Skaże :')
Mooniaa
VlogmasEnjoyer

Post autor: Mooniaa »

Ten film raczej nie jest jakimś nawiązaniem do tej sprawy, tylko luźna fabula. Nie widzę dużo podobienstw.
Poza tym raczej słabiutki.
Hankabezpudla
Mokra Włoszka

Post autor: Hankabezpudla »

Mooniaa pisze: pt sty 16, 2026 11:34 am Ten film raczej nie jest jakimś nawiązaniem do tej sprawy, tylko luźna fabula. Nie widzę dużo podobienstw.
Poza tym raczej słabiutki.
A widziałaś jego obronę przez reżyserkę w wywiadzie z Walkiewiczem z Filmwebu? Mocne samozaoranie
Mooniaa
VlogmasEnjoyer

Post autor: Mooniaa »

Nie widziałam. To później przeczytam.
Ale film zupełnie mi się nie podobał.
Hankabezpudla
Mokra Włoszka

Post autor: Hankabezpudla »

Mooniaa pisze: pt sty 16, 2026 12:36 pm Nie widziałam. To później przeczytam.
Ale film zupełnie mi się nie podobał.
Ja też byłam ogromnie rozczarowana (a wywiad do obejrzenia, nie czytania, i to jeśli dobrze pamiętam 2 części)
cyrkiel
Mokra Włoszka

Post autor: cyrkiel »

ZosiaKoniecpl pisze: pt sty 16, 2026 10:44 am A skąd pomysł że nie jest? Oczywiście że jest! I mam nadzieję, że jeżeli jakaś rodzina zgłasza podobne prośby to podcasterzy materiały wycofują (sama wiem o jednej takiej sytuacji u Olgi Herring, kiedy zniknął film o kobiecie, która zabił mąż na oczach dzieci). To że jest sławną piosenkarką nie znaczy, że wbrew jej woli można wywlekać rodzinne brudy i analizować, co robiła dobrze a co źle.
Poza tym sprawa Afrodyty jest specyficzna, bo tu faktycznie można dyskutować o tym, czy nastolatka powinna wdawać się w „poważne” związki ze starszym chłopakiem.
Zazwyczaj wycofują. U mnie w rodzinie też jest przypadek, że tworzono podcasty. Niestety osoby, które żyją nadal nie chcą aby nagrywać. Szczególnie, gdy czytali komenatrze, że właśnie pije się kawusie. A niestety dla nas to był dramat. Czasem trzeba kilka razy się upomnieć ale ostatecznie idzie się dogadac.