Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Amelia302
SkrzydełkaZhooters

Re: Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Amelia302 »

vhvj pisze: czw sty 08, 2026 7:53 pm Przed usunięciem konta na Pinterest ludzie robili zaawansowane analizy obrazków, ktore tam publikowała. Niektórym wyszlo, że prawdopodobnie jest niecispłciowa i być może po 18stce zrobi korektę.

Akurat PESELe kobiece i męskie różnią sie cyfrą kontrolną, u kobiet ostatnia cyfra jest parzysta, u mężczyzn nieparzysta. Przy korekcie płci nadawany jest nowy.
Przedostatnia cyfra 😉
vhvj
Channelka

Post autor: vhvj »

Amelia302 pisze: czw sty 08, 2026 7:58 pm Przedostatnia cyfra 😉
Faktycznie, dzięki za poprawienie!
czaka_laka
Zdalna_mama_nowe

Post autor: czaka_laka »

vhvj pisze: czw sty 08, 2026 7:53 pm Przed usunięciem konta na Pinterest ludzie robili zaawansowane analizy obrazków, ktore tam publikowała. Niektórym wyszlo, że prawdopodobnie jest niecispłciowa i być może po 18stce zrobi korektę.

Akurat PESELe kobiece i męskie różnią sie cyfrą kontrolną, u kobiet ostatnia cyfra jest parzysta, u mężczyzn nieparzysta. Przy korekcie płci nadawany jest nowy.
No właśnie, nowy, a nie tylko zmiana cyfry
MatkaJoannaOdPlotek
BlondDoczep

Post autor: MatkaJoannaOdPlotek »

czaka_laka pisze: czw sty 08, 2026 12:39 pm Nie powinna dostać nagrody w postaci szkoły w chmurze. No ale kto wie, z takimi rodzicami, wszystko możliwe. Tylko że może ośrodek wyklucza taką opcję szkoły online
jakimi rodzicami? oni nie są postaciami prominentnymi w Jelonce…
Awatar użytkownika
babycowboy
Srebrna Kropeczka

Post autor: babycowboy »

czaka_laka pisze: pt sty 09, 2026 1:26 pm Moim zdaniem na bank pojdzie ta ścieżka zmiany płci, a zatem tożsamości, danych, peselu itp. Smutne i straszne
Tak, zapisywała obrazki na pintereście i teraz na 1000% zmieni płeć. Ta gówniara nie ma jeszcze mózgu porządnie wykształconego, za tydzień jej się może zmienić. Po jej obrazkach (i nie chodzi mi o te o zmianie płci) wyraźnie było widać, że chce zwrócić na siebie uwagę i pokazać, że jest inna niż wszyscy więc te zdjęcia o tożsamości płciowej mogły mieć ten sam cel.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

czaka_laka pisze: czw sty 08, 2026 12:37 pm Gdy zmieniasz płeć, dostajesz nowe dane i nowy Pesel. Był głośny przypadek faceta, w Polsce, ostatnio, który zmieniał płeć by uniknąć kary. Chyba dopiero dziennikarz śledczy naprowadził policję na trop. Facet miał 3 pesele bodajże i policja nie połączyła kropek, że to ta sama osoba przez wiele lat. Więc jeśli ona pójdzie ta drogą to good luck, będzie następny taki case.
Tak słynny prawnik futbolistka z Gdyni

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/By ... 87688.html
czaka_laka
Zdalna_mama_nowe

Post autor: czaka_laka »

babycowboy pisze: pt sty 09, 2026 9:15 pm Tak, zapisywała obrazki na pintereście i teraz na 1000% zmieni płeć. Ta gówniara nie ma jeszcze mózgu porządnie wykształconego, za tydzień jej się może zmienić. Po jej obrazkach (i nie chodzi mi o te o zmianie płci) wyraźnie było widać, że chce zwrócić na siebie uwagę i pokazać, że jest inna niż wszyscy więc te zdjęcia o tożsamości płciowej mogły mieć ten sam cel.
Większość ludzi, którzy zmienili płeć, mówili, że wiedzieli o swojej prawdziwej od wczesnego dzieciństwa. Więc możesz sobie ją nazywać gówniara, 5 lat szybko minie, sprawa przycichnie a ona rozpocznie życie jako totalnie nowa osoba.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

czaka_laka pisze: sob sty 10, 2026 4:08 pm Większość ludzi, którzy zmienili płeć, mówili, że wiedzieli o swojej prawdziwej od wczesnego dzieciństwa. Więc możesz sobie ją nazywać gówniara, 5 lat szybko minie, sprawa przycichnie a ona rozpocznie życie jako totalnie nowa osoba.
Oczywiście jeszcze nie wiadomo, czy finalnie do tego dojdzie, nie chcę też robić za dużego offtopu, ale to trochę przejaskrawione. Oczywiście, oni tak mówią, ale z perspektywy czasu wiele rzeczy z dzieciństwa naginają do interpretacji trans. A czemu naprawdę chcą mieć inną tożsamość? Bo doświadczyli traum, mają wbity do głowy seksizm, może mają taki fetysz (częste u takich mężczyzn - autoginefilia, choć u kobiet jest też autoandrofilia). Jest wiele relacji o osobach, które jako dzieci czy nastolatkowie nie mówiły nic o zmianie płci, a potem po coming oucie fałszywie twierdzili, że "zawsze" to czuli.

