z tego co wywnioskowałam na filmie z sprawy sądowej to wypisywała do sądu już mnóóóśtwo maili. Ona ma naprawdę chory łebmadzix1.2.3.4.5 pisze: ↑wt sty 06, 2026 11:47 am Na szczęście odwołać się może tylko raz. Zabezpieczenie majątkowe też jest. A jeszcze zostanie rozliczona z wpisów od sierpnia do grudnia. Niech jeszcze powypisuje bzdury do Sądu to może Sąd prześlę do rozpatrzenia przez prokuraturę jej sprawy bo jak wszystkim dookoła grozi to za chwilę pewnie i do Sądu będzie pisać takie teksty.
Morderstwo Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
honiusiabubusia
- Koczkodan
Re: Morderstwo Mai Kowalskiej
-
Katariiina
- Mokra Włoszka
Czy ona napisała do sądu maila że spędza czas z lubym?
Poziom odklejenia lvl hard
Ona nawet nie wie jakie może mieć problemy, ale też pokazuje ile rzeczy można robić i nikt nie reaguje żeby ją uciszyć, oprócz pozwu cywilnego przez tatę Mai, to żaden sąd czy policja nic nie zrobili, nawet upomnienia nie dostała za te bzdury co wypisuje do sądów i innych instytucji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
madzix1.2.3.4.5
- BlondDoczep
Myślę, że to jest kwestia czasu. Z tymi e-mailami to sądu może być tak, że one mogą wpadać od razu do folderu spam bo nie stanowią żadnej mocy prawnej i Pani Sędzia to zakomunikowała na pierwszej sprawie, że one nie będą brane pod uwagę. Myślę, że na taki spam raczej mają rozwiązania „technologiczne” . Jeżeli widzą to myślę, że koniec końców zawita prokurator.Katariiina pisze: ↑wt sty 06, 2026 1:45 pm Czy ona napisała do sądu maila że spędza czas z lubym?Poziom odklejenia lvl hard
Ona nawet nie wie jakie może mieć problemy, ale też pokazuje ile rzeczy można robić i nikt nie reaguje żeby ją uciszyć, oprócz pozwu cywilnego przez tatę Mai, to żaden sąd czy policja nic nie zrobili, nawet upomnienia nie dostała za te bzdury co wypisuje do sądów i innych instytucji.
Ona będzie miała kolejną sprawę. A ogólnie materiały są już w prokuraturze i niebawem może ruszyć sprawa karna oprócz tej cywilnej. A czy ten Sąd odbierze jej słowa poważnie i jako zagrożenie to ciężko stwierdzić. Trzeba poczekać aż się wyrok uprawomocni chyba, że Kaśka się odwoła. Jak się nie odwoła to tak jak jest w wyroku napisane ona musi się z tego wywiązać bo wtedy będą jej naliczać odsetki i zresztą mecenas mówił, że mają tutaj wachlarz możliwości. Także wszystko po kolei będzie miało miejsce . Tylko to wymaga czasu niestety przez te właśnie odwołania wszystkie.. czyli procedury.
Wiadomo , że na tym tylko straci. I zostanie w samych skarpetach. Ale na to trzeba jeszcze poczekać. Ja się tylko obawiam tego, że ona w międzyczasie komuś może realnie zrobić krzywdę.
-
Katariiina
- Mokra Włoszka
madzix1.2.3.4.5 pisze: ↑wt sty 06, 2026 2:21 pm Myślę, że to jest kwestia czasu. Z tymi e-mailami to sądu może być tak, że one mogą wpadać od razu do folderu spam bo nie stanowią żadnej mocy prawnej i Pani Sędzia to zakomunikowała na pierwszej sprawie, że one nie będą brane pod uwagę. Myślę, że na taki spam raczej mają rozwiązania „technologiczne” . Jeżeli widzą to myślę, że koniec końców zawita prokurator.
Ona będzie miała kolejną sprawę. A ogólnie materiały są już w prokuraturze i niebawem może ruszyć sprawa karna oprócz tej cywilnej. A czy ten Sąd odbierze jej słowa poważnie i jako zagrożenie to ciężko stwierdzić. Trzeba poczekać aż się wyrok uprawomocni chyba, że Kaśka się odwoła. Jak się nie odwoła to tak jak jest w wyroku napisane ona musi się z tego wywiązać bo wtedy będą jej naliczać odsetki i zresztą mecenas mówił, że mają tutaj wachlarz możliwości. Także wszystko po kolei będzie miało miejsce . Tylko to wymaga czasu niestety przez te właśnie odwołania wszystkie.. czyli procedury.
