Start
Mój profil

Elżbieta, Bielsk Podlaski, zamordowana przez syna

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Elżbieta, Bielsk Podlaski, zamordowana przez syna

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Dzisiaj aresztowano 31 latka, syna ofiary, który zamordował własną matkę w ich wspólnym mieszkaniu. Po morderstwie ustawił zdjęcie zwłok z nożem na profilowe na Facebooku. Zdjęcie wisi do teraz… kobieta wielokrotnie zgłaszała że nie czuje się bezpiecznie, boi się własnego syna. Na razie informacje są porozrzucane po internecie i szczątkowe, ale nie trudno wysnuć wniosek po przejrzeniu artykułów i social mediów że syn był niestabilny a kobieta była na niego skazana.

Tu jeden z artykułów https://www.fakt.pl/wydarzenia/zabojstw ... ci/3hhkgxg
Aga.Ska
RoyalBaby

Post autor: Aga.Ska »

Straszna sprawa, najgorsze jest to, że zdjęcie dalej jest na jego profilu a minęło wiele godzin od jego zamieszczenia.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Aga.Ska pisze: sob sty 10, 2026 11:21 am Straszna sprawa, najgorsze jest to, że zdjęcie dalej jest na jego profilu a minęło wiele godzin od jego zamieszczenia.
Otóż to :( ludzie to zgłaszają. Bo na grupkach kryminalnych już dawno to lata i wszyscy się deklarują że zgłosili ją z resztą też.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Facebook to klaun. Nie pozwala ci założyć drugiego konta, ale zdjęcie zwłok wisi dwa dni do tego fb uważa że nie narusza on zasad, co najwyżej jest dla osoba 18+ 🫣. Ludzie wstawiają odpowiedzi fb ze no zdjecie co najwyżej nie jest dla dzieci
YMH2301
Skarpeta Rakieta

Post autor: YMH2301 »

Porażka. Ale przeglądając co on tam wcześniej wstawiał i pisał to.. no wygląda to niepokojąco, delikatnie mówiąc
Mooniaa
VlogmasEnjoyer

Post autor: Mooniaa »

Szok, bo to zdjęcie mimo że ciągle jest zgłaszane jest, bo nie narusza standardow na fb.

Straszne to jest.
A morderca z wyglądu od razu widać że psychol.
Awatar użytkownika
joalla
Dieta 600 kcal

Post autor: joalla »

Wedle dostępnych informacji policja po raz kolejny ignorowała zgłoszenia… Biedna kobieta.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

Zdjęcie już chyba zostało usunięte, nie wiem, czy dzięki zgłoszeniom czy przez niego.

Znalazłam w sieci taki screen komentarza (załącznik) i wygląda na to, że już przedtem były wielkie problemy. Zdaje mi się, że jego nick obił mi się o uszy, ale nie wiem o nim dużo. Straszna sprawa, mam nadzieję, że poniesie jak najmocniejszą karę, a dodatkowo za to wstawianie zdjęcia, skoro ludzie mają dowody.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
joalla
Dieta 600 kcal

Post autor: joalla »

Niestety, ale zdjęcie wciąż jest dostępne, właśnie zgłaszam je do fb.
Kasia98
FejkTiffany

Post autor: Kasia98 »

Zdjęcie nadal jest, FB nie widzi naruszenia standardów. Masakra jakaś, znowu musiało dojść do tragedii, bo wcześniej nikt problemów nie widział mimo zgłaszania.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

Z wpisów na X jak patrzę wynika, że Fb dodał filtr 18+ do zdjęcia, więc np. osobom bez konta się nie wyświetla. Ale teraz też rozumiem, że ono dalej tam jest... Masakra, kolejny przypadek Facebooka kompletnie ignorującego zgłoszenia. Może jak służby się skontaktują z firmą coś się zadzieje i będzie całkiem usunięte. Z drugiej strony nic nowego, bo ten portal i inne potrafią zdjąć komuś treści za np. użycie czyjejś muzyki w filmiku, a ignorują naprawdę niebezpieczne treści.
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Post autor: Alexa2344 »

