Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Saylin
Channelka

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: Saylin »

PEONIA pisze: ndz sty 04, 2026 6:52 pm Niestety ale karma nie wraca i dobro jakie poślesz w świat nie wraca......

Nie pisze tego bo narobiłam złych rzeczy i liczę , ze do mnie to nie wróci. Ja bym właśnie chciała by w końcu wróciło.
A wiesz, że pojęcie karmy jest ściśle związane z wiarą w reinkarnację - czyli to, że człowiek ( a właściwie dusza ) odradza się w kolejnym ciele ? https://www.onet.pl/styl-zycia/kobietax ... y,30bc1058
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

Saylin pisze: ndz sty 04, 2026 7:13 pm A wiesz, że pojęcie karmy jest ściśle związane z wiarą w reinkarnację - czyli to, że człowiek ( a właściwie dusza ) odradza się w kolejnym ciele ? https://www.onet.pl/styl-zycia/kobietax ... y,30bc1058
Czyli wszystko się zgadza - ja nie wierzę ani w karmę ani w reinkarnację
PEONIA
Forma życia

Post autor: PEONIA »

Saylin pisze: ndz sty 04, 2026 7:13 pm A wiesz, że pojęcie karmy jest ściśle związane z wiarą w reinkarnację - czyli to, że człowiek ( a właściwie dusza ) odradza się w kolejnym ciele ? https://www.onet.pl/styl-zycia/kobietax ... y,30bc1058
Dobrze, zatem chodziło mi zatem oto, ze panuje powszechnie przekonanie, ze to co wysyłasz w świat wraca do Ciebie. W sensie niekoniecznie przez te same osoby, którym ty wyświadczyłeś coś dobrego ale ogólnie. bo wszechświat dąży do równowagi. O to mi chodziło. Czy teraz jesteś usatysfakcjonowana terminologią?
Awatar użytkownika
Arzena
Drama Maker

Post autor: Arzena »

No to moim zdaniem coś takiego jak sprawiedliwość nie istnieje. Przestępcy śmieją sie sądom/poszkodowanym/ich rodzinom w twarz,bo zawsze znajdzie sie sposob na obejście przepisów ... kary są za niskie,za słabe i moim zdaniem powinni bardzo ciężko zap* za złe uczynki. Żałosne jest mowienie o prawach człowieka, ktore to oni pogwałcili gdy np zabierali komuś życie.
Awatar użytkownika
lubov333
Srebrna Kropeczka

Post autor: lubov333 »

Odnośnie ostatniej tragedii w Szwajcarii, to ja nie byłam w gronie tych, którzy krytykowali młodzież filmującą, a nie uciekającą i nie myślałam o nich, że mają jak niektórzy określali, instynkt przetrwania ziemniaka.
Wczujcie się w ich sytuację. Tam byli między innymi bardzo młodzi ludzie, bo najmłodsi mieli 16 lat - nie pochwalam ani rodziców, że pozwolili na takie coś ani tym bardziej wlaścicieli, że wpuścili ich. Byli już pewnie mocno porobieni, być może nie tylko alkoholem, zmęczeni, co wpłynęło już mocno na funkcje poznawcze, dobrze się bawili. Widzieli co jakiś czas kelnerki niosące szampan z ogniami jako element show. Muzyka dalej grała, DJ jej nie zastopował, nikt z obsługi ani właścicieli nie zareagował, nie nakazał żadnej ewakuacji, nie było nikogo z gaśnicą, nie było żadnych alarmów przeciwpożarowych (!!!), no dosłownie kompletnie nic, żadnych oznak, że jest coś nie tak. Zabawa, jak gdyby nic trwała dalej. Jak oglądałam nagrania ludzi stamtąd, to pomyślałam, że palący się sufit na początku wzięli zapewne za jakąś wizualizację czy kolejne, po szampanach ze sztucznymi ogniami, przedstawienie.
Jak się skończyło, wszyscy wiemy 😪 wiem, że teraz to się może wydawać szokujące, że nagrywali to zamiast uciekać i że łatwo jest krytykować to najnowsze pokolenie (sama w sumie uważam, że ci to dopiero będą mieli zryty beret przez social media), jednak jak czlowiek pomysli głębiej, to nie wygląda to tak zero jedynkowo.
Awatar użytkownika
jenta
Beżowa

