Start
Mój profil

Gry planszowe i karcianki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Gry planszowe i karcianki

Post autor: MuzycznaPaprotka »

Są tu może Wandziary i Wandziarze, co lubią gry planszowe i/lub karcianki? Jak często gracie, z kim? Jakie tytuły polecacie?

O sobie mogę powiedzieć, że zdecydowanie częściej grałam w gry w dzieciństwie, później nie miałam za bardzo z kim. :'(

W szkole chodziłam do grupki planszówek, tam poznałam np. grę Catan, która ogromnie mi się spodobała.

Na studiach parę razy zdarzyło mi grać z osobami z roku w Uno czy Splendor, znalazłam w wypożyczalniach w moim mieście parę innych gier, które chcę wypróbować.

Z karcianek najlepiej znam Pokémon TCG, choć nie jestem zaznajomiona z najnowszymi zmianami, ale wciąż zbieram różne karty. Chciałabym też wkręcić się w Magic the Gathering. A jak u Was? :angel:
domi7895
Ciastko

Post autor: domi7895 »

Catan, Everdell, Wsiąść do pociągu, Wirus, Bang, Sabotażysta, 7 cudów świata ;)
Awatar użytkownika
HeyJude
Skarpeta Rakieta

Post autor: HeyJude »

Mnie się bardzo podobało Destinies i co najważniejsze, można w nią też zagrać samemu, jeśli akurat nie ma nikogo w pobliżu. Chociaż większy fun jest oczywiście z kimś, bo cała magia w tym, żeby jednak dokonać dobrych decyzji i prześcignąć oponentów. ;>

Też więcej grałam za dzieciaka, teraz niestety coraz mniej, bo nie bardzo mam z kim, ale jeśli miałabym czegoś spróbować, to bardzo chętnie bym kupiła Władcę Pierścieni: Podróże przez Śródziemie.

Jakkolwiek głupio to nie brzmi, jakiś czas temu miałam fazę na szachy, więcej nerwów i emocji mnie one kosztowały niż jakakolwiek inna gra w życiu. 😂
Rosyjska Miss AI 2026.🔌