Damian AntenA Krzymieniewski
Moderator: verysweetcherry-
Rexordinary
- Siatkarka
Damian AntenA Krzymieniewski
Kojarzycie taka niezbyt głośną sprawę 25 latka skatowanego na wieczorze oglądania gali punchdown? Chłopak umierał 14 godzin i nikt nikogo nie poinformował, nawet chcieli go gdzieś podrzucić i zostawić. Miał po gali wrócić do domu z miejscowości obok, rano jego zdenerwowana Mama dzwoniła zarówno do niego jak i jego kolegi. Kamil odebrał i powiedział, że Damian jest pijany i nie mogą go dobudzić. Dopiero o godzinie 16 spanikowali i zadzwonili do niej, że coś jest nie tak. Pojechała tam jego mama i zastała wstrząsający widok. Damian leżał nieprzytomny na kanapie umyty od krwi a jego znajomi mopem wszystko myli. Wszyscy nabrali wody w usta i w sądzie nikt nic nie powiedział pomimo obecności kilku/kilkunastu osób zamieszanych. Sprawa stanęła na wyroku tak śmiesznym, że szkoda o nim pisać. Jakim trzeba być człowiekiem żeby z tym żyć? Że Twój kolega przy Tobie umierał tyle godzin a Ty zamiast mu pomóc robisz zdjęcia i nagrywasz filmy jak go biją po głowie?
-
Sweetgargamel
- BlondDoczep
Tak, gdzieś to słyszałam. Może u Kezu? Taka głupia śmierć
- berry blast
- Currently:revenge
dobra ale kurde.. chciałoby się zarzucić sloganem "nikt nie zasługuje na śmierć" ale czasem serio niektórzy się o nią proszą.
przecież wiecie co oglądali i jak się bawili. pewnie byli nawaleni.
play stupid games, win stupid prizes
na gali we Wro też jeden zawodnik umarł, pół roku później.
patola, wszyscy.
przecież wiecie co oglądali i jak się bawili. pewnie byli nawaleni.
play stupid games, win stupid prizes
na gali we Wro też jeden zawodnik umarł, pół roku później.
patola, wszyscy.
Mnie mega poruszyła ta sprawa, ale tam jest taka zmowa milczenia, że raczej nie ma szans, aby opinia publiczna dowiedziała się prawdy. Wygląda to na czystą zazdrość Kamila. Z tego co też widziałam na FB w komentarzach na profilu siostry to on codziennie przesiaduje pod sklepem z piwem, więc taki to areszt domowy. Oni w tym gronie spotykali się wiele razy, na pewno Damian im ufał. Na jego profilach dalej wiszą wspólne numery, oznaczenia z "kolegą", który go zabił... Jedynie super zachowanie przyjaciela, który pojechał do tej Lipy i nagrał całą rozmowę.Rexordinary pisze: ↑śr sty 07, 2026 7:04 pm Kojarzycie taka niezbyt głośną sprawę 25 latka skatowanego na wieczorze oglądania gali punchdown? Chłopak umierał 14 godzin i nikt nikogo nie poinformował, nawet chcieli go gdzieś podrzucić i zostawić. Miał po gali wrócić do domu z miejscowości obok, rano jego zdenerwowana Mama dzwoniła zarówno do niego jak i jego kolegi. Kamil odebrał i powiedział, że Damian jest pijany i nie mogą go dobudzić. Dopiero o godzinie 16 spanikowali i zadzwonili do niej, że coś jest nie tak. Pojechała tam jego mama i zastała wstrząsający widok. Damian leżał nieprzytomny na kanapie umyty od krwi a jego znajomi mopem wszystko myli. Wszyscy nabrali wody w usta i w sądzie nikt nic nie powiedział pomimo obecności kilku/kilkunastu osób zamieszanych. Sprawa stanęła na wyroku tak śmiesznym, że szkoda o nim pisać. Jakim trzeba być człowiekiem żeby z tym żyć? Że Twój kolega przy Tobie umierał tyle godzin a Ty zamiast mu pomóc robisz zdjęcia i nagrywasz filmy jak go biją po głowie?