Post autor: jenta »

Moja niepopularna opinia: Alkohol jest dla ludzi i nie każdy ma z nim problem.
Awatar użytkownika
glottalstop
LemonkowaCola

Post autor: glottalstop »

Nie każdy musi robić superkarierę, awansować i piąć się do szczeblach kariery. Nie ma nic złego w pracy na szeregowym stanowisku.
Awatar użytkownika
berry blast

denerwuje mnie boom na true crime.

Netflix odświeża jakiś temat (Gypsy Rose,Amanda Knox, rodzina Watts, Kotlarska), potem pseudopodcasterzy robią jakieś nieudolne filmiki na ten temat i wszyscy nagle są specjalistami w tych sprawach, a często przekręcają fakty i tworzą jakieś nowe teorie.
Awatar użytkownika
Arzena
Drama Maker

berry blast pisze: ndz sty 04, 2026 7:46 pm denerwuje mnie boom na true crime.

Netflix odświeża jakiś temat (Gypsy Rose,Amanda Knox, rodzina Watts, Kotlarska), potem pseudopodcasterzy robią jakieś nieudolne filmiki na ten temat i wszyscy nagle są specjalistami w tych sprawach, a często przekręcają fakty i tworzą jakieś nowe teorie.
Dla mnie to brak szacunku do ofiar,choc lubie true crime to wolałam czasy,jak sama szukałam informacji w internecie/telewizji o przestępstwach, rzadko były tego typu programy/dokumenty, a dziś skręciło to w nieodpowiednią strone,gdzie sie gloryfikuje czasem przestępcę:(
Awatar użytkownika
glottalstop
LemonkowaCola

Post autor: glottalstop »

I dodam jeszcze – denerwuje mnie moda na zbiórki. Zakładane przez wszystkich, na wszystko – moim zdaniem w wielu przypadkach to nadużycie.
mordziaszka
Channelka

Post autor: mordziaszka »

berry blast pisze: ndz sty 04, 2026 7:46 pm denerwuje mnie boom na true crime.

Ja ogólnie nie lubię, jak ktoś robi z siebie speca od wszystkiego, bo obejrzał kilka filmików na tiktoku. Ja jestem z tych, co się nie wypowiedzą, nie mając pewności, że to są potwierdzone fakty, bo w dobie takiej ilości fake newsów można się popisać głupotą
Awatar użytkownika
berry blast

lubov333 pisze: ndz sty 04, 2026 7:40 pm Odnośnie ostatniej tragedii w Szwajcarii, to ja nie byłam w gronie tych, którzy krytykowali młodzież filmującą, a nie uciekającą i nie myślałam o nich, że mają jak niektórzy określali, instynkt przetrwania ziemniaka.
Wczujcie się w ich sytuację. Tam byli między innymi bardzo młodzi ludzie, bo najmłodsi mieli 16 lat - nie pochwalam ani rodziców, że pozwolili na takie coś ani tym bardziej wlaścicieli, że wpuścili ich. Byli już pewnie mocno porobieni, być może nie tylko alkoholem, zmęczeni, co wpłynęło już mocno na funkcje poznawcze, dobrze się bawili. Widzieli co jakiś czas kelnerki niosące szampan z ogniami jako element show. Muzyka dalej grała, DJ jej nie zastopował, nikt z obsługi ani właścicieli nie zareagował, nie nakazał żadnej ewakuacji, nie było nikogo z gaśnicą, nie było żadnych alarmów przeciwpożarowych (!!!), no dosłownie kompletnie nic, żadnych oznak, że jest coś nie tak. Zabawa, jak gdyby nic trwała dalej. Jak oglądałam nagrania ludzi stamtąd, to pomyślałam, że palący się sufit na początku wzięli zapewne za jakąś wizualizację czy kolejne, po szampanach ze sztucznymi ogniami, przedstawienie.
Jak się skończyło, wszyscy wiemy 😪 wiem, że teraz to się może wydawać szokujące, że nagrywali to zamiast uciekać i że łatwo jest krytykować to najnowsze pokolenie (sama w sumie uważam, że ci to dopiero będą mieli zryty beret przez social media), jednak jak czlowiek pomysli głębiej, to nie wygląda to tak zero jedynkowo.
zgadzam się.
łatwo nam teraz powiedzieć "kurde co oni robią, dlaczego kręcą filmy zamiast uciekać". ja bym uciekała ale ja jestem po całej masie szkoleń BHP i wiem, że od t-lighta może się spalić pokój w 6 minut. ale nie oczekujmy, że będzie to wiedział podpity 16-latek
Awatar użytkownika
97100109105110
Ciastko