MuzycznaPaprotka pisze: sob sty 10, 2026 1:33 pm Z wpisów na X jak patrzę wynika, że Fb dodał filtr 18+ do zdjęcia, więc np. osobom bez konta się nie wyświetla. Ale teraz też rozumiem, że ono dalej tam jest... Masakra, kolejny przypadek Facebooka kompletnie ignorującego zgłoszenia. Może jak służby się skontaktują z firmą coś się zadzieje i będzie całkiem usunięte. Z drugiej strony nic nowego, bo ten portal i inne potrafią zdjąć komuś treści za np. użycie czyjejś muzyki w filmiku, a ignorują naprawdę niebezpieczne treści.
przed chwila je widzialam,jest...jest 18 plus ale coz tego.
fb to porąbana,chora platforma-dostajesz ban za kobiece piersi i sutki (nie mowie o zdjeciach typowo corn tylko jakies artystyczne ) a zdejcie ofiary morderstwa luz.
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

MuzycznaPaprotka pisze: sob sty 10, 2026 12:54 pm Zdjęcie już chyba zostało usunięte, nie wiem, czy dzięki zgłoszeniom czy przez niego.

Znalazłam w sieci taki screen komentarza (załącznik) i wygląda na to, że już przedtem były wielkie problemy. Zdaje mi się, że jego nick obił mi się o uszy, ale nie wiem o nim dużo. Straszna sprawa, mam nadzieję, że poniesie jak najmocniejszą karę, a dodatkowo za to wstawianie zdjęcia, skoro ludzie mają dowody.
jak bylo tak zle to ja bym z nim nie mieszkala,tak miedzy nami-poszlabym nawet do jakiejs noclegowni,fundacji cokolwiek ,zeby mnie ktos wzial a nie siedzialabym z psycholem-skoro mial brac leki to miał z banią ostronie teges plus agresja i pobicia-tragedia byla kwestia czasu.
Emiiiiilieee2000
Gacie z oceanu

Post autor: Emiiiiilieee2000 »

Alexa2344 pisze: sob sty 10, 2026 2:00 pm jak bylo tak zle to ja bym z nim nie mieszkala,tak miedzy nami-poszlabym nawet do jakiejs noclegowni,fundacji cokolwiek ,zeby mnie ktos wzial a nie siedzialabym z psycholem-skoro mial brac leki to miał z banią ostronie teges plus agresja i pobicia-tragedia byla kwestia czasu.
Mam wrażenie (być może błędne) ale dopiero w tych ,,czasach'' mówi się bardziej o noclegowniach, pomocy fundacji itp bez pewnej stygmatyzacji ich oraz osób które korzystają z ich pomocy. Widzę tutaj wpisy o tym że profil tego mężczyzny był znany, że jego matka (teraz ofiara) zgłaszała pobicia, że się go boi i to że on nie bierze leków (prawdopodobnie psychiatrycznych). No i doszło do tragedii... ,,daję'' kilka dni że sąsiedzi itp będą udzielać wywiadów a ich opowieści będą te same, cytat ,,X zgłaszała to wiele razy na policje'' ,,wiele razy patrole przyjeżdżały'' itp itd. Szkoda kobiety, niech jej ziemia lekką będzie. Mam wrażenie że tego typu sprawy ,,uderzają'' w ten sposób bo można było temu zapobiec, było wiadomo że ten chłop ma problemy psychiczne które sprawiają że jest niebezpieczny, że pomimo tego on nie chce przyjmować leków, że dopuszczał się przemocy na matce itp... Jeszcze raz niech tej kobiecie ziemia lekką będzie, RIP FOR HER!!!!!!!
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Alexa2344 pisze: sob sty 10, 2026 2:00 pm jak bylo tak zle to ja bym z nim nie mieszkala,tak miedzy nami-poszlabym nawet do jakiejs noclegowni,fundacji cokolwiek ,zeby mnie ktos wzial a nie siedzialabym z psycholem-skoro mial brac leki to miał z banią ostronie teges plus agresja i pobicia-tragedia byla kwestia czasu.
To chore ze ofiara do której należy mieszkanie ma uciekać przed katem…
Awatar użytkownika
Silene89
Zdalna_mama_nowe