Wiadomo , że na tym tylko straci. I zostanie w samych skarpetach. Ale na to trzeba jeszcze poczekać. Ja się tylko obawiam tego, że ona w międzyczasie komuś może realnie zrobić krzywdę.
Ja już nie wiem czy to jej kreacja czy realne zachowanie, dzisiaj wysyp komentarzy i grożenie w komentarzach do p. Patory z TVN, żeby trzymał się z daleka bo użyje gazu pieprzowego i że jest hieną, jej nic nie powstrzymuje, może ona faktycznie uważa że walczy z systemem, że syn jest niewinny, bo zwykle ludzie na krawędzi zachowują się skrajnie, bez hamulców i nie mają nic do stracenia. Może tak być że wykreowała tą rzeczywistość, bo prawda jest dla niej nie do zniesienia, były też maile do jej ex, na początku tej sprawy pisała do niego żeby był dumny z syna, że nie spotkał się z Mają i nie ma z tym nic wspólnego, więc ukrywała to nawet przed jego ojcem, aż w końcu chyba sama w to uwierzyła i w to brnie. Ale czemu nikt z rodziny jej nie powstrzymuje, to jest zastanawiające.
-
madzix1.2.3.4.5
- BlondDoczep
Wątpię, że tu chodzi o Bartka. Tu chodzi o nią. Ona broni siebie. Nie chce wyjść na taką która wychowała syna mordercę. Ona swojego ex to właśnie atakowała jak i jego partnerkę. Przecież konto było nawet żałosne na jego partnerkę. A to co wypisuje do dziennikarzy to na to słów brakuje by to określić. Ktoś dobrze ją podsumował. Do tej pory było tak, że jej się udawało przez układy i pieniądze omijać problemy. Tym razem poprzeczka jest zbyt wysoko. Ona nie walczy z sytemem a sama ze sobą. Jej się wydawało, że jak syn ma czerwony pasek to znaczy, że jest zdolny i oczywiście w tym wszystkim zasługi miała ona, że to po niej taki as. Do niej nie dotrą nigdy żadne refleksje nawet gdy skażą Bartka będzie oskarżała sądy.. i oczywiście mecenasów. Z niej nienawiść i gardzenie drugim człowiekiem aż kupi. Nie wiem ile w tym prawdy ale ktos mówił, że ona ojca też źle traktowała. Wątpię, że tam ktokolwiek z nią chce dyskutować jak ona ma swoją rację. Mi wystarczył dokument który ojciec Bartka wstawił , jak została oceniona i więcej nie potrzeba by zrozumieć jaki to musi być ciężki człowiek do życia. Tam wszyscy jej musieli się podporządkowywać , nie odwrotnie. Nawet to, że ona korzysta z social mediów własnego syna. To jest po prostu chore. I też pamiętam jak mówiła, że jako jedyna z rodziny broni Bartka.Katariiina pisze: ↑wt sty 06, 2026 2:48 pm Ja już nie wiem czy to jej kreacja czy realne zachowanie, dzisiaj wysyp komentarzy i grożenie w komentarzach do p. Patory z TVN, żeby trzymał się z daleka bo użyje gazu pieprzowego i że jest hieną, jej nic nie powstrzymuje, może ona faktycznie uważa że walczy z systemem, że syn jest niewinny, bo zwykle ludzie na krawędzi zachowują się skrajnie, bez hamulców i nie mają nic do stracenia. Może tak być że wykreowała tą rzeczywistość, bo prawda jest dla niej nie do zniesienia, były też maile do jej ex, na początku tej sprawy pisała do niego żeby był dumny z syna, że nie spotkał się z Mają i nie ma z tym nic wspólnego, więc ukrywała to nawet przed jego ojcem, aż w końcu chyba sama w to uwierzyła i w to brnie. Ale czemu nikt z rodziny jej nie powstrzymuje, to jest zastanawiające.
Na pewno bliscy widzieli problem. Ale ojciec mógł też winić siebie, że ona taka jest. Może nawet machnął ręką i niech robi co chce. Jest dorosła. Do leczenia też zmusić nie można . Ona po prostu musi sięgnąć dna ale takiego z którego już się nie podniesie. Musi stracić wszystko bo inaczej nic nie dotrze. Ani zakaz ani wyrok nic ją nie powstrzymuje.