Post autor: 97100109105110 »

życie jest jak papier toaletowy:
zawsze do dup* :)
Uzdrawiam
Virus
PEONIA
Forma życia

życiowo czy nieżyciowo - chat gpt został specjalnie ogłupiony bo ludzie zaczęli za bardzo na nim polegać
Introligatorka1980
Tritonotti

Post autor: Introligatorka1980 »

A mnie wkurza robienie z ludzi wierzących jakis przygłupich i zacofanych.
Oakoak
SushiRoll

Post autor: Oakoak »

Osobą wierząca w Polsce zawsze musi mieć prawicowe poglądy.
Chodzisz do kościoła = wiadomo na kogo głosujesz, jakby Ci ludzie ślepo w coś wierzyli i popierali tylko jedną kościelną ideologię.
Chciałabym aby nastąpił podział Polski na zachód i wschód, niestety ale rozwojowo to dwa różne światy. Zachód super się rozwija, za nim ciągnie się Wschód - brak przemysłu, zero inwestycji i prości biedni ludzie.
Nie podoba mi się że Ukraińcy pracujący w usługach nie mówią po polsku na poziomie komunikatywnym. Państwo powinno wysyłać tych ludzi na przymusowy kurs.
Feministyczne środowiska w Polsce to dno. Skupisko jakiś dziwnych ludzi, lesbijek, lgbt, ludzi którzy robią za jakiś przebierańców na marszach zamiast REALNIE walczyć o prawa kobiet. W prawicowych mediach sami się ośmieszają, bo łatwo ich przedstawić jako ludzi odklejki.
W tym kraju mieszkają najbardziej pracowici ludzie w całej Europie. Zap.ierdalamy żeby dogonić zachód z całej siły. Jesteśmy coraz bogatsi, wyksztalceni, znamy języki, na dodatek młode pokolenia są bardziej ogarnięte życiowo niż np. młodzi Włosi czy młodzi Niemcy.
PEONIA
Forma życia

PEONIA pisze: ndz sty 04, 2026 8:15 pm życiowo czy nieżyciowo - chat gpt został specjalnie ogłupiony bo ludzie zaczęli za bardzo na nim polegać
Nie wiem co Was tak śmieszy. Od jakiegoś czasu nie da się korzystać z tego bo niemożliwe głupoty gada. Nie radzi sobie nawet z przepisem na ciasto i w nim pomylił fakty
Introligatorka1980
Tritonotti

Post autor: Introligatorka1980 »

Ale co maja prawicowe poglądy do rozwoju etc?
Sisom
RóżowePolo

Post autor: Sisom »

Mężczyźni będą wymyślać fakty takie jak: kobieta kończy się na czymś tam (wiek, waga, wygląd, macierzyństwo - posiadanie dziecka) by odwrócić uwagę od swoich niedociągnięć . Najczęściej polscy mężczyźni są zaniedbani, niechlujni umysłowo, kulturalnie i fizycznie.