Post autor: Silene89 »

Tak się, wydaje, ale uczucia matki wobec synów często są "rozmyte" - nawet, jeśli chcą coś zmienić, to "niech ktoś to zrobi", żeby nie było na matkę, że taka wyrodna i krzywdzi dziecko (wobec córek już rzadziej tak bywa).
And then I go and spoil it all by saying something stupid like I love you
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

PrzemoKondratowicz pisze: sob sty 10, 2026 2:22 pm To chore ze ofiara do której należy mieszkanie ma uciekać przed katem…
tak,teoretycznie chore ale trzeba w praktyce zadbac samemu o siebie-mozna miec racje i stracic zycie .
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Silene89 pisze: sob sty 10, 2026 2:24 pm Tak się, wydaje, ale uczucia matki wobec synów często są "rozmyte" - nawet, jeśli chcą coś zmienić, to "niech ktoś to zrobi", żeby nie było na matkę, że taka wyrodna i krzywdzi dziecko (wobec córek już rzadziej tak bywa).
wiem,tez mam rodzicow i wiem jak mysla,chociaz nie daje im powodow zeby musieli sie mnie bac.ale istnieja jakies granice -jesli ktos realnie mi zagraza to czy ojciec czy matka,nie patrzyłabym,sorry.
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Emiiiiilieee2000 pisze: sob sty 10, 2026 2:19 pm Mam wrażenie (być może błędne) ale dopiero w tych ,,czasach'' mówi się bardziej o noclegowniach, pomocy fundacji itp bez pewnej stygmatyzacji ich oraz osób które korzystają z ich pomocy. Widzę tutaj wpisy o tym że profil tego mężczyzny był znany, że jego matka (teraz ofiara) zgłaszała pobicia, że się go boi i to że on nie bierze leków (prawdopodobnie psychiatrycznych). No i doszło do tragedii... ,,daję'' kilka dni że sąsiedzi itp będą udzielać wywiadów a ich opowieści będą te same, cytat ,,X zgłaszała to wiele razy na policje'' ,,wiele razy patrole przyjeżdżały'' itp itd. Szkoda kobiety, niech jej ziemia lekką będzie. Mam wrażenie że tego typu sprawy ,,uderzają'' w ten sposób bo można było temu zapobiec, było wiadomo że ten chłop ma problemy psychiczne które sprawiają że jest niebezpieczny, że pomimo tego on nie chce przyjmować leków, że dopuszczał się przemocy na matce itp... Jeszcze raz niech tej kobiecie ziemia lekką będzie, RIP FOR HER!!!!!!!
nie zrzucam winy na kobiete-przede wszystkim winni sa ci,ktorzy zaniechali pomocy albo ja zlewali.
ale nie rozumiem u ludzi braku instynktu samozachowawczego-jakby mnie ojciec bil,nie bral lekow i grozil mi to nie wracalabym pokornie do mieszkania i nie barykadowala sie w pokoju (ba,ja bym oka nie zmruzyla w jednym mieszkaniu z kims psychicznym,kto w dodatku sie nie leczy)tylko zabrala manele i wciskala sie na sile do jakiejs fundacji ,wlasni zeby ratowac swoje zdrowie i zycie.
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Silene89 pisze: sob sty 10, 2026 2:24 pm Tak się, wydaje, ale uczucia matki wobec synów często są "rozmyte" - nawet, jeśli chcą coś zmienić, to "niech ktoś to zrobi", żeby nie było na matkę, że taka wyrodna i krzywdzi dziecko (wobec córek już rzadziej tak bywa).
tak niestety to tez ogarniam-moze nie przypuszczala,ze z synem jest az tak zle ,ze ja zabije -ale red flagi ,ze tak sie moze stac byly az nadto widoczne
Emiiiiilieee2000
Gacie z oceanu

Post autor: Emiiiiilieee2000 »