Był też wątek tego chłopaka, od którego kierowca Damiana miał pożyczyć samochód, sam zmarł w wypadku kilka miesięcy później
-
Rexordinary
- Siatkarka
Mnie też bardzo to poruszyło, ja nie sądzę żeby oni po prostu bawili się w punchdown jak niektórzy twierdzą. Takie obrażenia wśród laików nie występują, oni musieli po prostu go skatować, może sam zamysł taki był, ale dla mnie to tylko pretekst. Zaprosili go, on honorowo pojechał mając do dyspozycji jeszcze kilka innych propozycji, a jednak wybrał tę która go zabiła. Biedny chłopak, chorzy ludzie. Dlaczego sąd i prokurator też nie drążyła? Dlaczego na policji nie docisneli znajomych? Przecież to były także dziewczyny, one statystycznie szybciej pękają, dlaczego tyle osób żyje z tym, że go zabili i funkcjonują?xclauu pisze: ↑czw sty 08, 2026 9:41 am Mnie mega poruszyła ta sprawa, ale tam jest taka zmowa milczenia, że raczej nie ma szans, aby opinia publiczna dowiedziała się prawdy. Wygląda to na czystą zazdrość Kamila. Z tego co też widziałam na FB w komentarzach na profilu siostry to on codziennie przesiaduje pod sklepem z piwem, więc taki to areszt domowy. Oni w tym gronie spotykali się wiele razy, na pewno Damian im ufał. Na jego profilach dalej wiszą wspólne numery, oznaczenia z "kolegą", który go zabił... Jedynie super zachowanie przyjaciela, który pojechał do tej Lipy i nagrał całą rozmowę.
Był też wątek tego chłopaka, od którego kierowca Damiana miał pożyczyć samochód, sam zmarł w wypadku kilka miesięcy później
Wydaje mi się, że w takich małych społecznościach często zamiata się takie sprawy pod dywan. Kamil na przesłuchaniu mówił, że wszyscy byli pod wypływem MJ i alko, więc to mogła być okoliczność łagodząca dla sądu. Te dziewczyny teraz mają rodziny, dzieci, więc też już automatycznie o wiele więcej do stracenia. Niby był ten snap, na którym było dokładnie widać moment uderzenia (podobno Damian lekko go uderzył, a Kamil oddał z całej siły i Damian uderzył głową o podłogę - kafle). W każdym razie nic nie tłumaczy tego, że chłopak umiera 14 godzin i nikt nie dzwoni po karetkę, gdyby zadzwonili od razu pewnie by żył...Rexordinary pisze: ↑czw sty 08, 2026 4:51 pm Mnie też bardzo to poruszyło, ja nie sądzę żeby oni po prostu bawili się w punchdown jak niektórzy twierdzą. Takie obrażenia wśród laików nie występują, oni musieli po prostu go skatować, może sam zamysł taki był, ale dla mnie to tylko pretekst. Zaprosili go, on honorowo pojechał mając do dyspozycji jeszcze kilka innych propozycji, a jednak wybrał tę która go zabiła. Biedny chłopak, chorzy ludzie. Dlaczego sąd i prokurator też nie drążyła? Dlaczego na policji nie docisneli znajomych? Przecież to były także dziewczyny, one statystycznie szybciej pękają, dlaczego tyle osób żyje z tym, że go zabili i funkcjonują?
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Chyba będę jedynym kogo ta sprawa nie poruszyła. Olga Herring zrobiła o tym wielki odcień. A to po prostu kolejne przypadkowe zabójstwo przy wódce. Nie ma tu zagadki, nie ma śledztwa. Prawdopodobnie bawili się w punchdown, czasem wystarczy jeden ruch żeby kogoś zabić i nie musi tego dokonywać jakis wybitny karateka.