Innego dnia wydawało mi się, że napisałam komentarz też odnoszący się do tej kwestii, ale nie wiem czemu nie pojawił się czy został usunięty (?). Poznałam osobę, która w dorosłości zaczęła dokonywać tranzycji, ale teraz przechodzi na detranzycję. Jej powód? Miała przekonanie, że różniąc się pod pewnymi względami od większości kobiet nie może "być kobietą". Jak sama stwierdziła, nie miała pozytywnych wzorców wśród osób tej samej płci.

Istotnie, w przypadku tranzycji po zmianie danych wyśledzenie czyjejś przeszłości i prawdziwego imienia może być trudniejsze, ale nie niemożliwe. Chociaż kto wie czy i bez tego możliwa jest zmiana danych. Niedawno usłyszałam, że imię i nazwisko zmieniła morderczyni z Rakowisk przebywająca w więzieniu. U niej oczywiście chodzi o przyjęcie jakiejś nowej tożsamości, żeby mieć na przyszłość "czystą kartę" (choć póki co odbywa wyrok).
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Ten mem też był wśród zapisanych na profilu i jest wymowny. W bardzo młodym wieku chwalenie się, że przegląda się treści 18+. Nie wiadomo, czy bardziej keks czy coś z przemocą albo gore. Pewnie myślała, że jest dojrzalsza, niż jest.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Go.fully
Gacie z oceanu

Post autor: Go.fully »

PrzemoKondratowicz pisze: pn sty 05, 2026 8:40 pm Ale w jakim ośrodku może być 13 latka za sprawę której dokonała przed 13 r z ?
Ośrodek wychowawczy dostaje się za demoralizację nie za określony czyn więc tak, mogli ją wsadzić do OOW
Go.fully
Gacie z oceanu

Post autor: Go.fully »

blablablabuszka pisze: śr sty 07, 2026 6:56 am W MOWie są tzw. „urlopowania”, czyli za dobre zachowanie można na weekend (ale nie każdy), ferie, wakacje, święta pojechać do rodziny. Tylko też jest taka zasada, że oni muszą wyrazić zgodę i zaprosić daną osobę. Tak samo telefon czy komputer za dobre sprawowanie na jakiś czas. W tym mowie, gdzie miałam praktyki był system punktowy i za różne zadania dostawało się punkt plusowe i ujemne za złe zachowanie.
Była tam też szkoła, 7 i 8 klasa SP oraz szkoła zawodowa, wszystko w jednym budynku i dziewczyny od rana miały lekcje, praktyki, stołówka też tam była. Po południu były w części gdzie jest internat, tam miały swoje pokoje, najczęściej 2-3 osobowe. Są wychowawcy, którzy mają pod opieką wychowanki, najczęściej pokrywało się to z klasą w której są, ale nie zawsze.
+ wnioskuje sie o to do sądu, jeśli sąd się nie zgodzi to nie ma przepustki
sallyczarodziejka
RoyalBaby

Post autor: sallyczarodziejka »

Jedyna ścieżka, która jest realna to obserwacja i diagnostyka psychiatryczna w ośrodku o wzmocnionym zabezpieczeniu. Obstawiam, że na bank będzie miała diagnozę spektrum autyzmu i będzie tam siedzieć kilka lat.
sujka
Srebrna Kropeczka

Post autor: sujka »

MuzycznaPaprotka pisze: sob sty 10, 2026 6:40 pm Niedawno usłyszałam, że imię i nazwisko zmieniła morderczyni z Rakowisk przebywająca w więzieniu. U niej oczywiście chodzi o przyjęcie jakiejś nowej tożsamości, żeby mieć na przyszłość "czystą kartę" (choć póki co odbywa wyrok).
Roznica jest jednak taka, ze ona zmienila swoje dane podobno na imie Maria (to bylo jej alter ego o tym imieniu jako autorka wierszy) i prawdodpodobnie na nazwisko Goniewicz, ktore rowniez bylo jej nazwiskiem "pisarskim", wiec w jej przypadku to zupelnie na odwrot, jakby chciala zeby wlasnie ja kojarzono i by miala jasno powiazane dane osobowe wraz ze swoja artystyczna wersja siebie.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

sujka pisze: sob sty 10, 2026 10:06 pm Roznica jest jednak taka, ze ona zmienila swoje dane podobno na imie Maria (to bylo jej alter ego o tym imieniu jako autorka wierszy) i prawdodpodobnie na nazwisko Goniewicz, ktore rowniez bylo jej nazwiskiem "pisarskim", wiec w jej przypadku to zupelnie na odwrot, jakby chciala zeby wlasnie ja kojarzono i by miala jasno powiazane dane osobowe wraz ze swoja artystyczna wersja siebie.
W tym przypadku tak, ale ogólnie chodziło mi o temat zmiany danych osoby winnej morderstwa. Z drugiej strony, dla osób które nie znają jej pisarskiego pseudonimu, to imię i nazwisko może wydawać się neutralne.
mariaow
ZdalnaFanka