Alexa2344 pisze: sob sty 10, 2026 2:39 pm nie zrzucam winy na kobiete-przede wszystkim winni sa ci,ktorzy zaniechali pomocy albo ja zlewali.
ale nie rozumiem u ludzi braku instynktu samozachowawczego-jakby mnie ojciec bil,nie bral lekow i grozil mi to nie wracalabym pokornie do mieszkania i nie barykadowala sie w pokoju (ba,ja bym oka nie zmruzyla w jednym mieszkaniu z kims psychicznym,kto w dodatku sie nie leczy)tylko zabrala manele i wciskala sie na sile do jakiejs fundacji ,wlasni zeby ratowac swoje zdrowie i zycie.
Nie da się porównać ani wczuć w umysł ofiary. Ten chłop jest chyba około 30-40, i ta kobieta prawdopodobnie była wdową na emeryturze. Ona była pewnie świadoma że on jest niebezpieczny ale chyba nie była w pełni świadoma jak bardzo. Bardzo szkoda mi tej kobiety, i jeżeli ona faktycznie szukała pomocy to krew na rękach mają również instytucje które jej nie pomogły. Chciałabym żeby w tym społeczeństwie, w tej rzeczywistości której teraz jestem o wiele bardziej się mówiło o przemocy domowej a jeszcze bardziej o tym jak się z niej ratować, gdzie szukać pomocy i jak to wygląda, jak zgłosić się do fundacji itp że nie ma wstydu ani stygmy w ratowaniu siebie swojego zdrowia i życia.
Awatar użytkownika
Silene89
Zdalna_mama_nowe

Post autor: Silene89 »

Alexa2344 pisze: sob sty 10, 2026 2:40 pm tak niestety to tez ogarniam-moze nie przypuszczala,ze z synem jest az tak zle ,ze ja zabije -ale red flagi ,ze tak sie moze stac byly az nadto widoczne
W mniejszych miejscowościach nadal często panuje przekonanie "co w domu, to w domu" - chociaż tutaj ponoć wiele osób wiedziało, że z facetem jest coś nie w porządku.
Tutaj pewnie matka miała przekonanie, że jeśli będzie przy synu, to on nie zrobi sobie krzywdy. Znam też wiele matek "starszej daty", które synom wybaczyłyby najgorsze czyny - i z perspektywy osoby postronnej, jest to absurdalnie bezsensowne, a te kobiety całe życie tak funkcjonują.
And then I go and spoil it all by saying something stupid like I love you
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

Zdjecie dalej jest. FB jest dobry kiedy trzeba ci usunąć normalne konto bo złośliwe 2 osoby zgłosiły, ale kiedy są takie zdjęcia albo konto zostaje skradzione i złodziej śmiga z twoimi zdjęciami to cisza. :<
mormolyke
KlasaBiznes

Post autor: mormolyke »

Tak. A weźcie napiszcie jakiś niepoprawnie politycznie komentarz, to też wam usuną, albo dostaniecie bana 🤡 A tu tylko cenzura na zdjęciu, dramat
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Silene89 pisze: sob sty 10, 2026 2:49 pm W mniejszych miejscowościach nadal często panuje przekonanie "co w domu, to w domu" - chociaż tutaj ponoć wiele osób wiedziało, że z facetem jest coś nie w porządku.
Tutaj pewnie matka miała przekonanie, że jeśli będzie przy synu, to on nie zrobi sobie krzywdy. Znam też wiele matek "starszej daty", które synom wybaczyłyby najgorsze czyny - i z perspektywy osoby postronnej, jest to absurdalnie bezsensowne, a te kobiety całe życie tak funkcjonują.
trudno sie nie zgodzic-patrze w sumie z perspektywy osoby urodzonej i wychowanej w duzym miescie ,natomiast na wsiach i w malych miasteczkach do dzis panuja obyczaje,o ktorych wspominasz.
moze po prostu strasznie mi szkoda tej kobiety ,gdyby miala inny mental prawie na pewno dzis by żyła-to oczywiscie nie jest jej wina .
Nie byla tez pewnie majetna i nie miala znajomosci,ktore byłyby w stanie jej pomóc wiec oczywiscie kazdy,w tym sluzby wszelakie,spuszczali ja na drzewo gdy szukała pomocy-to sa niestety realia dzisiejszej rzeczywistosci.