My jako polskie kobiety jesteśmy mega zadbane. Trzymamy piękny poziom.
kalalafior
RóżowePolo

Post autor: kalalafior »

Przesadna opieka nad zwierzętami, określenia typu psiecko to w dużej mierze próba zagłuszenia swojego instynktu macierzyńskiego.

Tak, zdaje sobie sprawę że są osoby które mają „psiecko” i jednocześnie mają dzieci, ale to jest mniejszość.
Awatar użytkownika
Arzena
Drama Maker

kalalafior pisze: ndz sty 04, 2026 8:59 pm Przesadna opieka nad zwierzętami, określenia typu psiecko to w dużej mierze próba zagłuszenia swojego instynktu macierzyńskiego.

Tak, zdaje sobie sprawę że są osoby które mają „psiecko” i jednocześnie mają dzieci, ale to jest mniejszość.
Duże uogólnienie. Wiem po sobie,ze jest inaczej
emily3000
RoyalBaby

Post autor: emily3000 »

Niepopularna opinia: zwierzaki bywają tak kochane, że można obdarzyć je głębokim uczuciem albo przynajmniej się przywiązać nie będąc zaburzonym ani nie zagłuszając żadnego instynktu
rzeppsiegoogona
Migocząca Świeczka

Post autor: rzeppsiegoogona »

Sisom pisze: ndz sty 04, 2026 8:56 pm Mężczyźni będą wymyślać fakty takie jak: kobieta kończy się na czymś tam (wiek, waga, wygląd, macierzyństwo - posiadanie dziecka) by odwrócić uwagę od swoich niedociągnięć . Najczęściej polscy mężczyźni są zaniedbani, niechlujni umysłowo, kulturalnie i fizycznie.

My jako polskie kobiety jesteśmy mega zadbane. Trzymamy piękny poziom.
Zgadzam się co do polskich mężczyzn. Jeszcze dodam, że kompletnie nie potrafią zagadywać do kobiet. Mówię o sytuacjach gdzie typowo jest się nastawionym na poznanie nowych ludzi-puby, kluby, itp a nie randomowym podrywie na ulicy co zaczyna się od "mam pytanie" itp). Za to za granicą miałam okazję rozmawiać z chłopakami np ze Skandynawii, Francji i Holandii i wielu z nich nie dość że trzyma poziom wizualny to ma coś ciekawego do powiedzenia. I nie bronią się rękoma i nogami przed zapłaceniem za drinka, wręcz trzeba odmawiać lol (ja osobiście tego nie oczekuje i też nie bardzo chce aby obcy facet za mnie płacił ale zawsze miły gest)
Awatar użytkownika
Herbatazmiodem
SushiRoll

Post autor: Herbatazmiodem »

Nie jestem prawicowa ani wierząca nawet, ale wkurza mnie to wyzwolenie seksualne.
Dziś z tym/tą, jutro z kimś innym.

Strasznie spłyca to relacje między ludźmi, sprawia, że traktuje się drugiego człowieka bardzo protekcjonalnie, a w dodatku czy mnie ominął news, że ludzkość wynalazła lek na wszelkie choroby weneryczne? No chyba nie.
Mademoisellek
Channelka

Post autor: Mademoisellek »

Nie wiem czy to niepopularna opinia,ale w moim otoczeniu mam wrażenie,że tak. Mianowicie wszyscy wokół mnie narzekają na Polskę. Jak tu jest źle,jak źle rządzą (niezależnie,która partia jest u władzy),że jest drogo,jak daleko nam do zachodu itd.
A wg mnie Polska jest bardzo rozwiniętym krajem,i to jak bardzo nasz kraj się rozwinął na przestrzeni lat to jest coś pięknego. Ja uważam,że Polska jest bardzo dobrym krajem do życia i cieszę się,że tu żyję.