Start
Mój profil

Pies- czy jest szansa odnaleźć

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Klaudia28
Ciastko

Pies- czy jest szansa odnaleźć

Post autor: Klaudia28 »

Cześć. Przed wigilią uciekł mi pies. Oczywiście mieszka w domu, ale wychodzi na pole i w tym terminie uciekł. Zdarzało się mu nie wracać kilka dni, dlatego nie od razu zaczęłam szukać. Gdzieś od 26 zauważyliśmy psa podobnego z daleka do naszego. Zaczęliśmy go próbować łapać, ale jak przyjeżdżaliśmy po niego, to znikał. Tak, kiedy w końcu udało się nam go złapać, okazało się, że to nie mój pies. Dodam jeszcze, że w ciągu tego czasu, czyli po 26, dwie osoby słyszały w różnym odstępie czasu szczekanie i wydawało się im, że jest to nasz pies. Tak samo, z naszego kompostownika korzystało jakieś zwierzątko, bo były ślady łapek. Dlatego 2 stycznia dodałam ogłoszenie, że pies zaginął. Jedna dziewczyna napisała mi, że ratowała takiego psa z drogi 23, niestety nie przeżył i zostawiła go na chodniku. Na tamten moment napisała mi tylko, że miał dwie obroże i kolory się zgadzały. Nie potrzebowałam, więcej szczegółów, ale zaczęłam mieć wątpliwości. Niestety związku z długim odstępem czasu, nie mogę już zweryfikować, czy to on. I tu moja nadzieja, czy jest możliwe żeby po takim czasie pomyliła się ze zdjęciem psa i on nadal gdzieś jest ?. Napisałam do schroniska, ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi. Mieszkam na wsi, więc mógł się, gdzieś ukryć? Śledzę od tego czasu portale, ale nigdzie nie pojawiło się jego zdjęcie. Czy jest jeszcze jakaś możliwość, gdzieś szukać. Przychodzi sroga zima, więc jest mało czasu. Macie takie historie, że pies się wam tak odnalazł.
Klaudia28
Ciastko

Post autor: Klaudia28 »

Nie wiem, czy w dobrym miejscu napisałam. Ale nie mogłam nigdzie go dopasowac. Jak coś to proszę o informację, a dam go gdzie indziej.