Post autor: mariaow »

sallyczarodziejka pisze: sob sty 10, 2026 9:23 pm Jedyna ścieżka, która jest realna to obserwacja i diagnostyka psychiatryczna w ośrodku o wzmocnionym zabezpieczeniu. Obstawiam, że na bank będzie miała diagnozę spektrum autyzmu i będzie tam siedzieć kilka lat.
I tylko poleci stygmatyzacja osób w spektrum, ech.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

mariaow pisze: ndz sty 11, 2026 9:59 am I tylko poleci stygmatyzacja osób w spektrum, ech.
Mam nadzieję, że nie będą próbowali tej ścieżki obrony...
Awatar użytkownika
marley71
Currently:Italy

Post autor: marley71 »

Ja również mam taką nadzieję.
Żadne spektrum nie powoduje, że człowiek jest zły.
Breath4lovee
Koczkodan

Post autor: Breath4lovee »

pieczonyziemniak. pisze: pn sty 05, 2026 6:26 pm Przecież Mieszko był pod obserwacją a teraz wrócił do aresztu, co mają pisać jak nadal nic nie wiadomo?
To, że jak nie ma presji społecznej, to dostają żenujące wyroki. Tak samo jak ten Majtczak. Jakby nie ludzie, to by nawet go nie chcieli zatrzymać.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Post autor: pieczonyziemniak. »

Breath4lovee pisze: pn sty 12, 2026 6:55 pm To, że jak nie ma presji społecznej, to dostają żenujące wyroki. Tak samo jak ten Majtczak. Jakby nie ludzie, to by nawet go nie chcieli zatrzymać.
Nawet jak jest to nic tego nie zmieni :) masz przykład kolejnej sytuacji gdzie służby nie zareagowały w porę i kobieta nie żyje. To po prostu żenujące państwo i władza
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Post autor: pieczonyziemniak. »

Realnie to politycy mają wszystko w dupie. Widać to na kolejnym przykładzie okropnego morderstwa. Liczą się tylko pieniążki i władza. My jesteśmy tylko malutkimi robaczkami w tym świecie
abrakadabralol
SkrzydełkaZhooters

Post autor: abrakadabralol »

pieczonyziemniak. pisze: pn sty 12, 2026 8:03 pm Realnie to politycy mają wszystko w dupie. Widać to na kolejnym przykładzie okropnego morderstwa. Liczą się tylko pieniążki i władza. My jesteśmy tylko malutkimi robaczkami w tym świecie
Ciekawe czy wywiąże się wśród polityków chociaż jakaś dyskusja o obniżeniu wieku karalności dzieci, na kanwach tej tragicznej sprawy. Nie wiem, czy widzieliście, ale w Niemczech toczy się debata na ten temat. Rozważają obniżenie wieku z 14 na 12 lat.
Awatar użytkownika
mszaka
Samarka

Post autor: mszaka »

marley71 pisze: czw sty 15, 2026 1:59 am Słyszeliście o nożowniku z Wrocławia?
Ktoś napadł na starszą panią (77 lat) i podźgał ją nożem. Pani żyje.

NożowniCZKA ma... 15 lat.

Następna "dziewczynka", której wizerunek i dobre imię będzie chroniony za wszelką cenę.
nie no, nie przesadzaj i nie siej plotek, wizerunek dziewczyny został udostępniony (zdjęcia wraz z nagraniem z monitoringu) przez policję. dzięki temu udało się ją już zatrzymać.

https://wydarzenia.interia.pl/dolnoslas ... d,22508897
Kitku90690
PsychoFanka

Post autor: Kitku90690 »

Masakra 😰
Zlapalam sie na tym ze idac ulica chyba sie bardziej boje grupki takich lebkow po 15 lat niz typowych dresow szerokich jak szafy
Pluszowykit
Channelka

Post autor: Pluszowykit »

Jezu ale co wy w ogóle gadacie XD Jak ta nożowniczka miała już skończone 15lat, a nie 12 tak jak H… Od 15r. ż. za najcięższe przestepstwa nieletni mogą odpowiadać jak dorośli. To nie jest porównywalna sytuacja do sprawy z Jeleniej Góry. W przeciwieństwie do H, tamtej drugiej przetrzepią tyłek
Ewelssaa
Ciastko

Post autor: Ewelssaa »

W Jeleniej sobota o 15:00 będzie organizowany marsz ciszy w związku z tragedią,która się wydarzyła.. współorganizatorem są rodzice Danusi,którzy mają się wypowiedzieć na marszu publicznie.