-
Katariiina
- Mokra Włoszka
Jej zachowanie na pewno dąży do autodestrukcji, jak dowalą jej kolejne pozwy, później wyroki to nieruchomości jej nie starczy, ale chyba tak jak mówisz musi sięgnąć dna żeby coś dotarło. Mam nadzieję że każdy proces będzie jawny łącznie z tym dotyczącym B.madzix1.2.3.4.5 pisze: ↑wt sty 06, 2026 3:05 pm Wątpię, że tu chodzi o Bartka. Tu chodzi o nią. Ona broni siebie. Nie chce wyjść na taką która wychowała syna mordercę. Ona swojego ex to właśnie atakowała jak i jego partnerkę. Przecież konto było nawet żałosne na jego partnerkę. A to co wypisuje do dziennikarzy to na to słów brakuje by to określić. Ktoś dobrze ją podsumował. Do tej pory było tak, że jej się udawało przez układy i pieniądze omijać problemy. Tym razem poprzeczka jest zbyt wysoko. Ona nie walczy z sytemem a sama ze sobą. Jej się wydawało, że jak syn ma czerwony pasek to znaczy, że jest zdolny i oczywiście w tym wszystkim zasługi miała ona, że to po niej taki as. Do niej nie dotrą nigdy żadne refleksje nawet gdy skażą Bartka będzie oskarżała sądy.. i oczywiście mecenasów. Z niej nienawiść i gardzenie drugim człowiekiem aż kupi. Nie wiem ile w tym prawdy ale ktos mówił, że ona ojca też źle traktowała. Wątpię, że tam ktokolwiek z nią chce dyskutować jak ona ma swoją rację. Mi wystarczył dokument który ojciec Bartka wstawił , jak została oceniona i więcej nie potrzeba by zrozumieć jaki to musi być ciężki człowiek do życia. Tam wszyscy jej musieli się podporządkowywać , nie odwrotnie. Nawet to, że ona korzysta z social mediów własnego syna. To jest po prostu chore. I też pamiętam jak mówiła, że jako jedyna z rodziny broni Bartka.
Na pewno bliscy widzieli problem. Ale ojciec mógł też winić siebie, że ona taka jest. Może nawet machnął ręką i niech robi co chce. Jest dorosła. Do leczenia też zmusić nie można . Ona po prostu musi sięgnąć dna ale takiego z którego już się nie podniesie. Musi stracić wszystko bo inaczej nic nie dotrze. Ani zakaz ani wyrok nic ją nie powstrzymuje.
Kaśka miota się i zieje nienawiścią , już sama nie wie co mówi , WP cytuje jej wypowiedź , że rodzina Mai powinna być wdzięczna że mogli ją pochować zamiast jej szukać do końca życia . Czy spotkaliście się już z takim odklejeniem ? To osobowość czy już jakaś choroba ?
- MichalScott
- MoetGlass
tak, spotkalismy. Nie mniej jednak forum nie jest miejscem do diagnozowania - co podpowiada, do jakiej kategorii trzeba ja wrzucic.Amelia302 pisze: ↑wt sty 06, 2026 3:52 pm Kaśka miota się i zieje nienawiścią , już sama nie wie co mówi , WP cytuje jej wypowiedź , że rodzina Mai powinna być wdzięczna że mogli ją pochować zamiast jej szukać do końca życia . Czy spotkaliście się już z takim odklejeniem ? To osobowość czy już jakaś choroba ?
- stromek.bart
- Kciuk
Ciekawe czy Kaśka ma widzenia z Bartkiem i prokurator jest im przychylny
-
madzix1.2.3.4.5
- BlondDoczep
Myślę, że ma widzenia. Skoro miała je w Grecji.stromek.bart pisze: ↑wt sty 06, 2026 4:43 pm Ciekawe czy Kaśka ma widzenia z Bartkiem i prokurator jest im przychylny
- stromek.bart
- Kciuk
W Grecji są inne zasady. Tu jest w areszcie i na widzenie musi wyrazić zgodę prokurator i to jest chyba max 3 razy w tygodniu
- pieczonyziemniak.
- VlogmasEnjoyer
Ja jestem ciekaw - jeśli nikogo nie posądzili o współudział (jeszcze) to kto podrzucił to wszystko?
- Cat_on_the_moon
- Currently:Greece
Zwłaszcza, że kolejna rozprawa i wyrok to będzie już recydywa, do tego nie zanosi się, żeby wykonała pierwszy wyrok.... Zapuszkują ją za całokształt (mam na myśli hejt i szkalowanie)
Ja mam pytanie, czy ktoś orientuje się co się terwz dzieje z firmą kaśki? Ona pracowała tam sama/z ojcem czy byli tam zatrudnieni inni ludzie, którzy mogą lub stracili pracę? Przeczytałam 114 stron tego wątku, ale tego nie wyczytałam lub mi umknęło.
Mea Culpa
Z tego co wiem to ta firma jest już zamknięta na stałe, Kaśka stwierdziła w jakimś poście że ludzie zniszczyli jej to na co pracowała ona i jej ojciec latami (nie wiem czego się spodziewała) Kiedyś na fb mignęło mi że ktoś to tam pracował pisał że to chora baba, źle traktowała pracowników i pozwalała Bartusiowi na wszystko w zakładzie i poza a jak ktoś śmiał zwrócić jej uwagę że on robi cos złego to wyżywała się na nich
Dzięki za odpowiedź! Jak sobie pomyślę ile żyć i ilu ludzi ta kobieta mogła zniszczyć psychicznie to aż mnie trzęsie.Larix pisze: ↑śr sty 07, 2026 12:40 am Z tego co wiem to ta firma jest już zamknięta na stałe, Kaśka stwierdziła w jakimś poście że ludzie zniszczyli jej to na co pracowała ona i jej ojciec latami (nie wiem czego się spodziewała) Kiedyś na fb mignęło mi że ktoś to tam pracował pisał że to chora baba, źle traktowała pracowników i pozwalała Bartusiowi na wszystko w zakładzie i poza a jak ktoś śmiał zwrócić jej uwagę że on robi cos złego to wyżywała się na nich
Mea Culpa
Ona wszędzie wszystkich obwinia, nawet w tym że ludzie zniszczyli jej biznes. No, tylko że ona z Bartusiem sama go sobie zniszczyła. Kto by chciał wspierać takich psychopatów? Dobrze że z tej firmy nic już nie będzie, ona już nie zarobi a byli pracownicy mają spokój od wariatki
-
KasiaBasia56
- Szarlotta
Tak , tam się wypowiadał pan który był byłym pracownikiem ale nie chciał podawać żadnych szczegółów bo się bał że Kaśka go rozpozna i nie chciał z nią zaczynać , pisał że to chora kobieta wariatka i że nie chce mieć z nią nic wspólnego
Zresztą jak ona obraźliwie odpisywała na gowork gdy ktoś wystawiał jej złe opinie
Albo jak sama sobie pisała te pozytywne i to było od razu widać przez jej styl pisania
-
plotki3030
- Currently: planning drama
W tej sprawie poza sama zbrodnia i jej brutalności szokujace jest samo zachowanie matki podejrzanego. Chyba jeszcze nie było takiej sprawy by matka podejrzanego aż tak otwarcie i bezczelnie szkalowala wszystkich od ofiary, przez rodzinę ofiary, randomow internetowych po dziennikarzy i mecenasow. To jest niepojęte że ona jawnie hejtuje, podzega do zbrodni, konfabuluje i jakby.. przyznała ze wina jest jej syna i że DOBRZE zrobił. I dostała tylko karę pieniężna za to i to po kilkunastu miesiącach.
Nie zdziwiłabym się jakby to ona wpadła na pomysł jak odpowiednio ukarać Maje za to że np odrzuciła jej syna. I wogle nie wierzę że synalek sam tego dokonał, ktoś mu pomógł.
Nie zdziwiłabym się jakby to ona wpadła na pomysł jak odpowiednio ukarać Maje za to że np odrzuciła jej syna. I wogle nie wierzę że synalek sam tego dokonał, ktoś mu pomógł.
-
plotki3030
- Currently: planning drama
A co do jej firmy to gdyby ona była normalna albo choćby się przymknęła i nie komentowała sprawy tylko działała po cichu to mimo zbrodni firma by działała dalej. Matka tej Zuzy od zbrodni w Rakowiskach pracuje na uczelni tak jak i to było przed zbrodnia. Rodzice Mieszka z UW też. Tylko ze oni skoncentrować się na swoich dzieciach i nie prowokował opinii publicznej bo i tak sprawy były grube
-
Hydroxkauan
- Koczkodan
W dokumentach rejestrowych GUS wpis został zawieszony 13.05.2025 a wykreślony 24.09.2025, czyli firma już nie istnieje
- pieczonyziemniak.
- VlogmasEnjoyer